Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā fināls pirms fināla ar Osakas un Viljamsas cīņu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Melburnā fināls pirms fināla ar Osakas un Viljamsas cīņu
Serēna Viljamsa un Naomi Osaka janvārī Adelaidā. Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Melburnā notiks abi sieviešu vienspēļu turnīra pusfināli un pirmais vīriešu pusfināls. Pirmajā mačā plkst. 5:00 bijušo uzvarētāju Naomi Osakas un Serēnas Viljamsas tikšanās, kurai sekos Dženiferas Breidijas cīņa ar Karolīnu Muhovu, uzvarētājai pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" finālā. Visbeidzot 10:30 astoņkārtējais čempions Novaks Džokovičs eksaminēs sensacionālo "Grand Slam" debitantu Aslanu Karacevu.

Naomi Osaka (#3) – Serēna Viljamsa (#11)

Osaka oficiālos mačos nav zaudējusi kopš pagājušā gada 8. februāra, šajā laikā sasniedzot 19 uzvaru sēriju. Viņas pēdējais neoficiālais zaudējums bija pret... Viljamsu, kurai Osaka 29. janvārī ar 2:6, 6:2, 7:10 zaudēja paraugspēlē Adelaidā. Viljamsa uzvarējusi arī abu pēdējā oficiālā mačā – 2019. gadā Toronto ar 6:3, 6:4. Savukārt Osaka triumfēja divos mačos 2018. gadā, esot pārāka gan ar 6:3, 6:2 Maiami, gan ar 6:2, 6:4 neglītajā "US Open" finālā.

Septiņkārtējā čempione Viljamsa nekad nav zaudējusi "Australian Open" pusfinālos (8-0), bet Osaka "Grand Slam" turnīros nav zaudējusi pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas, par čempioni kļūstot visos trīs iepriekšējos "major" turnīros, kuros iekļuva astoņniekā. Abas tenisistes līdz pusfinālam tikušas līdzīgā veidā, tiesa, ar vienu būtisku atšķirību. Abām piecos mačos ir viens zaudēts sets, bet Osakai vienīgajā trīs setu mačā bija iespaidīga izglābšanās, atspēlējot divas mačbumbas pret Garbinji Mugurusu (4:6, 6:4, 7:5).

2019. gada čempione Osaka šobrīd ir pasaules labākā spēlētāja uz cietā seguma (viņai uz māla un zālāja nav neviena WTA fināla vai "Grand Slam" astotdaļfināla), tāpēc rītdienas mačā dosies favorītes statusā. Viljamsas ceturtdaļfinālā nodemonstrētais teniss pret Simonu Halepu (6:3, 6:3) viņai dod lielākas izredzes nekā bezcerīgajā "US Open" finālā.

Dženifera Breidija (#24) – Karolīna Muhova (#27)

Breidija no pusfinālistēm zaudējusi vismazāk geimos (26), gandrīz atkārtojot savu pagājušā gada "US Open" gājienu. Amerikāniete pērn Ņujorkā līdz pusfinālam tika bez zaudētiem setiem, bet šogad Melburnā četrās cīņās viens zaudēts sets, kas notika ceturtdaļfinālā pret Džesiku Pegulu (4:6, 6:2, 6:1). Breidija otro reizi spēlēs "Grand Slam" pusfinālā, viņa minētajā "US Open" ar 6:7(1), 6:3, 3:6 zaudēja Osakai.

Muhova ar tikšanu līdz "Australian Open" pusfinālam pārspēja savu iepriekšējo labāko rezultātu, kas bija ceturtdaļfināls 2019. gadā Vimbldonā. Čehijas tenisistes sniegums gan nav bijis iespaidīgs, pēdējos trīs mačos saskaroties ar būtiskām problēmām. Viņa pret Karolīnu Pliškovu (7:5, 7:5) otrajā setā uzvarēja no 0:5, pret Elīzi Mertensu (7:6(5), 7:5 pirmajā setā atspēlējās no 0:4, bet pret Ešliju Bārtiju (1:6, 6:3, 6:2) bija iedzinējos ar setu un 0:2.

Muhova 2019. gadā Breidiju ar 6:4, 3:6, 7:6(2) uzvarēja savās mājās Prāgā uz māla seguma, kas ērtāks ir čehietei. Agresīvajai Breidijai rītdienas mačā seguma priekšrocība, jo "hard" ir viņas mīļākais segums, turklāt uz tik ātra seguma, kāds šogad ir Melburnā, viņa var dominēt ar savu iznīcinošo sitienu no labās puses.

Novaks Džokovičs (#1) – Aslans Karacevs (#114)

Džokovičam šobrīd notiekošais "Australian Open" ir karjeras grūtākais turnīrs Melburnā – viņš piecos mačos ceļā uz pusfinālu zaudējis piecos setos, kas ir rekords. Ranga līderis tikai vienā mačā – pašā pirmajā cīņā turnīrā – nospēlēja tikai trīs setus, kad ar 6:3, 6:1, 6:2 sagrāva Žeremī Šardī.

Džokovičs "Australian Open" karjerā ir vienreiz zaudējis ārpus Top 100 esošam spēlētājam, 2017. gadā 2. kārtā sensacionāli ar 6:7(8), 7:5, 6:2, 6:7(5), 4:6 zaudējot Denisam Istominam (#117). Tajā pašā laikā jānorāda, ka Džokovičs visus astoņus zaudējumus Melburnā piedzīvojis pirms pusfināliem. Džokovičam pēc ceturtdaļfināla barjeras pārvarēšanas Melburnā ir perfekta 16-0 bilance.

Karacevs ceturtdien 27 gadu vecumā spēlēs tikai 19. ATP līmeņa mačā, tikai otro reizi tiekoties ar Top 10 spēlētāju. Pirmais bija pirms piecām dienām, kad viņš ar 6:3, 6:3, 6:3 sagrāva devīto numuru Djēgo Švarcmanu.

     [+] [-]

, 2021-02-17 20:51, pirms 3 gadiem
Ļoti ceru uz to, ka Serena šeit paņems un tad vel vienu šogad, lai var iet atputā, savadāk tās beigas lai dabūtu to 24 vai 25 ir tik samocītas un šķiet Venusa vel visam velkās līdzi lai abas kopā var aiziet.. Bet saprotams, ka gribās aiziet visur kā nr1.. Neizskatās, ka tur baigo prieku sagadā tie pedejie gadi