Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pavļučenkova trešo reizi šogad pieveic neseno ranga līderi Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pavļučenkova trešo reizi šogad pieveic neseno ranga līderi Kerberi
Anastasija Pavļučekova šogad Andželikei Kerberei sagādāja trīs zaudējumus
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Ķīnas pilsētā Džuhajā ar trim spēlēm sākās WTA tūres otrais finālturnīrs – "WTA Elite Trophy". Pirmajā dienā visās trīs cīņās uzvarēja spēļu favorītes, kas kārtējo neveiksmi pieticīgajā sezonā nozīmēja piedzīvot Andželikei Kerberei, kura ar 3:6, 6:3, 2:6 piekāpās Anastasijai Pavļučenkovai.

Andželike Kerbere 2016. gada sezonā uzvarēja divos "Grand Slam" turnīros, kļuva par ranga līderi un spēlēja galvenajā finālturnīrā Singapūrā, kur tika līdz finālam, zaudējot Dominikai Cibulkovai. Šogad Vācijas tenisiste bija tālu no "WTA Finals" kvalifikācijas, samierinoties ar spēlēšanu otrajā nozīmīgākajā finālturnīrā Džuhajā.

Kerbere Anastasijai Pavļučenkovai šogad zaudējusi visos trīs mačos, Krievijas tenisistei allaž piekāpjoties trīs setu cīņās. Tāds iznākums fiksēts arī aprīlī Monterejas finālā un septembrī Tokijas pusfinālā. Šodienas mačā Kerbere pēdējā setā bija vadībā ar 1:0, 40:0 (sava serve), taču nupat iegūto breiku nostiprināt tik labā situācijā nespēja un nākamo geimu ieguva vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 1:4.

Kerbere zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas, kā arī piecās no pēdējām sešām cīņām. Zaudējums Pavļučenkovai nozīmē kārtējo fiasko pret Top 20 spēlētājām – Kerberei pret viņām šogad 1-11 bilance, vienīgo uzvaru gūstot Tokijā pret Karolīnu Pliškovu. Kerbere grupas otrajā mačā tiksies ar Ešliju Bārtiju.

Vācija turnīra pirmajā dienā guva vienu uzvaru, kad valsts pirmā rakete Jūlija Gergesa ar 6:1, 7:6(5) pieveica Magdalēnu Ribarikovu. Gērgesa "WTA Elite Trophy" kvalificējās pēc uzvaras Maskavas "Premier" turnīrā. Kremļa kausa trofeja viņai arī ļāva rangā apsteigt Kerberi, kura atrodas vienu pozīciju un 18 punktus aiz 18. vietā esošās Kerberes.

Turnīra vienīgā Ķīnas pārstāve Šuaja Punga, kura saņēma "wild card", spēja uzvarēt tikai 1. setā pret Koko Vandevei – 6:3, 3:6, 2:6. Šogad divus "Grand Slam" pusfinālus sasniegusī amerikāniete ilgi pretendēja uz spēlēšanu Singapūrā, taču beigās neizturēja konkurentu tempu. Vandevei papildus prestižai trofejai šonedēļ ir arī Top 10 motivācija. Koko tikai 66 punktus atpaliek no 10. vietā esošās Kristinas Mladenovičas.