Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Lietus un sliktās gaisa kvalitātes dēļ atcelti "Australian Open" kvalifikācijas mači

Andrejs Siliņš

Lietus un sliktās gaisa kvalitātes dēļ atcelti "Australian Open" kvalifikācijas mači
Kāds skatītājs "Australian Open" kvalifikācijā. Foto: AP / Scanpix

Lietus un Austrālijā ilgstoši notiekošo mežu ugunsgrēku rezultātā sliktās gaisa kvalitātes dēļ sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" kvalifikācijā atceltas vairākas spēles.

Sākotnēji neveselīgā gaisa dēļ mači tika pārcelti vairākas stundas uz priekšu, bet vēlāk lietus dēļ atcelti pavisam. Vistrakāk zemo gaisa kvalitāti uz savas ādas sajuta slovēniete Dalila Jakupoviča, Pasaules 180. rakete spēlē pret šveicieti Štefanī Fogeli uzvarēja pirmo setu un zaudēja otro (6:5, 5:6), bet nevarēja turpināt spēli un tikai ar palīdzību no malas varēja atstāt kortu.

Gaisa kvalitāte vēlāk pēcpusdienā tika novērtēta kā mērena līdz riskanta un iedzīvotājiem tika ieteikts būt uzmanīgiem, kā arī palikt telpās, lai izvairītos no dūmiem, kur vien tas iespējams.

Mežu ugunsgrēki ir ierasta parādība Austrālijā, taču šosezon tie bijuši daudz postošāki nekā ierasts. Ugunsgrēki sākās jau jūlijā, bet tikai decembra otrajā pusē pirmo reizi uzlija lietus. Tāpat jau aizturēti vairāki cilvēki, kas varētu būt saistīti ar ļaunprātīgu dedzināšanu. Izdeguši ap desmit miljoniem hektāru, ugunsgrēku dēļ bojā gājuši miljoniem dzīvnieku, kā arī 28 cilvēki.

"Viss ir nedaudz citādāk, īpaši tas, kā vis izskatās vizuāli. Neko daudz neatstāju iekštelpas līdz savam mačam. Man veicās, ka brīdī, kad spēlēju, apstākļi bija uzlabojušies," sarunā ar BBC komentēja britu tenisiste Heriete Darta, kura uzvarēja pirmajā kvalifikācijas turnīra spēlē.

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2020-01-16 10:25, pirms 4 gadiem
ir nedaudz citādāk, īpaši tas, kā vis izskatās vizuāli. Neko daudz neatstāju iekštelpas līdz
Google translate vai vienkārši tizls ?