Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa uzvar pirmajā mačā kopš neveiksmīgās Vimbldonas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa uzvar pirmajā mačā kopš neveiksmīgās Vimbldonas
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Serēna Viljamsa trešdien aizvadīja pirmo maču kopš agrās izstāšanās no Vimbldondas, ar divu setu uzvaru pār Karolīnu Pliškovu (7:5, 6:2) iekļūstot Stenfordas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā. Tālāk par 2. kārtu netika pērnā gada fināliste Agņeška Radvaņska, kura sagādāja karjeras pirmo Top 5 uzvaru Varvarai Lepčenko.

Sieviešu tenisa pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa pēdējo reizi tenisu spēlēja, vai precīzāk – mēģināja to darīt 3. jūlijā, kad Vimbldonā dīvainā kondīcijā ieradās uz dubultspēļu maču. Amerikānietei esot bijis nopietns vīruss, kura dēļ viņa neaizbrauca aizstāvēt titulu uz Bostādi, bet par pirmo turnīru pēc ļoti neveiksmīgās Vimbldonas (vienspēlēs fiasko 3. kārtā) izraudzīta Stenforda. Viljamsa šeit uzvarēja 2011. un 2012. gadā, bet pērn nespēlēja, kā rezultātā saglabāja deviņu uzvaru sēriju šajā turnīrā.

Trešdienas vakarā tika gūta jubilejas 10. uzvara pēc kārtas, ar 7:5, 6:2 apspēlējot Karolīnu Pliškovu. Abas tenisistes ir sezonas līderes eisu kategorijā – Pliškovai 42 mačos 270, bet Viljamsai 32 spēlēs 237 neatvairāmas serves. Mača pirmajā setā čehieti izdevās nobreikot tikai 12. geimā, viņai neļaujot tikt līdz taibreikam. Agrāk breika iespēju ranga līderei vispār nebija, savukārt 2. setā viss bija daudz vieglāk, nokārtojot divus breikus.

Serēna pirmajā mačā pēc gandrīz mēnesi ilgas pauzes ieservēja deviņus eisus un sakrāja 29 tīri uzvarētas izspēles (nepiespiesto kļūdu par 10 mazāk), kā arī realizēja visas trīs breikbumbas, bet pati savu servi nezaudēja ne reizi – Pliškovai 0/3 breikbumbu realizācijā. Viljamsa pēc mača atzina, ka nebija ne uztraukusies, nedz arī juta grūtības fiziskajā ziņā. Pēc Serēnas teiktā, šajā mačā bija svarīgi parūpēties par savu servi, jo bija skaidrs, ka tādu labu servētāju kā Pliškova nobreikot būs grūti. Viljamsas pretiniece ceturtdaļfinālā būs Ana Ivanoviča vai Kerola Žao.

Stenfordas turnīrs jau šķīries no abām pagājušā gada finālistēm. Par čempiones Dominikas Cibulkovas zaudējumu jau ziņoju vakar. Pirmajā mačā, kas viņai bija 2. kārta, zaudēja arī pērn finālā uzvaru izlaidusī Agņeška Radvaņska. Poliete pirmo reizi sešos mačos piekāpās Varvara Lepčenko, viņai zaudējot ar 3:6, 6:3, 4:6. Radvaņska vienu no piecām uzvarām pret Lepčenko guva pirms gada Stenfordas ceturtdaļfinālā (7:6(2), 3:6, 6:3). Aga šoreiz nospēlēja savam līmenim ļoti neatbilstoši sliktas kvalitātes maču, pieļaujot 42 nepiespiestās kļūdas. Ja tas nav viņas rekords, tad tālu neatpaliek.

Lepčenko trešdien pirmo reizi (1-11) karjerā uzveica Top 5 spēlētāju. Viņai līdz šim bija tikai divas uzvaras pret pirmā desmitnieka tenisistēm, pērn Federācijas kausā uzveicot Sāru Erani un šogad Maiami aspēlējot Jeļenu Jankoviču. Lepčenko ceturtdaļfinālā tiksies ar 19 gadus veco ASV tenisisti Sačiju Vikeriju. Ranga 193. vietā esošā Vikerija pirmo reizi sasniegusi WTA līmeņa ceturtdaļfinālu.

"Bank of the West Classic". WTA "Premier" turnīrs Stenfordā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāti
(1) Serena Williams – Karolina Pliskova7:5 6:2
Varvara Lepchenko – (2) Agnieszka Radwanska6:3 3:6 6:4
(8) Andrea Petkovic – Naomi Osaka6:2 6:2
Sachia Vickery – Monica Puig6:7(4) 6:2 6:1

2. kārtas atlikušās spēles

Spēle
(3) Angelique Kerber – Coco Vandeweghe
(4) Victoria Azarenka – Venus Williams
(5) Ana Ivanovic – Carol Zhao
Garbine Muguruza – Daniela Hantuchova

"Citi Open". WTA "International" sērijas turnīrs Vašingtonā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Bojana Jovanovski – (8) Sorana Cirstea4:6 7:5 6:3
Marina Erakovic – Shelby Rogers6:2 6:2
Kristina Mladenovic – Taylor Townsend6:3 6:4
Kurumi Nara – Zarina Diyas3:6 6:2 4:0 izst.

2. kārtas atlikušās spēles

Spēle
(2) Ekaterina Makarova – Lauren Davis
(5) Anastasia Pavlyuchenkova – Hiroko Kuwata
(6) Svetlana Kuznetsova – Kirsten Flipkens
Christina McHale – Vania King

     [+] [-]

, 2014-07-31 11:43, pirms 10 gadiem
Nu mazulīte, tagad drošvien skaistulīte ANA priekšā, tā kā saņemies, eisu šautuve nespīd....