Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 2. diena: Azarenkas un Stīvensas trešā tikšanās Melburnā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 2. diena: Azarenkas un Stīvensas trešā tikšanās Melburnā
Viktorijas Azarenkas un Slounas Stīvensas ceļi Melburnā krustojas trešo gadu pēc kārtas
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien Melburnā notiekošajā "Australian Open" turnīrā tiks pabeigta 1. kārtas izspēle. Viena no sacensību otrajā dienā izceļamajām spēlēm ir divkārtējās čempiones Viktorijas Azarenkas tikšanās ar Slounu Stīvensu.

Viktorija Azarenka – Slouna Stīvensa (viensviens.lv prognoze: 1.37-3.05)

"Australian Open" ir Azarenkas veiksmīgākais turnīrs, viņa šeit uzvarēja 2012. un 2013. gadā, bet pēdējā pusotra gada laikā mokās ar savainojumiem. Daudzu turnīru izlaišana neizbēgami negatīvi ietekmēja viņas atrašanās vietu reitingā. Vika šoreiz nav starp 32 izliktajām tenisistēm. Pēdējo reizi viņa "Grand Slam" turnīrā nebija izsēta 2007. gadā Ņujorkā!

Esot neizsētai, par labu izlozi varēja tikai sapņot, taču Baltkrievijas vadošās tenisistes sapņi nav piepildījušies. Azarenka 1. kārtā dabūja amerikānieti Slounu Stīvensu, kura šeit pirms diviem gadiem uzveica Serēnu Viljamsu un tika līdz pusfinālam. Azarenkas noskaņojumu varētu uzlabot statistika. Viņa Stīvensu uzvarējusi abās iepriekšējās spēlēs, un abas notika tieši šajā turnīrā. Azarenka 2013. gada pusfinālā bija pārāka ar 6:1, 6:4, bet pirms gada 4. kārtā ar 6:3, 6:2.

Tātad abos mačos Stīvensai zaudēti tikai pieci geimi. Šoreiz Azarenka nav tik spīdošā formā, lai būtu pamats cerēt uz tikpat graujošu uzvaru. Vika pērn izlaida dažus sezonas pēdējos turnīrus – lai labāk sagatavos šai sezonai. Tā viņai sākās neveiksmīgi, jo vienīgajā mačā Brisbenā viņa zaudēja Karolīnai Pliškovai, toreiz neizmantojot divas mačbumbas.

Kamēr Azarenkai ir veselības un personiska rakstura problēmas (Vika pērn šķīrās no Redfoo), Stīvensai no tāda skatupunkta viss ir kārtībā. Cita lieta, ka amerikāniete ir pamatīgi iesprūdusi attīstībā. Slounai pirms dažiem gadiem tika paredzēta spoža nākotne, taču motivācijas un attieksmes problēmas piebremzējušas progresu. Stīvensa ne reizi nav spēlējusi WTA finālā, pat ne zemākajā jeb "International" līmenī! Top 10 arī pagaidām palicis neaizsniegts (rekords – 11. vieta).

Jeļena Jankoviča – Timeja Bačinskī (viensviens.lv prognoze: 2.01-1.78)

Jankoviča var zaudēt teju jebkurai tenisistei. Un noteikti to var izdarīt pret Bačinskī. Šveices sportiste pēc daudzo savainojumu izdziedēšanas ļoti veiksmīgi atgriezusies augstākajā līmenī. Bačinskī pagājušās sezonas izskaņā Ķīnā pārspēja Mariju Šarapovu, bet šā gada sākumā tajā pašā valstī uzveica Petru Kvitovu un tika līdz finālam (zaudēts ļoti spēcīgajai Simonai Halepai), apliecinot to, ka ar viņu ir jārēķinās visām tenisistēm, pašas spicākās ieskaitot. Ja Jankoviča nebūs maksimāli koncentrējusies un nespēlēs savu labāko tenisu, viņu var piemeklēt tautietes Anas Ivanovičas liktenis. Jankoviča šogad vienīgajā mačā izturēja tikai vienu setu pret Ailu Tomļanoviču (6:7(6), 0:6).

Kei Nišikori – Nikolass Almagro (viensviens.lv prognoze: 1.10-7.60)

Ja Almagro būtu tuvu optimālai kondīcijai, šis mačs patiešām varētu būt labs. Spānis pērn sezonu pabeidza jau pēc "French Open", bet šogad nospēlējis tikai vienu oficiālu maču, Sidnejā zaudējot Pablo Kuevasam. Kad Niko bija daudz labākā stāvoklī, viņš Nišikori prata izrādīt ļoti sīvu pretestību. Abi tikušies divreiz, abos gadījumos spēlējot trīs setus "parastajos" turnīros. 2011. gadā Kualalumpurā uzvarēja Nišikori, bet 2013. gada rudenī Tokijā pārāks bija Almagro.

Citi mači, kuriem pievērst uzmanību

1. Dominika Cibulkova – Kirstena Flipkensa. Pagājušā gada finālistei Cibulkovai nepieciešams labs starts, pretējā gadījumā būs ievērojams kritiens rangā. Flipkensa divreiz spējusi uzvarēt Slovākijas šā brīža tenisa līderi.
2. Dominiks Tīms – Roberto Bautista Aguts. Pirmdien 1. kārtā fiasko piedzīvojušais Ernests Gulbis sev spāņu "draugu" turnīra ievadā pretī nevarēja dabūt, jo abiem izliktā statuss. Kādas būs Gulbja čoma Tīma attiecības ar Roberto?
3. Pirmās cīņas aizvadīs pēdējos četros gados šeit valdījušie Stens Vavrinka (pretiniekos turks Marsels Ilhans) un Novaks Džokovičs (sacentīsies ar slovēni Aljažu Bedeni).
4. WTA ranga līdere Serēna Viljamsa, pat neskatoties uz acīmredzamu formas trūkumu, noteikti nezaudēs Beļģijas tenisistei Elisonai van Ujtvankai, vai ne?
5. Bijusī junioru līdere Teilore Taunsenda šomēnes Sidnejā prata nospēlēt vienu labu setu pret Karolīnu Vozņacki (1:6, 6:7(4)). Vai šoreiz amerikānietei izdosies kas vairāk?
6. Flāvija Penneta – Kamila Džordži. Itālijas tenisa faniem. Un ne tikai. Ja kāds vēl nav redzējis Džordži bezbailīgo "visu vai neko" tenisu, pēdējais laiks to izdarīt.

Otrās dienas spēļu saraksts pieejams šeit. Jāatceras, ka Latvijai ar Melburnu ir deviņu stundu starpība. Pirmie mači sāksies plkst. 2:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejama opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli. Šis kanāls tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no septiņiem kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Minētās tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8. Sākot ar šo gadu, video tiešraides citviet internetā (nelegālas straumēšanas vietas nereklamēšu) pieejamas no visiem "Australian Open" spēļu kortiem.