Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vēl divi "Australian Open" dalībnieki inficējušies ar Covid-19, pieaug neapmierinātība

Rolands Eliņš

Vēl divi "Australian Open" dalībnieki inficējušies ar Covid-19, pieaug neapmierinātība
Niks Kirjoss. Foto: AFP/Scanpix

Vērienīgā "Australian Open" tenisa turnīra sagatavošanās darbus turpina aizkavēt Covid-19 pandēmija, un šodien Austrālijas veselības iestādes apstiprinājušas, ka vēl diviem spēlētājiem konstatēta inficēšanās. Kopumā ar "Australian Open" saistīto Covid-19 gadījumu skaits līdz ar to sasniedzis septiņus, un turpina pieaugt gan tenisistu neapmierinātība ar nonākšanu karantīnā, gan Austrālijas sabiedrības negatīvā nostāja par šāda turnīra rīkošanu.

Austrālijas veselības iestādes šodien paziņoja, ka starp personām, kuras ievietotas karantīnā tam paredzētajās viesnīcās, konstatēti trīs Covid-19 saslimšanas gadījumi, to skaitā diviem tenisistiem. Austrālijas Tenisa federācija gan to apstrīdēja, sakot, ka tenisa spēlētāju saslimušo vidū nav.

Austrālijā gaidāmā "Grand Slam" turnīra dēļ ieradušies apmēram 1200 cilvēku, ieskaitot spēlētājus un viņu komandas dalībniekus. Pozitīvi Covid-19 gadījumi tika fiksēti trīs lidmašīnu pasažieru sarakstos, kas lika 72 "Australian Open" dalībniekiem doties karantīnā savās viesnīcās.

Par to, ka šādā veidā tiek radīti atšķirīgi apstākļi salīdzinājumā ar citiem konkurentiem, kuri tikmēr var trenēties tenisa kortos, tika izteikti iebildumi, un pasaules ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs pat vērsās pie vietējām varas iestādēm ar aicinājumu 14 dienu obligāto karantīnu sportistiem saīsināt. Arī Spānijas tenisists Roberto Bautista Aguts intervijā pauda neapmierinātību, izsakoties, ka noteikumu ieviesējiem nav nekādas sapratnes par treniņu nozīmi tenisā un ka viņš nespēj iztēloties sevi paliekam karantīnā divas nedēļas. Vēlāk gan Aguts taisnojās, ka viņa vārdi izrauti no konteksta un patiesībā viņš domājis, ka Austrālijas cīņa ar Covid-19 ir lieliska.

Turnīra organizatori gan norādījuši, ka lielākā daļa no apmēram 500 "Australian Open" dalībniekiem ir devuši savu akceptu piemērotajiem drošības pasākumiem, ieskaitot tos tenisistus, kuri nonākuši karantīnā. Piemēram, divkārtējā "Australian Open" čempiona Viktorija Azarenka izplatīja publisku aicinājumu citiem tenisistiem, aicinot ievērot vietējos noteikumus un izrādīt cieņu vietējiem iedzīvotājiem, kuriem bija ilgāku laiku jāseko šiem pašiem Covid-19 ierobežošanas noteikumiem.

Austrālijā valdošā noskaņa par vienu no saviem starptautiski visplašāk atpazīstamākajiem turnīriem šoreiz gan nebūt nav pozitīva. Iepriekš tika plaši izteikta neizpratne par lielā sportistu skaita ierašanos Austrālijā, kamēr daudziem citiem šīs valsts pārstāvjiem uz atgriešanos mājās joprojām nākas gaidīt ārzemēs ceļošanas ierobežojumu dēļ. Savukārt reaģējot uz dažu tenisistu sūdzēšanos par nonākšanu karantīnā, Austrālijas parlamenta loceklis Bils Šortens aicināja spēlētājus paskatīties plašāk: "Skaidrs, ka nav laba lieta būt ierobežotam viesnīcas numuriņā uz divām nedēļām. Taču vajag tikai saprast notiekošo. Covid-19 bijusi šokējoša lieta, cilvēki ir miruši, daudzi ir zaudējuši darbus un tagad viņiem jāskatās uz šiem izlutinātajiem personāžiem, kuri rauda par savu situāciju viesnīcās."

Austrālijā šobrīd attiecīgi tiek novērtēta skandalozā tenisista Nika Kirjosa nostāja – viņš pievienojies balsīm, kas pārmet tenisa elitei pārlieku iedomību un satraukšanos par savām relatīvi nelielajām neērtībām. Kirjoss arī veltījis tieši kritiku Džokovičam.

"Australian Open" sākums paredzēts februāra otrajā nedēļā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-aust...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-19 20:10, pirms 3 gadiem
Ko viņi tur ņemās, Džokovičs taču jau pārslimojis Covīd jūlijā'20 un ir ieguvis imunitāti. Lai tak viņš uzvedās, kā grib.

     [+] [-]

, 2021-01-19 20:48, pirms 3 gadiem
Austrālijā basketbola spēlēs arēnās ir diezgan pārbildītas tagad. Bet par to nekur nestāsta

     [+] [-]

, 2021-01-19 21:27, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko viņi tur ņemās, Džokovičs taču jau pārslimojis Covīd jūlijā'20 un ir ieguvis imunitāti. Lai tak viņš uzvedās, kā grib.
Imunitāte ir apmēram 3 mēneši

  +1 [+] [-]

, 2021-01-19 21:30, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Austrālijā basketbola spēlēs arēnās ir diezgan pārbildītas tagad. Bet par to nekur nestāsta
Austrālija covidu principā ir uzvarējusi..Viņiem principā pozitītie rezultāti nāk no iebraucējiem.Viņi tur nespēlējas.Nedaudz virs normas un štatu noslēdz uzreiz ciet.

     [+] [-]

, 2021-01-22 21:59, pirms 3 gadiem
Joprojām nesaprotu, kāpēc jāņem vērā kaut kāda dumja Fedtārda viedoklis...