Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pirmdienas mačs Melburnā – Nadals pret Monfīsu

Pirmdienas mačs Melburnā – Nadals pret Monfīsu
Gaels Monfīss
Foto: AP/Scanpix

Svētdien no "Australian Open" tika izslēgti abu rangu līderi Endijs Marejs un Andželike Kerbere. Ko Melburnas kortos piedāvās pirmdiena? Par dienas maču droši saucama Rafaela Nadala un Gaela Monfīsa tikšanās.

Gaels Monfīss titulēto spāni pieveicis tikai divos no 14 mačiem, turklāt abas uzvaras gūtas Dohā (2009, 2012). "Grand Slam" ietvaros abi tikušies divreiz, un abos gadījumos Rafaels Nadala progress netika kavēts. 2009. gadā Ņujorkā viņš bija pārāks ar 6:7(3), 6:3, 6:1, 6:3, bet 2014. gadā Melburnā francūzi sagrāva ar 6:1, 6:2, 6:3.

Skaidrs, ka Monfīsam ir gana daudz ieroču, lai Nadalu uzvarētu (un tas ir divreiz noticis), bet "Grand Slam" līmenī ar nepieciešamību augstu līmeni gan koncentrēšanās, gan spēles ziņā noturēt līdz pat pieciem setiem pret tādu cīkstoni, kāds ir Nadals, Gaelam ir problemātiski. Kārtējā Nadala uzvara ļautu spānim sasniegt jubilejas 30. "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

Otra saistošākā spēle pirmdien būs starp Dominiku Tīmu un Davidu Gofānu, un arī šajā duelī favorīts ir reitingā zemāk esošs tenisists. Beļģis savstarpējos mačos ir vadībā ar 4-3 (ieskaitot 2-1 ATP līmenī) un Tīmu Austrālijā apspēlēja pirms gada 3. kārtas mačā ar rezultātu 6:1, 3:6, 7:6(2), 7:5. Abi tikās arī Parīzē, kur ceturtdaļfinālā četros setos pārāks bija Austrijas tenisists – 4:6, 7:6(7), 6:4, 6:1. Gofāns tajā mačā pēc uzvaras 1. setā nemācēja izservēt 2. setu un breika pārsvaru nenosargāja arī 3. setā. Gofāns vēl ne reizi "Grand Slam" turnīrā nav uzvarējis Top 10 spēlētāju. Kad abi pērn tikās Austrālijā, Dominiks bija 20. vietā.

Endija Mareja un Novaka Džokoviča sensacionālā netikšana līdz ceturtdaļfināliem ļauj Milošam Raoničam būt turnīrā ar augstāko reitingu palikušajam spēlētājam. Kanādas milzim ceturtajā mačā diez vai būs lieli sarežģījumi favorīta apliecināšanā pret Roberto Bautistu Agutu. Raoničam šajā sāncensībā ir perfekta 4-0 bilance, zaudējot tikai vienu setu.

Vislielākais favorīts savā mačā pirmdien būs Grigors Dimitrovs, kuram tikšanās ar Džokoviču izslēgušo Denisu Istominu. Pirms došanās uz Melburnu Brisbenā uzvarējušais Dimitrovs šobrīd sasniedzis jau astoņu uzvaru sēriju un turnīra pirmajā nedēļā zaudēja tikai vienu setu. Tikmēr Istominam aiz muguras jau divas piecu setu spēles. Abi ATP līmenī sacentušies vienreiz, un toreiz viss bija "vienos vārtos", kad Dimitrovs ar 6:3, 6:3 uzvarēja 2014. gadā Šanhajā. Dimitrovs "Grand Slam" turnīros nav zaudējis ārpus Top 100 esošiem spēlētājiem. Tikmēr Istomins "Grand Slam" līmenī vēl ne reizi nav ticis līdz ceturtdaļfinālam, Top 16 posmā zaudējot divreiz – 2012. gadā Vimbldonā un 2013. gadā Ņujorkā.

Koko Vandevei svētdienas graujošā uzvara pār pagājušā gada čempioni Andželiki Kerberi dod cerības viņas tautietei Serēnai Viljamsai atgūt ranga 1. vietu. Lai tas notiktu jau šī turnīra laikā, Viljamsai septīto reizi jākļūst par čempioni Melburnas kortos. Serēna pirmajos trīs mačos uzvarējusi bez problēmām, nevienā no šīm spēlēm nezaudējot vairāk par septiņiem geimiem. Viljamsa ir divreiz tikusies ar savu nākamo pretinieci Barboru Stricovu, viņu ar 6:0, 6:4 sakaujot 2012. gadā Melburnā un ar 6:2, 6:4 pieveicot togad Vimbldonā.

Kura tenisiste būs spējīga apturēt Johannu Kontu? Pērn šeit pusfinālu sasniegusī Konta arī šogad Melburnā spēlē lieliski un pirmajās trīs spēlēs nav zaudējusi ne seta, turklāt, skaitot kopā ar pagājušās nedēļas turnīru Sidnejā, viņai ir jau 16(!) pēc kārtas uzvarētu setu sērija. Kontai ir perfekta 3-0 bilance pret Makarovu. Abas "Australian Open" 4. kārtā tikās arī pirms gada, un toreiz Kontai uzvara "maratonā" ar rezultātu 4:6, 6:4, 8:6.

Mačā pret mūsu Aļonu Ostapenko no zaudējuma aizbēgusī Karolīna Pliškova pirmdien tiksies ar turnīrā pēdējo palikušo mājinieci Darju Gavrilovu. Abu iepriekšējās divas spēles intrigu neradīja, un Daša četros setos spēja paņemt tikai deviņus geimus.

1999. gada Vimbldonas pusfinālistei Mirjanai Lučičai-Baroni bija jāgaida 18 gadi, lai gūtu savu otro uzvaru "Australian Open" mačos. Tagad viņa ir viena panākuma attālumā no pirmā ceturtdaļfināla vietā, kur līdz šim spēlēja pieticīgi. Horvātijas veterānei būs iespēja dominēt mačā pret Dženiferu Breidiju, kura savā "Grand Slam" debijā sensacionāli sasniegusi 4. kārtu. Lučičai-Baroni ir daudz labāks uzbrukums, tiesa, būs jāspēj nospēlēt pacietīgi. Breidija iepriekšējā kārtā ar aizsardzību un pretuzbrukumiem negaidīti izslēdza nepacietīgo "kļūdu mašīnu" Jeļenu Vesņinu.

Šodienas programma atrodama šeit. Turnīru rādi abi Eurosport kanāli.


, 2017-01-23 10:32, pirms 7 gadiem
Iedod lūdzu kāds kādu labas kvalitātes linku uz šo spēli
, 2017-01-23 11:54, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Iedod lūdzu kāds kādu labas kvalitātes linku uz šo spēli
Монфис Г.
, 2017-01-23 11:54, pirms 7 gadiem
Pirmais geims sola ļoti aizraujošu spēli.
, 2017-01-23 12:58, pirms 7 gadiem
Mjā, nu Monfīsam tomēr laikam nebūs variantu. Bet nu, atsevišķas izspēles vnk konfekte.
, 2017-01-23 13:58, pirms 7 gadiem
Monfiss diezgan pārliecinoši zaudē.
Kas galvenais favorīts? ļoti gribētu finālā redzēt Federeru - Nadālu, bet šķiet, ka labā formā ir arī Raoničs un Dimitrovs. Vavrinka? Tā ir mīkla, viņš var visādi pārsteigt!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.