Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Fetai ar 5:1 pārsvaru un divām mačbumbām nepietiek, lai uzvarētu Vozņacki

Fetai ar 5:1 pārsvaru un divām mačbumbām nepietiek, lai uzvarētu Vozņacki
Karolīna Vozņacki
Foto: Sipa USA/Scanpix

Karjeras sāpīgāko zaudējumu trešdien Melburnā piedzīvoja 21 gadu vecā Horvātijas tenisiste Jana Feta, kura bija ļoti tuvu uzvarai pār Karolīnu Vozņacki, taču divreiz neizservēja maču, arī neizmantoja divas mačbumbas un zaudēja ar rezultātu 6:3, 2:6, 5:7. Feta pēdējā setā no 5:1, 40:15 vairs neuzvarēja nevienā geimā.

Pirmoreiz sacenšoties ar Top 10 spēlētāju, Jana Feta šobrīd 2. vietā esošo Karolīnu Vozņacki cīņas lielākajā daļā apspēlēja, gan ar iespaidīgu aizsardzību gan spēcīgu un pacietīgu uzbrukumu. Vozņacki pēc neveiksmes 1. setā izdevās lauzt cīņas gaitu, kad Feta 2. seta otrajā geimā neizmantoja divas breikbumbas, bet pēc tam zaudēja savas serves geimā un setā atpakaļ netika, pat samierinoties ar sagrāvi.

3. sets sākās līdzīgi. Fetai atkal breika iespējas, kuru bija ļoti daudz. Karolīna otrajā geimā atspēlējās no 0:40, kopumā novēršot četras breikbumbas. Divas bija pašas atspēlētas, bet divas Fetas neizmantotas, kad Horvātijas tenisiste iesita tīklā. Vozņacki vēl vienu breikbumbu atspēlēja ceturtajā geimā, kur otro jeb setā kopumā jau sesto novērst nespēja.

Tā bija vieglākā breikbumba no visām sešām – Vozņacki vajadzēja tik vien, kā precīzi nospēlēt ar "smešu", taču viņa sita tajā stūrī, kur atradās pretiniece un Fetai izdevās no aizsardzības pozīcijas Vozņacki pārsteigt ar apvedošo sitienu. Karolīna apjuka pie tīkla, bumbiņu nespējot tam pārcelt pāri – 1:3.

Vēl viena kritiska "smeša" kļūda Vozņacki bija nākamajā geimā, kad viņa pie 15:30 atmuguriski izsita autā, nedabūjot divas breikbumbas. Feta nosargāja servi, pēc tam atkal nobreikoja Dānijas tenisisti un ar 5:1 pārsvaru tuvojās milzīgai uzvarai, kas ar iespaidīgu salūšanu netika sasniegta.

Ranga 119. vietā esošā Feta tobrīd nokļuva pamatīga uztraukuma varā, ar nervozu un pārāk kļūdainu tenisu nespējot divreiz izservēt maču, turklāt pirmajā reizē viņai bija divas mačbumbas (5:1, 40:15). Kopš pirmās mačbumbas iegūšanas Feta cīņas turpinājumā spēja uzvarēt tikai septiņās izspēlēs un zaudēja visos sešos geimos. Priekšpēdējais beidzās ar viņas dubultkļūdu, uzdāvinot Vozņacki iespēju servēt par uzvaru mačā, kas viegli tika izmantota.

Pēc zaudējuma mača 1. setā atspēlēties nācās arī Eļinai Svitoļinai, kurai 4:6, 6:2, 6:1 uzvara pār Kateržinu Sinjakovu. Neskatoties uz graujošajiem rezultātiem nākamajos divos setos, viss tik ļoti vienkārši Svitoļinai nemaz nebija. Svitoļina nespēja izservēt 2. setu, bet punktu tam pielika uzņemšanās geimā, turklāt viņai bija nepieciešamas kopumā piecas setbumbas, bet pēdējā setā vienreiz zaudēta serve.

Nākamajā kārtā būs divu Ukrainas spēlētāju sacensība, jo Svitoļina tiksies ar 15 gadus veco Martu Kostjuku. Pagājušā gada junioru turnīra uzvarētāja lielā "Grand Slam" turnīra debijā pēc kvalifikācijas iziešanas guvusi vēl divas uzvaras pamatturnīrā, kur trešdien spēja izmantot lielo iespēju, ar 6:3, 7:5 pieveicot "wild card" saņēmušo Austrālijas tenisisti Olīviju Rogovsku, kura būtībā ir ITF līmeņa spēlētāja un Melburnā 1. kārtā pieveica citu mājinieci bez lielas WTA turnīru pieredzes Džeimiju Furlisu.

Šodien pārtrūka Jūlijas Gērgesas 15 uzvaru sērija, kad Vācijas tenisistei pamatīgi kliboja precizitāte mačā pret gudru tenisu spēlējušo Alizē Kornē, francūzietei zaudējot ar 4:6, 3:6. Gērgesa Kornē bija uzvarējusi visos piecos iepriekšējos mačos, bet šodien viņai pamatīga bezcerība uzbrukumu precizitātē, divu setu mačā sakrājot 41 nepiespiesto kļūdu. Gērgesa Melburnā ieradās pēc uzvarētiem pēdējiem trim turnīriem, kad viņa oktobrī triumfēja Maskavā, novembra sākumā ieguva "WTA Elite Trophy" titulu un šomēnes palika nepārspēta Oklendā.

"Australian Open 2018", sieviešu vienspēles

2. kārtas rezultāti 17. janvārī

SpēleRezultāts
(2) Caroline Wozniacki – Jana Fett3:6 6:2 7:5
(4) Elina Svitolina – Katerina Siniakova4:6 6:2 6:1
(7) Aļona Ostapenko – Ying-Ying Duan6:3 3:6 6:4
Alize Cornet – (12) Julia Goerges6:4 6:3
Kateryna Bondarenko – (15) Anastasia Pavlyuchenkova6:2 6:3
(19) Magdalena Rybarikova – Kirsten Flipkens6:4 0:6 6:2
Magda Linette – (22) Daria Kasatkina7:6(4) 6:2
Elise Mertens – (23) Daria Gavrilova7:5 6:3
(30) Kiki Bertens – Nicole Gibbs7:6(3) 6:0
(32) Anett Kontaveit – Mona Barthel6:3 3:6 6:4
Denisa Allertova – Shuai Zhang6:4 7:6(5)
Kaia Kanepi – Monica Puig6:4 6:3
Marta Kostyuk – Olivia Rogowska6:3 7:5
Luksika Kumkhum – Belinda Bencic6:1 6:3
Petra Martic – Irina-Camelia Begu6:4 7:6(3)
Carla Suarez Navarro – Timea Babos6:4 2:6 6:2

, 2018-01-17 10:37, pirms 6 gadiem
Malacis Vozi, izvilka gan fantasy, gan toto
, 2018-01-17 11:44, pirms 6 gadiem
Tā zaudēt jāprot!
, 2018-01-17 17:18, pirms 6 gadiem
Svitoļina savā zarā palikusi vienīgā izsētā līdz pusfināla. Gavrilova skaisti no 5:0 zaudēja setu un vēlāk visu maču. Benčiks tik labi sāka sezonu ...
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.