Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Beka zaudē trīs setu cīņā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Beka zaudē trīs setu cīņā
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei šorīt nav izdevies pārvarēt „Australian Open” dāmu dubultspēļu turnīra 1.kārtu. Spēlējot kopā ar vācieti Anniku Beku, trijos setos tika atzīts pērnā gada čempiones Svetlanas Kuzņecovas un viņas pārinieces Janīnas Vikmaijeres pārākums – 1:6, 6:2, 1:6.

Latvijas labākajai dubultspēļu tenisistei Līgai Dekmeijerei (WTA 66.) šis ir jau septītais „Australian Open” turnīrs. Katrā no turnīriem Līgai bijusi cita pāriniece un šī tradīcija turpināta arī šogad, kad par partneri sarunāta 18 gadus jaunā vāciete Annika Beka. Lai arī viņai nav lielas dubultspēļu pieredzes, tomēr vienspēlēs vāciete tikusi jau līdz ranga 71.vietai.

Ar pirmās kārtas pretiniecēm nebija paveicies – ja beļģietes Janīnas Vikmaijeres panākumi dubultspēlēs vēl nebija diez ko atzīstami, tad krieviete Svetlana Kuzņecova ir pērnā gada „Australian Open” dāmu dubultspēļu čempione (kopā ar citu krievieti Veru Zvonarjovu). Tieši tāpēc bukmeikeru prognozēs Latvijas un Vācijas duetam nebija atvēlētas lielas izredzes uz panākumu.

Spēli Dekmeijerei un Bekai izdevās sākt ar breiku, tomēr pēc tam sekoja seši zaudēti geimi pēc kārtas. Otro setu izdevās sākt ar 2:0, taču pretinieces uzreiz panāca 2:2. Atkārtot pirmā seta scenāriju viņām gan neizdevās, Latvijas un Vācijas duets vēlreiz tika priekšā ar breiku un vadību vairs neizlaida, uzvarot ar 6:2.

Atšķirībā no ierastajiem WTA turnīriem „Grand Slam” sacensībās trešais sets jāspēlē pilns (nevis supertaibreiks). Tajā atkal izdevās uzvarēt pirmo geimu (pie pašu serves), taču turpinājumā savu meistarību nodemonstrēja pretinieces – 6:1.

Līdz ar to Līgai ceturto reizi nav izdevies pārvarēt šī turnīra 1.kārtu. Reitinga punkti nedzisīs (arī pērn zaudējums 1.kārtā), bet prēmijā iegūti 6250 Austrālijas dolāri.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...