Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Viljamsa tiksies ar Halepu, riskētājam Džokovičam duelis ar Zverevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa tiksies ar Halepu, riskētājam Džokovičam duelis ar Zverevu
Simona Halepa un Serēna Viljamsa pirms diviem gadiem Vimbldonā. Foto: AP/Scanpix

Otrdien Melburnā tiks izspēlēti pirmie četri "Australian Open" ceturtdaļfināli. Sieviešu turnīrā uzstāsies trīs "Grand Slam" čempiones un pirmoreiz ceturtdaļfinālu sasniegusi spēlētāja, bet vīriešu turnīrā vēdera muskuļa savainojuma skartais Novaks Džokovičs turpinās cīņu par devīto titulu.

03:30. Naomi Osaka(#3) – Sūveja Šjē (#71)

Osaka oficiālos mačos nav zaudējusi jau nedaudz vairāk nekā gadu (kopš pērnā gada 8. februāra), sasniedzot 18 uzvaru sēriju. Japānas zvaigzne bija ļoti tuvu zaudējumam savā iepriekšējā mačā, kad izglābās pret Garbinji Mugurusu, atspēlējot divas mačbumbas. Osaka līdz ceturtdaļfinālam tikusi vienīgi cietā seguma "Grand Slam" turnīros. Viņai ir savdabīga sērija – ja izdodas tikt līdz ceturtdaļfinālam, Osaka uzvar turnīrā. Viņa tā divreiz triumfējusi "US Open" (2018, 2020) un vienreiz "Australian Open" (2019).

Kad Osaka pirms diviem gadiem Melburnā kļuva par čempioni, viņai viens no grūtākajiem mačiem bija pret savu otrdienas pretinieci Šjē, Taivānas spēlētāju uzveicot 3. kārtas mačā ar 5:7, 6:4, 6:1. Osaka toreiz bija iedzinējos ar setu un 1:4. Taivānes meistare ar savu dažādību ir Osakai ļoti neparocīga pretiniece. Lai arī Osakai pret viņu ir 4-1 bilance, trīs no četrām uzvarām gūtas trīs setu cīņās. Trīskārtējā "Grand Slam" dubultspēļu čempione Šjē 38. vienspēļu turnīrā pirmoreiz sasniegusi ceturtdaļfinālu un 35 gados ir vecākā ceturtdaļfinālu debitante "Grand Slam" vēsturē.

10:00. Simona Halepa (#2) – Serēna Viljamsa (#11)

Septiņkārtējai čempionei Viljamsai ir iespaidīgs 9-2 pārsvars savstarpējo cīņu rēķinos ar Halepu, ieskaitot 3-1 "Grand Slam" turnīros. Tiesa, Simona uzvarēja abu pēdējā tikšanās reizē – 2019. gadā Vimbldonas finālā ar 6:2, 6:2. Viljamsa toreiz vēl nebija atguvusies no ceļgala savainojuma, esot ar ierobežotu kustēšanos, ko Halepa prasmīgi izmantoja. Amerikāniete tagad ir labākā kondīcijā, taču jau 39 gadus veca un šī turnīra ietvaros nav spēlējusi iznīcinošu tenisu.

06:00. Grigors Dimitrovs (#21) – Aslans Karacevs (#114)

27 gadu vecumā debitēt "Grand Slam" pamatturnīros nav bieži sastopama parādība, taču tieši tas noticis ar turnīra lielākā pārsteiguma autoru Karacevu. Krievijas tenisists daudz mocījies ar savainojumiem, bet sevi lika ievērot pagājušajā sezonā, kad uzvarēja divos "Challenger" turnīros Čehijā un vēl vienā turnīrā zaudēja finālā (Stenam Vavrinkam). Viņš visos turnīros pieveica Ernestu Gulbi, kuru apspēlēja arī oktobrī Nursultanas ATP kvalifikācijā.

Karacevs janvārī Dohā uzvarēja "Australian Open" kvalifikācijā, bet mēnesi vēlāk pamatturnīrā Melburnā kļuva pirmo tenisistu kopš 1996. gada, kurš debijā sasniedzis "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Karacevs pirmoreiz tiksies ar Dimitrovu, kuram būs sestais "Grand Slam" ceturtdaļfināls (3-2). Bulgārs Austrālijā tik tālu ticis jau ceturto reizi un uzvaras gadījumā atkārtotu 2017. gada sasniegumu, kad tika līdz pusfinālam. Savukārt Karacevs kļūtu par pirmo debitantu, kurš sasniedzis pusfinālu.

~12:00. Novaks Džokovičs (#1) – Aleksandrs Zverevs (#7)

Džokovičs savu spēlēšanu Melburnā, neskatoties uz savainojumu, nosaucis par riskēšanu. Serbijas tenisists svētdien astotdaļfinālā pret Milošu Raoniču izskatījās labāk nekā divas dienas agrāk 3. kārtā pret Teiloru Fricu. Džokoviču otrdien gaida tikšanās ar Zverevu, kurš viņu pieveicis divas reizes (2-5), taču ne reizi "Grand Slam" turnīros. Abi līdz šim šajā līmenī tikušies vienreiz, un Džokovičs 2019. gadā ar 7:5, 6:2, 6:2 uzvarēja "Roland Garros" ceturtdaļfinālā. Zverevam "Grand Slam" turnīros nav nevienas Top 10 uzvaras (0-8).