Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Šarapovai un Vozņacki pirmā tikšanās kopš 2015. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapovai un Vozņacki pirmā tikšanās kopš 2015. gada
Marija Šarapova un Karolīna Vozņacki. Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas skaļākais mačs Melburnā būs 2008. gada čempiones Marijas Šarapovas tikšanās ar pagājušā gada uzvarētāju Karolīnu Vozņacki. Vīriešu turnīrā galvenā uzmanība Rafaelam Nadalam un Austrālijas pirmajam numuram Aleksam De Minoram.

Marija Šarapova un Karolīna Vozņacki pēdējo reizi tikās gandrīz pirms četriem gadiem – 2015. gada maijā, kad Madridē uz māla sev ērtāka seguma priekšrocības izmantoja krieviete, uzvarot ar 6:1, 3:6, 6:3. Līdzšinējos 10 mačos biežāk uzvarējusi Šarapovai, kura ir vadībā ar 6-4. Savukārt Vozņacki uzvarējusi visos mačos nozīmīgākajos turnīros. Viņai ir 2-0 bilance "Grand Slam" ietvaros un 1-0 "WTA Finals".

Vozņacki Mašu divreiz uzvarējusi Ņujorkā, kur pārāka bija 2010. gadā ar 6:3, 6:4 un 2014. gadā ar 6:4, 2:6, 6:2, kā arī viņu ar 7:6(4), 6:7(5), 6:2 apspēlēja 2014. gadā finālturnīrā, kas toreiz notika Singapūrā. Visi mači, it īpaši pēdējais, zīmīgi, ka notika uz lēna "hard" seguma, kas Vozņacki sniedza palīdzīgu roku aizsardzībā pret Šarapovas graujošo uzbrukumu. Melburnā ir ātrāki korti, kas Šarapovai dod labākas izredzes Karolīnas aizsardzību pirmoreiz sakaut uz "Grand Slam" skatuves.

Austrālijas pirmā rakete Ešlija Bārtija trešo reizi tiksies ar Grieķijas labāko tenisisti Mariju Sakari. Bārtija uzvarēja 2016. gadā Taipejā ar 6:4, 0:6, 6:3, bet Sakari bija pārāka 2018. gadā Indianvelsā ar 6:4, 6:2. Sakari centīsies pirmoreiz uzvarēt "Grand Slam" 3. kārtas mačā (0-4), bet Bārtija to pirmoreiz izdarīt Austrālijā. Bārtijai "Grand Slam" 3. kārtas mačos ir 1-4 bilance, vienīgo uzvaru gūstot pagājušajā sezonā "US Open" pret trešā simta tenisisti Karolīnu Muhovu.

Rafaels Nadals arī savā nedēļas trešajā mačā eksaminēs Austrālijas tenisistu. Rafa pirmajās divās kārtās bez zaudētiem setiem pieveica gan Džeimsu Dakvortu, gan Metjū Ebdenu, bet tagad viņam tikšanās ar Austrālijas pirmo numuru, spānisko Aleksu De Minoru (ATP 29.). Viņa māte ir spāniete, bet tēvs no Urugvajas. De Minors brīvi runā spāniski un daudz laika pavada Spānijā, bet pārstāv Austrāliju, kur piedzima (Sidnejā).

Austrālijas tenisa fanu un mediju mīlulis, kurš ir daudz pozitīvāks tēls nekā Niks Kirioss un Bernards Tomiks, jau vienreiz ir izmēģinājis spēkus pret Nadalu. Arī pirmoreiz abi tikās "Grand Slam" 3. kārtā, kad Nadals pagājušā gada vasarā Aleksu ar 6:1, 6:2, 6:4 komfortabli uzvarēja Vimbldonā.

Nadalam rīt pret 19 gadus veco De Minoru būs divas būtiskas priekšrocības. Pirmkārt, Dēmons ir piekusis, jo pēdējo divu nedēļu laikā nospēlējis daudz tenisa. Viņš pirms "Australian Open" uzvarēja Sidnejas turnīrā (pieci mači), bet šonedēļ 2. kārtā piecu setu duelī iztērēja daudz spēka pret Henri Lāksonenu. Otrkārt, De Minoram nav lielu ieroču, lai varētu nopietni apdraudēt Nadalu. Viņa spēle balstīta uz ātrumu un aizsardzību. Esot nogurušam, De Minors pret Nadalu nevar cerēt uz produktīvu savu iecienīto garo izspēļu tenisu, it īpaši, kad jātiekas "best of 5" formāta mačā.

Rodžers Federers savā 110. "Australian Open" mačā (96-13) sacentīsies ar 21 gadu veco amerikāni Teiloru Fricu (ATP 50.), kurš ir bijušais junioru ranga līderis un 2015. gada "US Open" čempions. Pieaugušo "Grand Slam" turnīros Teilors vēl nav bijis tālāk par 3. kārtu. Viņš arī nav spējis uzvarēt Top 5 tenisistus (0-3). Viņa pirmais mačs pret pirmā piecinieka tenisistu bija 2016. gada jūnijā Štutgartē, kur Frics ar 4:6, 7:5, 4:6 zaudēja Federeram, kurš arī toreiz bija 3. vietā. Frics zaudējis arī Stenam Vavrinkam (#5) un Sašam Zverevam (#3), abiem piekāpjoties Vimbldonā.

Spēļu programma: https://ausopen.com/schedule