Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsa 10. reizi 12 mačos uzvar Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa 10. reizi 12 mačos uzvar Halepu
Serēna Viljamsa. Foto: AP/Scanpix

Septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa (WTA 11.) otrajā "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:3 sakāva Simonu Halepu (WTA 2.), nopelnot ceturtdien gaidāmu pusfinālu pret 2019. gada čempioni Naomi Osaku (WTA 3.).

Viljamsai pret Halepu tagad ir 10-2 bilance, ieskaitot 4-1 "Grand Slam" turnīros. Rumāniete savu vienīgo uzvaru guva 2019. gadā Vimbldonas finālā ar graujošu 6:2, 6:2. Abas kopš tā laika nebija tikušās, bet šodienas cīņā 39 gadus vecā amerikāniete kustējās daudz labāk nekā pirms diviem gadiem Vimbldonā, kur acīmredzamas bija ceļgala savainojuma sekas.

Abas tenisistes mača ievadā apmainījās ar identiskiem breikiem, katrai breikbumbas izspēlē kļūdoties ar sitienu no labās puses. Halepa no 0:2 uzreiz atspēlējās, bet vēlāk vēl vienu breiku atgūt nespēja. Simona sestajā geimā ar pirmo servi atspēlēja vienu breikbumbu, bet drīz ar otro galā netika, kad Viljamsa viņai noorganizēja autu otrās serves izspēlē. Viljamsa no 4:2 nākamajos divos serves geimos zaudēja tikai vienā izspēlē.

Halepa 2. seta pirmajā pusē izmantoja pretinieces kļūdas un divreiz bija vadībā ar breiku, taču abos gadījumos pārsvaru uzreiz zaudēja. Viljamsa bija iedzinējos ar 0:2 un 1:3, maču pabeidzot ar piecu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. Viņa ļoti ilgā septītajā geimā ar trim autiem iztērēja trīskāršo breikbumbu, bet Halepai tomēr nebija lemts izglābties, sestās breikbumbas izspēlē trāpot tīklā. Viljamsai ātrs "sausais" serves geims un beigās vēl viens breiks.

Viljamsai bija vairāk gan tīri uzvarēto izspēļu (24:9), gan nepiespiesto kļūdu (33:19). Septiņkārtēja čempione devīto reizi iekļuva "Australian Open" pusfinālā, kas viņai būs 40. "Grand Slam" pusfināls. Viljamsai ir negatīva 1-2 bilance pret savu nākamo pretinieci Osaku, kura viņai 2018. gadā ar 2:6, 4:6 zaudēja "US Open" finālā.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-16 12:09, pirms 3 gadiem
Teniss jau labs, bet nu grūti uz to sievišķi skatīties, līdz ar to, grūti arī pašu spēli izbaudīt.

     [+] [-]

, 2021-02-16 19:54, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Teniss jau labs, bet nu grūti uz to sievišķi skatīties, līdz ar to, grūti arī pašu spēli izbaudīt.
nevajag būt iedomīgai...normāla alfa melnā...