Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" 1. diena: Južnijs pārbaudīs Nadala gatavību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" 1. diena: Južnijs pārbaudīs Nadala gatavību
Rafaels Nadals treniņā
Foto: AP/Scanpix

Pēc piecām stundām Melburnas tenisa kortos sāksies pirmie mači 2015. gada "Australian Open" turnīrā. Pirmajā dienā spēlēs pagājušā gada nelaimīgais finālists Rafaels Nadals, kuram iespējama sarežģīta spēle pret Mihailu Južniju.

Priekšvārds

Pagājušajā sezonā dienas spēļu apskatā piedāvāju trīs mačus, bet šoreiz būs mazliet citāda pieeja. Arvien formāta galvenā doma būs tā pati – potenciāli skatāmas spēles, favorītu zaudējumi vai arī vadošo spēlētāju dueļi jau pirmajā nedēļā.

Šoreiz ik dienu noteikti būs vismaz trīs spēles, taču nereti to būs vairāk, jo dažkārt izvēle ir pārāk sarežģīta, kādai labai spēlei paliekot "aiz borta". Aiz katras spēles iekavās norādīti viensviens.lv koeficienti. Un, jā – Ernesta Gulbja spēlēm būs veltīti atsevišķi materiāli.

Rafaels Nadals – Mihails Južnijs (1.15-5.95)

Rafa šogad Melburnā ieradies ar ne tiem augstākajiem mērķiem. Protams, tāda līmeņa spēlētājs vēlas uzvarēt un ir nopietns pretendents katrā "Grand Slam" turnīrā, taču 2015. gada pirmās "major" sacensības ir izņēmums. Pats viņš to ir atzinis un ne bez pamata.

Nadals savainojumu un citu veselības problēmu dēļ kopš devītās uzvaras "French Open" aizvadījis tikai sešus turnīrus, nevienā nespējot uzvarēt. Turklāt trīs no sešiem zaudējumiem bijuši pret otrā simta spēlētājiem. Tādam tenisistam (34 gadus vecajam vācietim Mihaelam Bereram) viņš zaudēja arī šīs sezonas vienīgajā oficiālajā mačā Dohā.

Sliktā formā ir ne tikai Nadals, bet arī Južnijs. Miša pagājušajā sezonā nespēja tikt pie pozitīvas bilances (18-23). Un arī Južnijs sezonas vienīgo maču Dohā zaudēja otrā simta tenisistam (gruzīnam Nikolozam Basilašvili). Južnijs kādreiz, savos labākajos gados, četras reizes pārspējis Nadalu, visas četras uzvaras gūstot uz "hard". Pēdējā no tām bija 2007. gadā Čennajas finālā, kur Južnijs uzvarēja ar prātam neaptveramu 6:0, 6:1. Nākamajās četrās tikšanās reizēs pārāks bijis Nadals, bet skaidrs, ka Južnijam ir ieroči, lai ievainotu ar pārliecības trūkumu esošo spāni. Vai tas notiks, uzzināsim ap plkst. 4:00.

Grigors Dimitrovs – Dastins Brauns (1.07-9.60)

Sensāciju jeb Dimitrova zaudējumu šajā mačā gaidīt nebūtu prāta darbs. Šī cīņa piesaista ar ko citu. Abi tenisisti apveltīti ar ļoti labu tehniku. Ja Dimitrovs tagad arvien nopietnāk piesakās elitē un tiek tālu lielākajos turnīros, tad Braunam, kurš izsities no "Challenger" tūres, arvien spēlēšanai pieiet ne pārāk nopietni. Talants un spējas viņam ir gana, bet regulāri pieviļ sitienu izvēle svarīgākajos punktos. Lai vai kā, šis mačs neitrālai auditorijai varētu būt tieši laikā.

Belinda Benčiča – Jūlija Gergesa (1.79-1.99)

Benčiča pagājušajā gadā tika līdz "US Open" pusfinālam, veicot samērā ātru un veiksmīgu pāreju no junioru tenisa uz pieaugušo sacensībām. Sezonas izskaņā Šveices tenisistei arī fināls Tjaņdziņā. Gada otrajā pusē nopelnītie punkti ļāva Benčičai pirmo reizi karjerā būt starp izsētajām tenisistēm "Grand Slam" turnīrā. Benčiča ir tikai pavisam nelielas favorītes lomā pret daudz pieredzējušāko Gergesu, kurai, domājams, ir iebildumi par šādu lietu kārtību. Abas tenisistes spēlē izteiktu uzbrukuma tenisu, tāpēc šī spēle garlaikoties neliks.

Svetlana Kuzņecova – Karolīna Garsija (1.51-2.50)

Grūti prognozējams iznākums ir arī Kuzņecovas un Garsijas spēlē. Divkārtējā "Grand Slam" čempione Kuzņecova jau labu laiku spēlē ļoti nestabili un 2015. gada sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru sagaida ar četru zaudējumu sēriju. Šī ir laba trīs setu spēles kandidāte.

No pirmās dienas mačiem vēl izcelšu sekojošas cīņas:

1. Jiržijs Veselijs pret Viktoru Troicki. Abi šonedēļ no kvalifikācijas uzvarēja ATP turnīros.
2. Žeremī Šardī pret Bornu Čoriču. Vai jaunais horvātu talants sarūgtinās 2013. gada ceturtdaļfinālistu?
3. Deniss Istomins pret Andreasu Sepi. Mačs anomāliju cienītājiem. Abi kopš 2012. gada Vimbldonas līdz 2013. gada "US Open" četras reizes tikās "Grand Slam" turnīros, vienmēr spēlējot piecus setus! Vienīgajā cīņā Austrālijā pārāks bija Itālijas sportists.
4. Cik taibreiku būs Ivo Karloviča un Rubena Bemelmansa, kā arī Lukaša Rosola un Kenija De Šepera mačos?

Pilns pirmās dienas spēļu saraksts pieejams šeit. Jāatceras, ka Latvijai ar Melburnu ir deviņu stundu starpība. Pirmie mači sāksies plkst. 2:00 pēc mūsu laika.

Kur skatīties?

Visērtākā un daudziem pieejama opcija ir Eurosport – tenisu no Melburnas rādīs abi Eurosport kanāli. Šis kanāls tāpat piedāvā Eurosport Player – video tiešraides internetā no visiem septiņiem video kortiem. Tas gan ir maksas pakalpojums. Minētās tiešraides pieejamas no sekojošiem kortiem: Rod Laver Arena, Hisense Arena, Margaret Court Arena, kā arī numurētājiem kortiem: 2, 3, 6, un 8. Jāatzīmē "Australian Open" apgalvojums par to, ka strīmi būs no visiem 16 spēļu kortiem, tiesa, optimālā kvalitātē ar pilnu aprīkojumu pārraidīs tikai minētos septiņus. Jāgaida pirmie mači, lai sapastu, kā būs patiesībā...

     [+] [-]

, 2015-01-18 21:48, pirms 9 gadiem
Veselijs - Troickis varētu būt interesanti. Abi šonedēļ vinnēja turnīrus.