Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko - Pliškova 6:4, 0:6, 8:10

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Ostapenko - Pliškova 6:4, 0:6, 8:10
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Aļonai Ostapenko, kura pirmo reizi sasniegusi "Grand Slam" turnīra trešo kārtu, tiekas ar pasaules piekto raketi Karolīnu Pliškovu. Čehiete gan pirmajā, gan otrajā kārtā zaudēja tikai divus geimus, un varenā servētāja ņēma virsroku pēdējā savstarpējā duelī.

8:10 Pie 0:15 Aļonai Ostapenko izdodas lieliska serve, pēc kuras čehietei izredžu nav. Tomēr nākamajā izspēlē Karolīna Pliškova uzbrūk un piespiež Aļonu Ostapenko sist tīklā. Seko sitiens aiz gala līnijas un divas mačbumbas Pliškovai. Izdodas izmantot jau pirmo, tādējādi Ostapenko cieš sāpīgu neveiksmi mačā, kurā nodemonstrēja gan skaistus uzbrukumus, gan daudz kļūdījās nevajadzīgās situācijās.

8:9 Karolīna Pliškova divreiz dodas pie tīkla un panāk 30:0, bet trešajā izspēlē Aļonai Ostapenko neizdodas atgriezt servi laukumā. Čehiete geimā uzvar uz nulles, pie savas serves turpinot demonstrēt pārliecinošu sniegumu.

8:8 Aļona Ostapenko sāk ar "forehand" sitienu pa līniju, kuram pretiniece nemaz nedodas pakaļ. Seko pretinieces izmētāšana pa kortu, sitot te vienā, te otrā stūrī, un 30:0. Nākamajā izspēlē Ostapenko kļūdās, bet tad kļūdīties piespiež sāncensi, panākot 40:15. Mačam sasniedzot divu stundu atzīmi, Ostapenko geimā uzvar pēc pretinieces sitiena autā.

7:8 Karolīna Pliškova turpina servēt ar teicamu precizitāti, bez piepūles tiekot priekšā ar 30:0. Seko ilga izspēle bez īsti uzbrūkošiem sitieniem, līdz Aļona Ostapenko iesit tīklā. Čehiete geimu uzvar uz nulles.

7:7 Aļona Ostapenko iesit divus lieliskus "winners" un izvirzās vadībā ar 30:0. Seko sitiens, kas aizķer līniju, bet noslēgumā Karolīna Pliškova iesit autā pēc Ostapenko serves. Geims uzvarēts uz nulles.

6:7 Karolīna Pliškova servē nevainojami, Aļona Ostapenko pazaudē koncentrēšanos un nonāk iedzinējos ar 0:40. Čehiete ar eisu pieliek ātru punktu geimam.

6:6 Aļona Ostapenko ātri nonāk iedzinējos ar 0:30 pie savas serves. Seko skaists sitiens no "forehand" kreisajā stūrī, Karolīnai Pliškovai aizsniedzoties līdz bumbiņai, bet tas arī viss. 30:30 izdodas panākt ar došanos pie tīkla un agresīvu uzbrukumu. Seko risks un dubultkļūda, dodot Pliškovai mačbumbu. Ostapenko nebeidz riskēt, no "forehand" sitot kreisajā stūrī, un tas atkal ir veiksmīgs – 40:40. Pie vienādi tenisistes apmainās spēcīgiem sitieniem, līdz Pliškova sit tīklā, tomēr nākamajā izspēlē čehiete trāpa pa līniju. Seko Pliškovas sitiens autā, bet punktu neizdodas pielikt, jo bumbiņa lido autā. Atkal vienādi, atkal Pliškova sit autā, bet šoreiz Ostapenko ar sitienu pa līniju pieliek skaistu punktu.

5:6 Pie pretinieces serves Aļona Ostapenko panāk 15:0, pēcāk tiesnesis nosauc sitienu autā, bet Karolīna Pliškova pārbauda lēmumu, uzvar, ieservē un panāk 15:15, lai gan iepriekšējā izspēlē notikumus kontrolēja Ostapenko. Latvijas tenisiste pēc lēmuma salūzt, pastrīdas ar tiesnesi un ātri zaudē.

5:5 BREIKS Aļonai Ostapenko izdodas varena serve, tomēr Karolīna Pliškova spēj to atgriezt laukumā, un Latvijas tenisiste to īsti negaida, nonākot iedzinējos ar 0:30. Seko otrā serve, ilgāka izspēle un sitiens autā, čehietei dāvājot trīs breikbumbas. Pirmā tiek atspēlēta, bet otrajā sitiens tīklā pēc ilgas izspēles. Neizdodas izservēt maču.

5:4 Karolīna Pliškova sāk ar eisu, kam seko Aļonas Ostapenko sitiens tīklā un "forehand" sitiens pa līniju autā. 0:40, bet izdodas lieliski atgriezt čehietes servi un trāpīt laukuma stūrī, panākot 30:40. Tomēr Pliškova pieliek punktu ar vēl vienu eisu.

5:3 BREIKS Pirmajā izspēlē šķietami notikumus kontrolē Aļona Ostapenko, bet aplausus izpelnās pretiniece par neatvairāmu sitienu. Kļūda autā un vāja otrā serve, un Karolīna Pliškova vadībā ar 40:0. Ostapenko pakaļdzīšanos sāk, piespiežot čehieti kļūdīties, bet uzreiz liek punktu ar dubultkļūdu.

5:2 BREIKS "Forehand" sitiens pa līniju, un Aļona Ostapenko pie pretinieces serves iegūst 30:0 pārsvaru. Izspēle, kurā Ostapenko ilgi sit vienā stūrī, līdz pretiniece neiztur, un trīs breikbumbas. Izdodas izmantot pirmo, lieliski atgriežot pretinieces otro servi, un breiks iegūts uz nulles.

4:2 Aļonai Ostapenko otrā serve, ilga izspēle, bet Latvijas tenisiste pieliek pārliecinošu punktu ar sitienu pa līniju. Seko eiss un 40:0. Nākamajā izspēlē uzvar Karolīna Pliškova, bet Ostapenko ātri pieliek punktu, un čehiete sašķaida raketi.

3:2 BREIKS Pretinieces kļūdas ļauj Aļonai Ostapenko izvirzīties priekšā ar 30:15. Latvijas tenisiste uzbrūk pie sāncenses otrās serves un iegūst divas breikbumbas. Karolīna Pliškova pirmo atspēlē ar teicamu servi, un arī otrajā talkā nāk serve, kuru Ostapenko nespēj atgriezt – 40:40. Pliškova ieservē eisu, bet Ostapenko nepadodas, ar lielisku "backhand" atkal panākot vienādi. Neatlaidība atmaksājas, pēc Pliškovas sitiena autā iegūstot vēl vienu breika iespēju. Un šoreiz tā tiek izmantota – "forehand" sitiens, līdz kuram Pliškova aizsniedzas, bet bumbiņu pāri tīklam nespēj dabūt.

2:2 Pie 15:15 Aļonai Ostapenko atkal neizdodas gana spēcīga otrā serve, pretiniece uzbrūk, bet sit autā. Latvijas tenisiste no "forehand" pacietīgi sit pa diagonāli, līdz sagaida pretinieces kļūdu. Nākamā izspēle ir ļoti gara, bet Karolīna Pliškova atkal kļūdās, ļaujot panākt izlīdzinājumu.

1:2 Karolīna Pliškova, pateicoties servēm, ātri iegūst 30:0 pārsvaru, beigās geimu uzvarot uz nulles, jo Aļonai Ostapenko neizdodas servi atgriezt laukumā.

1:1 Aļona Ostapenko uzvar pirmajā izspēlē, atkal nodemonstrējot agresīvu sniegumu. Pēcāk pretiniece nespēj viņas servi atgriezt laukumā, bet seko dubultkļūda un 30:15. Kristiskajā brīdī Ostapenko uzbrūk no "forehand" un sit stūrī, neļaujot čehietei aizsniegties līdz bumbiņai. Seko neprecīza pirmā serve, bet otrā kārtējo reizi pieviļ. Pie 40:30 un otrās serves Ostapenko riskē un trāpa eisu laukuma vidū.

0:1 Noslēdzošā seta pirmajā izspēlē pie pretinieces serves Aļona Ostapenko iesit tīklā, kam seko Karolīnas Pliškovas kārtējais eiss un 0:30. Nākamajā izspēlē Čehijas pirmā rakete izcili trāpa pa līniju, bet punkts tiek pielikts ar eisa palīdzību. Pliškova geimā uzvar uz nulles, nevairojot Ostapenko pārliecību.

Otrais sets

0:6 BREIKS Aļona Ostapenko dodas pie tīkla un agresīvi uzvar tikai piektajā izspēlē otrajā setā. Tomēr čehiete atkal izmanto pretinieces vājo otro servi un panāk 15:15. Ostapenko atgriežas vadībā ar skaistu sitienu pa diagonāli, kam seko sitiens pa līniju un 40:15 vadība. Uzvarēt geimā viņa mēģina ar saīsināto sitienu, tomēr cieš neveiksmi, kam seko Karolīnas Pliškovas lieliski atgrieztā serve. Pie 40:40 Ostapenko ieservē otro eisu mačā. Punktu viņa mēģina pielikt ar spēcīgu sitienu, bet trāpa autā. Seko vēl viena vāja otrā serve, un Pliškova iegūst setbumbu. To izdodas atspēlēt, taču ar sitienu tīklā tiek uzdāvināta vēl viena, un čehiete iespēju izmanto nevainojami. Bezcerīgs sets Ostapenko izpildījumā.

0:5 Karolīna Pliškova servē un uzvar, servē un uzvar, bet dzīvības pazīmes nodemonstrē arī Aļona Ostapenko, ar neatvairāmu sitienu panākot 15:30. Tomēr seko čehietes eiss un vēl viena lieliska serve, neļaujot Latvijas tenisistei pat aizķerties. Pieci geimi 15 minūtēs, un Pliškova tuvu neizšķirta panākšanai.

0:4 BREIKS Karolīna Pliškova pie pretinieces otrās serves sit neatvairāmi stūrī, seko Aļonas Ostapenko sitiens autā, ļaujot čehietei uzvarēt jau astotajā izspēlē pēc kārtas. Sērija turpinās, vēlreiz neizdodoties otrajai servei, un sāncense turpina uzbrukt, bet kļūdās. Pie 15:40 Ostapenko vēlreiz iesit tīklā un dāvā pretiniecei vēl vienu breiku, nonākot bezcerīgā situācijā.

0:3 Aļona Ostapenko uzbrūk pie pretinieces otrās serves, bet sit tīklā. Vēl divas kļūdas, tostarp sitiens tīklā, un 0:40. Karolīna Pliškova pieliek punktu ar eisu.

0:2 BREIKS Aļonas Ostapenko sitiens aizķer tīkla trosi un lido autā, tādējādi nonākot iedzinējos ar 0:30. Seko teicama serve, sitiens stūrī un pirmā uzvarētā izspēle otrajā setā, bet čehiete uzbrūk pie otrās serves un piespiež kļūdīties. Karolīnai Pliškovai divas breikbumbas, bet izdodas izmantot jau pirmo pēc Ostapenko sitiena aiz gala līnijas.

0:1 Otrā seta ievadā Karolīna Pliškova ātri sāk ar 40:0. Aļona Ostapenko pēcāk lieliski atgriež servi, bet nākamajā sitienā auts un zaudēts geims.

Pirmais sets

6:4 Uzvara pirmajā setā! Aļona Ostapenko sāk ar "backhand" sitienu pa līniju pēc ilgstošas izspēles. Pie 15:15 pusbumbiņa aizķer līniju pēc identiska sitiena, kam seko lieliska serve un divas setbumbas. Vēl viena teicama serve, Latvijas tenisiste dodas pie tīkla un pieliek punktu!

5:4 BREIKS Karolīna Pliškova kārtējo reizi geimu sāk ar eisu, bet nākamajā izspēlē viņa kļūdās. Aļonai Ostapenko padodas arī teicama serves uzņemšana, bet čehiete deficītu likvidē, vēlreiz liekot lietā spēcīgu servi – 30:30. Seko dubultkļūda Pliškovai un breikbumba Ostapenko, kuru izdodas izmantot, pateicoties "forehand" sitienam pa līniju un skrējienam pie tīkla.

4:4 Aļonas Ostapenko pirmo servi pretiniece nespēj atgriezt laukumā, kam seko lielisks Latvijas tenisistes sitiens korta stūrī un 30:0. Seko eiss un vēl pārliecinošāks pārsvars, bet pēc tam tiek pasniegta dāvana pretiniecei dubultkļūdas izskatā. Tomēr izdodas pielikt punktu, pateicoties čehietes sitienam autā.

3:4 Karolīna Pliškova ieservē eisu, kam seko Aļonas Ostapenko divi sitieni autā pēc kārtas un 40:0. Nākamajā izspēlē izdodas uzvarēt ar lielisku uzbrukuma tenisu, tomēr Pliškova punktu pieliek ar vēl vienu eisu.

3:3 BREIKS Aļonu Ostapenko pieviļ precizitāte servēs, un čehiete pie otrajām servēm sajūt iespēju, izvirzoties priekšā ar 30:0. Aiziet serve, Latvijas tenisiste dodas uzbrukumā un panāk izlīdzinājumu. Tomēr sitiens aiz gala līnijas dod Karolīnai Pliškovai breikbumbu, kuras izspēlē Ostapenko iesit tīklā. Neizšķirts.

3:2 BREIKS Karolīna Pliškova sāk ar diviem eisiem, bet tad seko otrā serve, kuru Aļona Ostapenko raida korta stūrī, čehietei neatstājot cerības. Pateicoties pretiniecei dubultkļūdai, izdodas panākt 30:30, nākamajā izspēlē pārņemta kontrole, bet atkal neveiksmīgs ir sitiens pie tīkla. Ostapenko gan kontrolē notikumus laukumā arī turpinājumā un panāk 40:40. Seko sitiens tīklā, bet, pretiniecei dodoties pie tīkla, izdodas viņu apspēlēt un panākt vienādi. Pliškova iesit tīklā, breikbumba Ostapenko, un tā tiek izmantota, pie sāncenses otrās serves čehieti izmētājot pa kortu.

2:2 Pirmajā izspēlē Aļona Ostapenko dodas pie tīkla, "backhand" sitienu pretiniece izvelk, bet sitienam no ērtā satvēriena pretinde neatrodas. Izdodas panākt 30:0, kam seko Karolīnas Pliškovas lielisks sitiens stūrī, kuram Ostapenko pat nemēģina doties pakaļ. Nākamajā izspēlē čehiete iesit tīklā, tad neatgriež servi, tādējādi Ostapenko uzvar uz 15.

1:2 Ilga un agresīva izspēle. Pirmā pie tīkla dodas Aļona Ostapenko, bet neizdodas pielikt punktu, savukārt pretiniece nepiedod. Ar serves palīdzību Karolīna Pliškova ātri panāk 40:0, kam seko Ostapenko sitiens tīklā. Čehiete atkal pie savas serves uzvar uz nulles.

1:1 Pirmajā izspēlē pie Aļonas Ostapenko serves ilga izspēle, kas beidzas ar Latvijas tenisistes sitienu aiz gala līnijas. Arī pie 15:15 Ostapenko neizdodas trāpīt laukuma robežās, kam seko dubultkļūda un divas breikbumbas pretiniecei. Tomēr Karolīna Pliškova abas palaiž vējā ar kļūdām – 40:40. Ostapenko ar dubultkļūdu uzdāvina vēl vienu iespēju, bet lieliski "backhand" sitieni ļauj uzvarēt geimā.

0:1 Pirmajā izspēlē Aļonai Ostapenko padodas laba serves uzņemšana, pēcāk viņa dodas pie tīkla, bet izsit autā. Seko trīs lieliskas čehietes serves, un Karolīna Pliškova pirmo geimu uzvar uz nulles.

Pirms mača

12:23 Izlozē uzvar Aļona Ostapenko, kura izvēlas serves uzņemšanu. Pretiniece ir viena no labākajām servētājām pasaulē, pērn viņai bija visvairāk eisu, līdz ar to spēle pie čehietes serves būs viens no svarīgākajiem rādītājiem duelī.

12:12 Pasaules piektā rakete Karolīna Pliškova uzvarējusi visos septiņos mačos 2017. gadā. Melburna viņai bijusi veiksmīga, jo 2010. gadā izdevās uzvarēt junioru turnīrā.

12:10 Aļona Ostapenko un Karolīna Pliškova sacentās 16. augustā Sinsinati. Čehiete ņēma virsroku ar 6:4, 6:1, lai gan mūsējā sāka ar diviem uzvarētiem geimiem. Turpinājumā Pliškova kļuva par visa turnīra uzvarētāju.

1 2 3 104 komentāri

     [+] [-]

, 2017-01-21 12:29, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-01-21 12:50, pirms 7 gadiem
Breikssssssssssss Jāaaa! pa smuko Aļona

     [+] [-]

, 2017-01-21 12:55, pirms 7 gadiem
UN atdod atpakaļ nē, šādu tenisu nav jēga skatīties

  -3 [+] [-]

, 2017-01-21 12:57, pirms 7 gadiem
Te arii viss beidzies Ostapenko diemzheel...It kaa bija normaali, bet sapliisa un vsjo... Unforced errors drausmiigi daudz....

  -1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:00, pirms 7 gadiem
Tak zaudēs

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:04, pirms 7 gadiem
Ir chanss!!!

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:04, pirms 7 gadiem
lol. visi te kaut kādi 5 gadīgi bērni? nekas te nav beidzies....

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:05, pirms 7 gadiem
STREAM.CLAN.LV

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:08, pirms 7 gadiem
Un tomēr uzvar setu psc

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:08, pirms 7 gadiem
fantastisks tennis..

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:09, pirms 7 gadiem
Ja nu gadijumaa vine speeli, tad naakamjaa kaartaa pretii vaaja pretiniece, aiznaakamajaa arii..NU ja sho speeli vinnee, tad liidz pusfinaalam celjs diezgan viegls, bet tur gan pretii Viljamsa...

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:09, pirms 7 gadiem
Škodas tanks pirmajā setā tāds kluss blakus mūsu Lakstīgalai...

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:10, pirms 7 gadiem
6:4

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:11, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Ja nu gadijumaa vine speeli, tad naakamjaa kaartaa pretii vaaja pretiniece, aiznaakamajaa arii..NU ja sho speeli vinnee, tad liidz pusfinaalam celjs diezgan viegls, bet tur gan pretii Viljamsa...
Oho, Viljamsa jau pusfinālā? Tā nu gan dod...

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:15, pirms 7 gadiem
0-2

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:17, pirms 7 gadiem
Tanks sadusmojās.

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:19, pirms 7 gadiem
Viņa uzvedas kā tāds izlutināts skuķis!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:20, pirms 7 gadiem
Kur var redzet tiesraidi? Ieprieksejie linki nedarbojas;(

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:21, pirms 7 gadiem
2 sets norakstāms

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:21, pirms 7 gadiem
0-4 jau

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:22, pirms 7 gadiem
STREAM.CLAN.LV
skatos rāda ok

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:22, pirms 7 gadiem
Jurgis_23 rakstīja: Kur var redzet tiesraidi? Ieprieksejie linki nedarbojas;(
Tas links ko jeepis59 ielika darbojas ideāli
STREAM.CLAN.LV

  -4 [+] [-]

, 2017-01-21 13:23, pirms 7 gadiem
Tālāk laikam būs 1:6,1:6

  -1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:23, pirms 7 gadiem
Tas ir viruss!!

  -4 [+] [-]

, 2017-01-21 13:26, pirms 7 gadiem
Pliskova bisku nopietnaak piegaja otraja seta un te bus gruti savakties, nebus brinums, ja bus 0:6 un 1:6 vai ari kas lidzigs,

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:30, pirms 7 gadiem
Kļūdu skaits vnk drausmīgs....

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:31, pirms 7 gadiem
0-6 psc

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:34, pirms 7 gadiem
Nastja laikam morāli "salūza"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-21 13:35, pirms 7 gadiem
Ostopenko brīnumus rāda..

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:38, pirms 7 gadiem
Vienīgi priecē, ka skatītāju atbalsts Nastjai daudz lielāks, pēc katra punkta daudz lielākas ovācijas

  -2 [+] [-]

, 2017-01-21 13:43, pirms 7 gadiem
Ko ttā mazā tur ķēmojas!

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:48, pirms 7 gadiem
baigi traki leeekaa uz taas liinijas :/

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:50, pirms 7 gadiem
Breiks!

     [+] [-]

, 2017-01-21 13:50, pirms 7 gadiem
Bet nu trešais sets daudz daudz skatāmāks, trešajā vadībā ar 3:2
1 2 3 104 komentāri