Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Venusu uzvarējusī Halepa sacentīsies ar otru māsu Serēnu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Venusu uzvarējusī Halepa sacentīsies ar otru māsu Serēnu
Serēna Viljamsa. Foto: AFP/Scanpix

Ranga līdere un pasaulē labākā tenisiste ne vienmēr ir viens un tas pats, apzinās rumāniete Simona Halepa, kura pasaules pirmās raketes statusā pirmdien "Australian Open" ceturtdaļfinālā tiksies ar šobrīd 16. vietā esošo Serēnu Viljamsu. Mača sākums plānots plkst. 10:00.

Simona Halepa sestdien ar 6:2, 6:3 sagrāva Venusu Viljamsu, viņu uzvarot jau trešo reizi pēc kārtas. Halepai pret vecāko no māsām Viljamsām ir 3-3 bilance, bet pret Serēnu Viljamsu aina ir ļoti nepatīkama: 1-8. Interesanti, ka Halepa vienīgo uzvaru pret Serēnu guva turnīrā, kurā Viljamsa kļuva par čempioni. Abas 2014. gadā divreiz tikās "WTA Finals" Singapūrā, kur Halepa ar 6:0, 6:2 uzvarēja grupu turnīra mačā, bet vēlāk finālā Viljamsai zaudēja ar 3:6, 0:6.

Simona pret Venusu sekmīgi izmantoja taktiku ar diagonālajiem sitieniem, tādā veidā liekot Viljamsai daudz skriet, kas veterānei sagādāja grūtības. Serēna kustas labāk un noteikti ir bīstamāka pretiniece, turklāt šo turnīru sākusi graujoši. Lai arī pretinieces nav bijušas no augstākajiem meistarības plauktiem, Viljamsa laiku nav lieki tērējusi, trīs mačos zaudējot tikai deviņos geimos.

Serēnai pēdējos 20 "Grand Slam" mačos ir 18-2 bilance, abus zaudējumus piedzīvojot pagājušajā sezonā finālos – Vimbldonā Andželikai Kerberei un "US Open" Naomi Osakai. Neskaitot izstāšanās savainojumu dēļ, Viljamsa "Grand Slam" turnīros agrāk par pusfinālu nav zaudējusi kopš 2014. gada, kad gadījās šokējošais fiasko Vimbldonas 3. kārtā pret Alizē Kornē.

Liels pārsvars savstarpējo maču statistikā pret savu nākamo pretinieci ir arī Karolīnai Pliškovai, kurai ir 7-2 bilance pret Garbinji Mugurusu. Spānijas tenisiste vienu no savām divām uzvarām guvusi uz Pliškovai nepatīkamā māla, kad 2013. gadā Parīzē uzvarēja abu pirmajā tikšanās reizē.

Medisonas Kīsas uzbrukums abās līdzšinējās cīņās sakāvis Eļinas Svitoļinas aizsardzību. Ukrainas tenisiste mājās gandrīz devās jau iepriekšējā kārtā, kad viņai izdevās 3. setā atspēlēt divus breikus pret Šuaju Džanu. Svitoļinai ir labā pleca savainojums, kas viņas servi padarījis viegli ievainojumu. Rītdienas mača iznākums būs atkarīgs no agresīvās Kīsas precizitātes uzbrukumos.

Seškārtējais vīriešu turnīra čempions Novaks Džokovičs izaicinās pirmoreiz "Grand Slam" 4. kārtu sasniegušo krievu Daniilu Medvedevu. Viņš 2017. gadā Deivisa kausa spēlē pusotru setu spēlēja ļoti iespaidīgi, bet pēc tam nolūza, neizturot paša uzņemot tempu un izstājās, kad Džokovičs bija vadībā ar 3:6, 6:4, 6:1, 1:0. Nole četrus mēnešus vēlāk Medvedevu uzvarēja vēlreiz, šoreiz esot pārāks Īstbornā ar 6:4, 6:4. Ja Džokovičs uzvarēs arī trešo reizi, viņam izdosies īpašs sasniegums ar 10+ ceturtdaļfināliem visos četros "Grand Slam" turnīros.

Pagaidām tikai vienreiz ceturtdaļfinālā ir spēlējis Aleksandrs Zverevs, kuram tas izdevās pērn "French Open". Saša savā otrajā "Grand Slam" 4. kārtas mačā piecu setu duelī apspēlēja Karenu Hačanovu. Savukārt Zvereva pirmais mačs šajā posmā kādā no četriem lielajiem turnīriem bija pret savu rītdienas pretinieku Milošu Raoniču, kuram Zverevs 2017. gadā ar 6:4, 5:7, 6:4, 5:7, 1:6 zaudēja Vimbldonā.

Kei Nišikori ceturto reizi centīsies sasniegt "Australian Open" ceturtdaļfinālu un 10. "Grand Slam" karjerā, kamēr viņam pretiniekam Pablo Karenjo Bustam ir divi – pa vienam Parīzē un "US Open", bet Melburnā tikšana līdz 4. kārtai ir atkārtots labākais rezultāts. Abu pirmajā tikšanās reizē favorīts, protams, japānis, kurš ir labāks spēlētājs uz "hard" seguma.

Borna Čoričs abos iepriekšējos dueļos uzvarēja Luki Puiji, esot pārāks 2016. gadā Indianvelsā un 2018. gadā Vīnē. Francūzis iepriekšējā kārtā nospēlēja piecu setu maču pret jauno Austrālijas tenisistu Alekseju Popirinu, radot bažas par savām izredzēm pret labāka līmeņa tenisistiem. Viņam gan ir pieredzes pārsvars pār Čoriču, divreiz sasniedzot "Grand Slam" ceturtdaļfinālu (abi 2016. gadā), bet Čoričs tikai otro reizi spēlēs 4. kārtas mačā (0-1).

Spēļu programma: https://ausopen.com/schedule