Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Kas pirmdien sarūpēs trilleri Melburnā?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kas pirmdien sarūpēs trilleri Melburnā?
Milošs Raoničs
Foto: Reuters/Scanpix

Pēdējās dienās tenisa fani „Australian Open” turnīrā var izbaudīt kārtīgas bezkompromisa cīņas. Kā gan savādāk lai nosauc, piemēram, Novaka Džokoviča un Stanislasa Vavrinkas piecu stundu cīnīšanos 4.kārtas mačā. Rīt paredzēts izspēlēt atlikušās 4.kārtas spēles. Vai būs vēl kāds trilleris?

Trīs krievietes ceļā uz ceturtdaļfinālu
Vispirms par dāmu turnīra spēlēm. Kā pirmās (plkst 02:00) centrālajā kortā dosies dāniete KArolīna Vozņacki un krieviete Svetlana Kuzņecova. Netrūka cilvēku, kas dānietei prognozēja zaudējumu jau 1.kārtā, tomēr viņa trijos setos prata izglābties pret vācieti Sabīni Liziki. Tālāk it kā gājis vieglāk, kaut spēles kvalitāte nav tā augstākā. Tā, piemēram, 3.kārtā pret Ļesju Curenko Karolīna savu servi zaudēja piecas reizes. Kuzņecova, kura pērnā gada otrajā pusē nespēlēja savainojuma dēļ, šogad rāda atzīstamu spēli un cer trešo reizi karjerā tikt Melburnas ceturtdaļfinālā. Savstarpējos dueļos 5-3 pārsvars Vozņacki, taču viena no Kuzņecovas uzvarām bija šogad Sidnejā – 7:6(4), 1:6, 6:2.

Šī pāra uzvarētājai būs jāspēlē ar pērnā gada čempioni Viktoriju Azarenku vai citu krievieti Jeļenu Vesņinu. Azarenka krietni dabūja pasvīst iepriekšējā mačā, kad amerikānieti Džeimiju Hemptoni uzvarēja vien trijos setos (Hemptonei bija arī breika pārsvars trešajā setā, taču muguras sāpju dēļ pārsteigumam nebija gatava). Tikmēr Vesņinai iepriekšējā kārtā izdevās atspēlēt mačbumbu pret itālieti Robertu Vinči, pagarinot uzvaru sēriju līdz astoņām (pirms Melburnas tituls Hobārtā). Savstarpējos dueļos Vikai perfekta 3-0 bilance, nezaudējot ne seta. Mačs centrālajā kortā uzreiz pēc Vozņacki un Kuzņecovas.

10:00 centrālajā kortā dosies trešā no krievietēm – Marija Kiriļenko, taču arī viņa nebūs savas cīņas favorīte, jo pretiniekos amerikāniete Serēna Viljamsa. Serēnas sniegums pagaidām izskatās otrais pārliecinošākais (aiz Šarapovas), tamdēļ saprotamas ir bukmeikeru prognozes. Jāatceras gan, ka iepriekšējā spēlē Viljamsa bija 0:3 iedzinējos setā pret japānieti Ajumi Moritu. Kiriļenko šādu pārsvaru var arī neizlaist. Setu pret šo Krievijas sportisti Serēna zaudējusi divreiz, bet maču ne reizes piecos piegājienos.

Vienīgā no dāmu turnīra spēlēm, kas nenotiks centrālajā kortā būs starp amerikānieti Slounu Stīvensuun serbieti Bojanu Jovanovski. 19 gadus vecā Stīvensa ir viena no lielākajām ASV nākotnes cerībām. Jau pērn „French Open” viņa tika līdz 4.kārtai, bet tagad ir pat ļoti labas izredzes tikt ceturtdaļfinālā. Visus mačus līdz šim viņa uzvarējusi divos setos. Tikmēr viņas oponentei, 21 gadu vecajai Jovanovski bijuši krietni ilgāki mači (kaut arī tikai viens trijos setos). Viņa „Grand Slam” sacensībās nekad nebija tikusi tālāk par 2.kārtu. Līdz šim abas sportistes savā starpā nav spēlējušas, bet mača sākums provizoriski ap sešiem rītā.

Federers pret Raoniča servi, intriģējošs Francijas duelis
Kungu turnīrā agrākā spēle ap 03:30, kad sacentīsies iepriekšējās kārtas pārsteiguma autori – itālietis Andreass Sepi un francūzis Žeremī Šardī. Pirmais piecos setos uzveica horvātu Marinu Čiliču, bet otrais tāpat piecsetniekā tika galā ar argentīnieti Huanu Martinu Del Potro. Līdz šim nevienam no viņiem nav izdevies tikt līdz šāda līmeņa turnīra ceturtdaļfinālam – vienam tas Melburnā iznāks. Favorīts uz to ir Sepi. Lai arī viņiem nav līdzšinējo savstarpējo dueļu, tomēr vakar Šardī savainoja ceļgalu dubultspēļu sacensībās. No gaidāmā mača viņš nav atteicies, taču...

Nepavisam gatavs 4.kārtas spēlei varētu būt vēl viens francūzis – Žils Simons, kurš sestdien uz spēku izsīkumu robežas tika pie uzvaras pār savu tautieti Gaelu Monfīsu. Lai arī Simonam būs bijušas gandrīz divas dienas, lai atgūtu spēkus, tomēr pretinieks ir ļoti spēcīgs, lai cerētu uz vietu ceturtdaļfinālā. Skots Endijs Marejs līdz šim nav bijis spiests rādīt savu labāko spēli, taču tāpat iekrājis trīs uzvaras trijos setos. Pret Simonu viņš uzvarējis deviņos no desmit gadījumiem (zaudēts tikai pirmais mačs 2007.gadā Romā uz māla). Šis mačs ne ātrāk kā astoņos no rīta.

Krietni saistošākai jābūt spēlei starp vēl diviem francūžiem – Žo Vilfrīdu Tsongu un Rišāru Gaskē. Līdzšinējie panākumi Melburnā liek par favorītu uzskatīt Tsongu. 2009.gadā ceturtdaļfināls, 2010.gadā pusfināls, bet 2008.gadā fināls, kamēr Gaskē kontā trīs reizes 4.kārta. Vai viņš beidzot spēs tikt tālāk? Gada pirmajā nedēļā ar lielisku bekhendu apveltītais sportists triumfēja Dohā, bet Melburnā setu zaudējis vien horvātam Ivanam Dodigam. Arī Tsonga šogad vēl nav zaudējis, turklāt pat ne setu. Savstarpējie dueļi gan liecina par nelielu Gaskē pārsvaru (4-3). Spēles sākums ap sešiem rītā pēc Latvijas laika.

Visbeidzot dienas noslēdzošajā mačā jāspēlē šveicietim Rodžeram Federeram, kura pretinieks būs Milošs Raoničs. Skaidrs, ka šī spēle ilguma ziņā noteikti nepārspēs Džokoviča un Vavrinkas trilleri, ja vien piekto setu abi nespēlēs vismaz līdz 20:20. Raoniča spēles pamatā ir spēcīga serve un ar garām izspēlēm viņš neaizraujas. Kanādas sportists ir pārliecinošs līderis neatvairāmo servju ziņā – trīs mačos (10 setos) viņam 71 eiss. Tāpat viņam ātrākā serve turnīrā (228 km/). Breikot šādu servētāju nav viegli (tikai divi zaudēti serves geimi turnīrā). Lai arī Federers ar šādiem serves rādītājiem neizceļas, tomēr tieši viņš ir vienīgais tenisists, kurš vēl nav zaudējis ne geima pie savas serves. Abi tenisisti pērn aizvadījuši trīs savstarpējās spēles trīs dažādu segumu kortos. Ikreiz uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trīs setus un katrā spēlē bija vismaz viens taibreiks. Vai tas atkārtosies arī šoreiz – mača sākums ap 11:30.

Ostapenko lūkos pārsteigt favorītes dubultspēlē
Ap deviņiem rītā 19.kortā junioru dubultspēļu turnīru uzsāks Aļona Ostapenko, kura par pārinieci šīm sacensībām izvēlējusies ukrainieti Olgu Fridmanu. Svētdien Aļona ar lielisku uzvaru sāka vienspēļu turnīru, zaudējot tikai divus geimus pret sacensību 9.raketi Kristinu Makarovu. Pie panākuma tika arī viņas pāriniece, spēlējot gan trīs setu trilleri (10:8 trešajā setā). Dubultspēlēs ar izlozi nav veicies – jau 1.kārtā pretiniekos galvenās favorītes Ana Konjuha (Horvātija) un Kerola Žao (Kanāda). Arī viņas uzvarējušas vienspēļu 1.kārtas mačus.

”Australian Open” vīriešu vienspēles

4.kārtas spēles (21.01)

SpēleUnibet.com prognoze
(2) Roger Federer – (13) Milos Raonic1.10-7.70
(3) Andy Murray – (14) Gilles Simon1.03-12.00
(7) Jo-Wilfried Tsonga – (9) Richard Gasquet1.50-2.60
(21) Andreas Seppi – Jeremy Chardy1.60-2.30

”Australian Open” sieviešu vienspēles

4.kārtas spēles (21.01)

SpēleUnibet.com prognoze
(1) Victoria Azarenka – Elena Vesnina1.07-8.20
(3) Serena Williams – (14) Maria Kirilenko1.04-11.00
(10) Caroline Wozniacki – Svetlana Kuznetsova1.65-2.18
Sloane Stephens – Bojana Jovanovski1.27-3.70

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Cik piecu setu maču būs vīriešu vienspēļu turnīra 21.janvāra spēlēs?

  • 14

  • 13

  • 4

  • 1


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-21 01:05, pirms 11 gadiem
Man kautkaads chujs ka vismaz viena no lielajaam favoriiteem- Azarenka vai Williams- zaudees.

     [+] [-]

, 2013-01-21 11:13, pirms 11 gadiem
Bam Bam rakstīja: Man kautkaads chujs ka vismaz viena no lielajaam favoriiteem- Azarenka vai Williams- zaudees.
Tavs čujs ir tālu no ņuha un poņas