Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kuzņecova trīsarpus stundās apspēlē Jankoviču

Kuzņecova trīsarpus stundās apspēlē Jankoviču
Svetlana Kuzņecova
Foto: AFP/Scanpix

Klasisks divu veterānu mačs piektdien bija "Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra 3. kārtā, kur Svetlana Kuzņecova tikai ar trešo mēģinājumu spēja izservēt maču un 3:36 stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6:4, 5:7, 9:7 pieveica Jeļenu Jankoviču.

Zinot abu spēlētāju vēsturi un paradumus, tik ilgs un dramatisks mačs nebija pārsteigums. Tiesa, šoreiz varēja iztikt bez drāmas, ja vien Svetlana Kuzņecova, nokļuvusi lieliskā pozīcijā, mācētu maču pabeigt divos setos.

Svetai bija seta un 4:1 pārsvars, kuram bija dubultbreika vērtība. Kuzņecova pirmo breiku zaudēja uzreiz, bet otro brīdī, kad pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru mačā. Jeļena Jankoviča 10. geimā divreiz precīzi uzbruka ar "backhand", bet vēl divus punktus ieguva ar Kuzņecovas kļūdām, no kurām otrā bija dubultkļūda breikbumbas izspēlē.

Divus geimus vēlāk Kuzņecova vēlreiz zaudēja servi, kas nozīmēja 3. seta spēlēšanu. Vēl nesen 2. setā esot vadībā ar 5:3, Kuzņecova zaudēja septiņus geimus pēc kārtas, pēdējā setā nokļūstot iedzinējos ar 0:3! Tagad kārta atspēlēties bija Kuzņecovai, kura to paveica, bet arī šajā setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču, neveiksmīgo geimu pabeidzot ar neprecīzu "backhand" pa līniju.

Kopš nokļūšanas iedzinējos ar 6:7 Kuzņecova izcēlās ar iespaidīgu finišu, uzvarot 12 no mača pēdējām 13 izspēlēm. Jankovičai šajā brīdī lielu diskomfortu radīja muguras savainojums, pašā mača izskaņā viņai liedzot izrādīt sīvu pretošanos. Krievijai ir garantēta viena ceturdaļfināliste Melburnā, jo Kuzņecova 4. kārtas mačā tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu.

Pagājušā gada čempione Andželike Kerbere savā trešajā spēlē beidzot uzvarēja divos setos, ar 6:0, 6:4 apspēlējot Kristīnu Pliškovu, kurai nespēja atrisināt Vācijas tenisistes aizsardzības radītās problēmas.

Kerberes nākamā pretiniece būs Koko Vandevei, kura atspēlējās pret Juženiju Bušāru – 6:4, 3:6, 7:5. Kanādas tenisiste pēdējā setā bija vadībā ar breiku (4:2), bet pārsvaru nenoturēja un salūza 12. geimā, kad servēja pie rezultāta 5:6. Viņai bija geimpunkts lai panāktu izlīdzinājumu 6:6, taču tas neizdevās. Džīnijai divas "forehand" kļūdas pēc kārtas, ar tām dodot Vandevei mačbumbu. Amerikāniete spēcīgi un neatvairāmi uzsita ar "backhand" pa līniju.

Karjeras labāko "Grand Slam" turnīru Austrālijā aizvada Vācijas tenisiste Mona Bārtela, kura pirmoreiz šāda līmeņa sacensībās tikusi līdz 4. kārtai, turklāt to sasniegusi no kvalifikācijas. Bārtela pērn vairākus mēnešus izlaida veselības problēmu dēļ, kā rezultātā izkrita no ranga pirmā simtnieka (šobrīd viņai tikai 181. vieta). Bārtela 3. kārtas spēlē pēdējā setā atspēlēja breiku un ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:3 pieveica 2011. gada Vimbldonas junioru čempioni Ešliju Bārtiju, kura pagājušajā gadā atsāka karjeru. 20 gadus vecā Austrālijas tenisiste pirmoreiz pieaugušo "Grand Slam" turnīros sasniedza 3. kārtu.

"Australian Open 2017". Sieviešu vienspēles

3. kārtas rezultāti 20. janvārī

SpēleRezultāts
(1) Angelique Kerber – Kristyna Pliskova6:0 6:4
(7) Garbine Muguruza – (32) Anastasija Sevastova6:4 6:2
(8) Svetlana Kuznetsova – Jelena Jankovic6:4 5:7 9:7
(24) Anastasia Pavlyuchenkova – (11) Elina Svitolina7:5 4:6 6:3
(13) Venus Williams – Ying-Ying Duan6:1 6:0
Mona Barthel – Ashleigh Barty6:4 3:6 6:3
Sorana Cirstea – Alison Riske6:2 7:6(2)
CoCo Vandeweghe – Eugenie Bouchard6:4 3:6 7:5

Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.