Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 5. diena: Bušārai pirmais nopietnais pārbaudījums?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 5. diena: Bušārai pirmais nopietnais pārbaudījums?
Džīnija Bušāra
Foto: AP/Scanpix

"Australian Open" turnīrā piektdien uzzināsim 4. kārtas pirmos dalībniekus. Šoreiz dienas īpaši izraudzīto maču programmā tikai dāmu turnīra spēles, jo kungu sacensībās visos astoņos mačos ir skaidri favorīti bez lielām intrigām.

Džīnija Bušāra – Karolīna Garsija (viensviens.lv prognoze: 1.22-4.20)

Pagājušā gada pusfinālistes Bušāras pirmais nopietnais pārbaudījums? Atļaušos apgalvot, ka tā būs. Garsija sevi lielajā tenisā pieteica jaunākā vecumā nekā Bušāra, taču labāki rezultāti bijuši Kanādas pirmajai raketei. Džīnija šonedēļ divos mačos zaudējusi tikai deviņus geimus.

Garsijai arī labs rādītājs – 13 zaudēti geimi, taču pret krietni spēcīgākām pretiniecēm – Svetlanu Kuzņecovu un Stefāniju Fegeli, kamēr Bušāra sacentās ar Annu Lēnu-Frīdsamu un Kiki Bertensu. Interesanti, ka Bušāra zaudējusi vienīgo savstarpējo maču. Tas notika pagājušajā pavasarī karstajā Akapulko, kur Garsijai izdevās atspēlēties pēc zaudēta 1. seta – 3:6, 6:4, 6:1.

Jekaterina Makarova – Karolīna Pliškova (viensviens.lv prognoze: 1.71-2.11)

Ko mēs redzēsim šajā mačā? Divas no labākajām servēm sieviešu tenisā, labu uzbruka tenisu un, kas zina, varbūt arī favorītes zaudējumu. Pliškova pirms "Australian Open" ielauzās Top 20 un sev labā dienā ar savu servi var izdarīt lielas lietas. Makarova uzvarēja vienīgajā iepriekšējā spēlē, pagājušā gada februārī Taizemē esot pārāk sīvā mačā ar rezultātu 6:3, 7:6(7).

Pliškovai toreiz 2. seta taibreikā bija divas setbumbas, no kurām viena ar pašas servi, taču ļoti svarīgā brīdī Karolīnai gadījās dubultkļūda. Makarovas sakarā vienmēr der atcerēties, ka "Australian Open" ir viņas mīļākais turnīrs. Katja šeit četrus gadus pēc kārtas tikusi līdz 4. kārtai. Lai sērija turpinātos, piektdien jātiek galā ar bīstamo Pliškovu.

Sāra Erani – Janīna Vikmaijere (viensviens.lv prognoze: 1.41-2.85)

Vēl viena favorīte, kurai var rasties problēmas, ir Erani. Mazajai Sārai pret spēcīgi sitošām spēlētājām regulāri ir grūtības. Vikmaijere ir tieši tāda tenisiste, kura Erani var izslēgt no šī turnīra jau tik agrā stadijā kā 3. kārta. Beļģietei ir spējas (atceramies tikšanu līdz "US Open" pusfinālam), taču pārāk bieži ir motivācijas un cita rakstura problēmas. Vikmaijere savstarpējos mačos ir vadībā ar 3-2, taču zaudējusi pēdējās divas cīņas. Vienā no diviem zaudētajiem mačiem Janīna uzvarēja 1. setā, bet neprata attīstīt panākumu, bet otrajā trīs setu cīņā itālietei piekāpās 3. seta taibreikā. Vienīgajā Melburnas mačā Vikmaijere pirms pieciem gadiem uzvarēja ar 6:3, 6:4.

Citi piektās dienas jautājumi

1. Cik "dzīvs" būs Rafaels Nadals pēc trešdienas murga? Spānis šodien aizvadīja vienu stundu ilgu treniņu, turklāt telpās, nevis svelmē. Dudi Sela nav apveltīts ar labu servi, taču var likt Nadalam strādāt garajās izspēlēs, jo par ātruma problēmām Izraēlas tenisists nevar sūdzēties.
2. Šarapovai šoreiz vieglāks mačs? Maša iepriekšējā raundā izglābās pret Aleksandru Panovu, atspēlējot divas mačbumbas. "Uz papīra" Zarina Dijasa ir spēcīgāka pretiniece par Panovu. Kazahstānas sportiste turpina kāpt rangā, ar viņu ir jārēķinās. Labas serves trūkums tiek kompensēts ar ļoti labu kustēšanos, labu tehniku un kvalitatīviem sitieniem, it īpaši "backhand".
3. Markoss Bagdatis iepriekšējā kārtā izslēdza Davidu Gofānu. Domājams, ka 2006. gada finālistam Grigors Dimitrovs varētu būt pārāk ciets rieksts. Taču ar fanu atbalstu visādi var būt. Dimitrovs vienīgo savstarpējo maču (5-1) kiprietim zaudēja ar izstāšanos.

Piektās dienas spēļu saraksts pieejams šeit. Jāatceras, ka Latvijai ar Melburnu ir deviņu stundu starpība. Pirmie mači sāksies plkst. 2:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejama opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli. Šis kanāls tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no septiņiem kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Minētās tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8. Sākot ar šo gadu, video tiešraides citviet internetā (nelegālas straumēšanas vietas nereklamēšu) pieejamas no visiem "Australian Open" spēļu kortiem.

     [+] [-]

, 2015-01-23 09:59, pirms 9 gadiem
Nu ko, kur rakstiņš, ka Federers zaudēja Seppi???