Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kasatkina pēc kārtējā zaudējuma Kīsai nevar tikt pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kasatkina pēc kārtējā zaudējuma Kīsai nevar tikt pusfinālā
Darja Kasatkina. Foto: Sputnik/Scanpix

"WTA Elite Trophy" turnīrā ar pirmo numuru izliktā Krievijas tenisiste Darja Kasatkina savā otrajā mačā ar 2:6, 4:6 zaudēja amerikānietei Medisonai Kīsai, šķiroties no cerībām turpināt Džuhajā notiekošo WTA sezonas otro finālturnīru.

Darja Kasatkina vakar nepilnas divas stundas ilgā mačā (1:55) ar grūtībām pieveica Ķīnas pirmo numuru Cjanu Vanu (6:1, 2:6, 5:7) un, spēlējot otro dienu pēc kārtas, nespēja izrādīt nopietnu pretestību pretiniecei, kura viņu uzvarējusi visos četros mačos. Medisona Kīsa vāji servējušo un viegli sitošo Kasatkinu sagrāva ar 27 neatvairītiem sitieniem, kamēr Daša sakrāja tikai septiņus.

Kasatkinai šodienas mačā vajadzēja uzvarēt vienā setā, lai saglabātu cerības uz tikšanu pusfinālā. Izstāšanās jau grupu turnīrā viņai var pēc šī turnīra zaudēt vietu ranga pirmajā desmitniekā. Tas notiks, ja kāda no tuvākajām sekotājām šonedēļ tiks līdz finālam. Šobrīd vistuvāk Kasatkinai ir Arina Sabaļenka, viņai seko Anastasija Sevastova un Elīze Mertensa.

"Azalea" grupas 1. vietas ieguvēja noskaidrosies piektdien, kad Kīsa tiksies ar Vanu. Kīsa, kura ceļgala savainojuma dēļ nebija spēlējusi kopš septembra pēdējās dienas, Vanu uzvarējusi visos četros setos. Ķīnietei parīt nepieciešama uzvara ar 2-0, bet Kīsai pusfināla sasniegšanai der viens sekmīgs sets.

Sevastovas pārstāvētās "Camellia" grupas pirmajā mačā divkārtējā "Grand Slam" čempione Garbinje Mugurusa ar 3:6, 6:3, 6:2 pieveica "wild card" saņēmušo ķīnieti Šuaju Džanu. Spānijas tenisiste 2. seta pirmajās divās servēšanas reizēs atspēlēja kopumā septiņas breikbumbas, tobrīd laužot cīņas gaitu. Sevastovai pirmais mačs rīt 13:00 pret Džanu, bet piektdien tikšanās ar Mugurusu.

Anete Kontaveita "Rose" grupas mačā pēdējā setā atspēlēja breiku un ar 6:2, 4:6, 6:4 pieveica pagājušā gada čempioni Jūliju Gērgesu, taču, neskatoties uz šo panākumu, nevar tikt ārā no grupas. Igaunijas tenisistei cerību saglabāšanai bija nepieciešama uzvara ar 2-0. Kontaveita, visticamāk, sezonu pabeigs ranga pirmajā divdesmitniekā, kas viņai būtu karjeras pirmais Top 20 finišs. Viņai iepriekšējā augstākā vieta sezonas beigās bija 34. vieta 2017. gadā.

Gērgesai titula aizstāvēšanas turpināšanai ilgāk par vēl vienu maču ceturtdien vajadzīga uzvara ar 2-0 pret Mertensu, kura vakar pirmajā mačā ar 6:3, 6:1 sagrāva Kontaveitu. Beļģijas tenisistei, kura nav tikusies ar Gērgesu, rītdien tātad nepieciešams uzvarēt tikai vienā setā. Gērgesas uzvaras gadījumā visām trim tenisistēm būtu 1-1 bilance, bet labāka setu statistika būtu Mertensai vai Gērgesai – atkarībā no rītdienas mača setu skaita. Mertensai šobrīd ir 2-0, Gērgesai 1-2 un Kontaveitai 2-3.