Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Azarenka joprojām iestrēgusi Kalifornijā un netiek uz "Australian Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka joprojām iestrēgusi Kalifornijā un netiek uz "Australian Open"
Viktorija Azarenka
Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējā čempione Viktorija Azarenka spiesta atteikties no "Australian Open" piešķirtās "wild card", jo Baltkrievijas tenisistei turpinās vairāk nekā pusgadu notiekošā cīņa par sava dēla Leo aizbildnību.

Azarenka pagājušajā sezonā pēc dzemdībām atgriezās zālāja sezonas laikā, kad paspēja nospēlēt sešus mačus – divus Maljorkā un vēl četrus Vimbldonā. Karjeras atsākšanas plānus izjauca šķiršanās no sava dēla Leo tēva un tai joprojām sekojošie tiesu darbi attiecībā uz puisēna aizbildnību.

Tā kā Azarenka nedrīkst Leo vest ārpus Kalifornijas, kur viņa dzīvo, Vikai nācās izlaist visu pagājušās sezonas otro pusi pēc Vimbldonas, ieskaitot Minskā notikušo Baltkrievijas vēsturē pirmo "Fed Cup" finālu, kurā viņas tautietēm 2-3 zaudējumā pret ASV trūka bijušās ranga līderes palīdzības.

Azarenka cerēja šogad spēlēt jau no pirmās nedēļas, taču atteicās no braukšanas uz Oklendu. Šis lēmums bija signāls tam, ka viņa izlaidīs arī "Australian Open". Septiņas dienas pirms turnīra saņemts oficiāls apstiprinājums.

Azarenka par "Australian Open" čempioni kļuva divus gadus pēc kārtas (2012-13), finālos pieveicot attiecīgi Mariju Šarapovu un Na Lī. Pēdējais "Australian Open" viņai bija 2016. gadā, toreiz ceturtdaļfinālā negaidīti zaudējot līdz tam visās sešās spēlēs uzveiktajai Andželikei Kerberei. Azarenkas tomēr atteikto "wild card" saņēma Austrāliju pārstāvošā Horvātijas tenisiste Aila Tomļanoviča.

Pirms trim dienām par nespēlēšanu Melburnā paziņoja septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa, kurai nav izdevies strauji sasniegt nepieciešamo fizisko kondīcijas pēc kļūšanas par māti. Viljamsas un Azarenkas nedošanās uz "Australian Open" nozīmē to, ka šoreiz Melburnā spēlēs tikai divas iepriekšējo gadu čempiones – 2008. gada uzvarētāja Šarapova un pirms diviem gadiem triumfējusī Kerbere.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 08:06, pirms 6 gadiem
Ļoti viņu par to cienu! Nu man būs sava favorīta sieviešu tenisā

     [+] [-]

, 2018-01-08 08:21, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ļoti viņu par to cienu! Nu man būs sava favorīta sieviešu tenisā
Meitenēm vajag padomāt pirms mesties zem tādiem Leo!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-08 09:55, pirms 6 gadiem
aizermans rakstīja: Meitenēm vajag padomāt pirms mesties zem tādiem Leo!
Izlasi vēlreiz uzmanīgi rakstu, un tad padomā, ko tu uzrakstīji !

  +2 [+] [-]

, 2018-01-08 11:17, pirms 6 gadiem
Pārējām lielākas izredzes, jo divas no spēcīgākām tenisistem nespēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-09 17:48, pirms 6 gadiem
nav kas pieskata sīko??

     [+] [-]

, 2018-01-13 17:46, pirms 6 gadiem
Šķiršanās ir jāaizliedz ar likumu!
Cilvēkiem ir jāiemācās pārvarēt savus ego un nesaskaņas, un stingri jāpārdomā pirms doties laulībā!