Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Marejs no "Australian Open" atvadās ar varenu cīņu piecu setu mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs no "Australian Open" atvadās ar varenu cīņu piecu setu mačā
Fiziski iztukšotais Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ATP pirmais numurs Endijs Marejs pirmdien nospēlēja savu pēdējo maču "Australian Open" karjerā, vairāk nekā četras stundas (4:09) cīnoties ar Roberto Bautistu Agutu, spānim tomēr piekāpjoties izšķirošajā setā – 4:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(4), 2:6.

Marejs piektdien paziņoja, ka šis būs viņa pēdējais "Australian Open" un, iespējams, arī pēdējais turnīrs karjerā, jo viņš gurna sāpju dēļ šogad liks punktu karjerai. Marejs vēlas pēdējo cīņu aizvadīt vasarā Vimbldonā, taču norādīja, ka tik ilgi var neizturēt. Skots presei stāstīja šausmu stāstus par to, ka bez sāpēm pat nespējot uzvilkt apavus. Šodienas mačam bija pastiprināta uzmanība, jo tā varēja kļūt par viņa pēdējo cīņu karjerā.

Bautista Aguts, kurš veselam Marejam zaudējis visos trīs mačos, šodien arēnā devās liela favorīta statusā un tuvojās gaidītajai drošajai uzvarai ar 3-0, taču Marejs 3. setā atspēlēja breiku un vēlāk uzvarēja taibreikā. Endijs bija pārāks arī nākamajā taibreikā, kad spēlēja aktīvāk par pretinieku.

Varoņdarbam ar uzvaru 5. setā viņam pietrūka, lai gan pats sākums bija ļoti cerīgs. Viņš pirmajā geimā noturēja servi, bet otrajā geimā palaida garām iespēju dabūt trīskāršo breikbumbu, pie 0:30 pārāk spēcīgi uzsitot ar diagonālo "backhand". Bautista Aguts atspēlējās un pēc tam Mareju nobreikoja divreiz pēc kārtas.

Endijs ar sev klasisku tenisu pie 1:5 atspēlēja mačbumbu, kad ar lielisku aizsardzību uzvarēja garā izspēlē, to pabeidzot ar sarežģītu "volley", bumbiņai spējot pa diagonāli tikt pāri tīklam. Marejs šo geimu pabeidza ar eisu, bet Bautista Aguts pēc tam viegli izservēja maču. Marejs nepadevās pat bezcerīgā situācijā, pēdējā geimā pie 0:30 vairākas reizes aizsardzībā atsitot grūtu bumbiņu, tomēr bija spiests atzīt zaudējumu.

Pieckārtējais "Australian Open" finālists Marejs pēc mača intervijā kortā par savu nākotni izteicās neskaidri, atstājot durvis atvērtas abiem variantiem, turklāt lika noprast, ka pat varētu vēlreiz spēlēt "Australian Open", taču tādā gadījumā viņam būtu nepieciešama operācija, kas ir bez garantijām gūt pozitīvu rezultātu.

     [+] [-]

, 2019-01-14 17:21, pirms 5 gadiem
Nevis būtu nepieciešama bet operācija būs tikai nav paredzams rezultāts!

  +4 [+] [-]

, 2019-01-14 17:43, pirms 5 gadiem
Malacis, nokapāja kā savos labākajos gados, skaidrs bija tas ka viņš neizturēs 5us setus, bet visu cieņu Endij un atmosfēra tribīnēs bija izcila.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-14 17:49, pirms 5 gadiem
Zini ko, ekspert, kad TEV sāpēs gūža, tad neironizēsi par "šausmu stāstiem", ka grūti apavus uzvilkt!
Par pēdējo gadu emocionālāko un dramatiskāko spēli uzrakstīt pāris sausas rindkopas, to gan vajag mācēt.
Endija tenisa cīņu biedru atvadu klips mani riktīgi uz bimbu parāva. Pinkšķējām abas ar Mareja mammu.

     [+] [-]

, 2019-01-14 19:50, pirms 5 gadiem
Aste rakstīja: Zini ko, ekspert, kad TEV sāpēs gūža, tad neironizēsi par "šausmu stāstiem", ka grūti apavus uzvilkt!
Par pēdējo gadu emocionālāko un dramatiskāko spēli uzrakstīt pāris sausas rindkopas, to gan vajag mācēt.
Endija tenisa cīņu biedru atvadu klips mani riktīgi uz bimbu parāva. Pinkšķējām abas ar Mareja mammu.
Pats gan nē. Ok, emocijas bija pirms. Tas veltījums vispār nekādas emocijas šim neradīja. Sajūta tāda, ka gribēs atgriezties. Īstenībā ar cerībām lielāka iespēja izveseļoties.

Vēl var piebilst, kā par meitenēm saka - zemā šasija. Tāda nu ir Endijam. Netipiski tenisam, pieļauju, ka tur var arī rasties cēlonis viņa kaitei.