Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Marejs un Nišikori nav gatavi "Australian Open", slinkajam Tomikam atsaka "wild card"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs un Nišikori nav gatavi "Australian Open", slinkajam Tomikam atsaka "wild card"
Bernards Tomiks
Foto: AFP/Scanpix

15. janvārī startējošais "Australian Open" notiks bez Lielbritānijas un Japānas tenisa līderiem Endija Mareja un Kei Nišikori, kuri nav spējuši iegūt nepieciešamo kondīciju pēc savainojumiem. Tikmēr skandalozajam Austrālijas tenisistam Bernardam Tomikam no turnīra rīkotājiem nav palīdzības "wild card" izskatā.

Gurna savainojuma upuris Endijs Marejs oficiālos mačos nav piedalījies kopš jūlija, kad Vimbldonas ceturtdaļfinālā piekāpās Semam Kverijam. Skotam kopš tā laika – novembrī un decembrī – bija divas paraugspēles, bet oficiālā atgriešanās bija plānota šonedēļ Brisbenā, kur Marejs no turnīra izstājās divas dienas pirms sava pirmā mača.

Marejs piecas reizes spēlējis "Australian Open" finālā, taču titulu joprojām nav spējis iegūt, četras reizes piekāpjoties Novakam Džokovičam un vienreiz zaudējot Rodžeram Federeram. Bijušais ranga līderis šobrīd noslīdējis līdz 16. vietai.

Āzijas ilggadējais tenisa līderis Kei Nišikori plaukstas savainojuma dēļ nav spēlējis kopš augusta, esot spiests izlaist arī iepriekšējo "Grand Slam" turnīru Ņujorkā. Tiesa, tālu no atgriešanās viņš nav, jo plāno jau mēneša beigās spēlēt "Challenger" sacensībās Ņūportbīčā (Kalifornija). Nebraukšana uz "Australian Open" skaidrojama ar to, ka Nišikori šobrīd nav gatavs "best of 5" maču pārbaudījumiem.

Nišikori Melburnā trīs reizes sasniedzis ceturtdaļfinālu, astoņniekā spējot iekļūt 2012., 2015. un 2016. gadā. Tieši "Australian Open" Nišikori ir mīļākais no četriem "Grand Slam" turnīriem, jo Āzijas sportisti, kuriem sava lielā turnīra nav, "Australian Open" uzskata par mājas "major" sacensībām.

Pirmoreiz kopš 2008. gada "Australian Open", visticamāk, izlaidīs vietējais tenisists Bernards Tomiks, kurš bēdīgi slavens ar t.s. maču tankošanu, regulāri necīnoties ar pilnu atdevi. Tomiks šobrīd rangā atrodas tikai 140. vietā. Ar to pamatturnīram nepietiek, bet kvalifikācijā, kur viņš ir iekļuvis, Bērnijs diez vai spēlēšot.

Vēl viena opcija kā vienam no talantīgākajiem mājiniekam viņam bija cerēt uz "wild card", taču turnīra organizatori šodien paziņoja, ka Tomiks īpašo ielūgumu nesaņems. Viņam bija iespēja dalību "Australian Open" nopelnīt ar piedalīšanos decembrī "wild card play-off" turnīrā, kur jāgūst četras uzvaras, taču Tomiks no šī piedāvājuma atteicās.

Izmantotie resursi:
Andy Murray: Three-time Grand Slam champion out...
https://www.sbs.com.au/news/nishiko...
No Australian Open wildcard for Bernard Tomic