Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vozņacki apspēlē Pliškovu, finālā sacentīsies ar Kontu

Vozņacki apspēlē Pliškovu, finālā sacentīsies ar Kontu
Karolīna Vozņacki
Foto: AFP/Scanpix

Maiami sieviešu turnīra finālā sestdien sacentīsies Dānijas un Lielbritānijas spēcīgākās tenisistes Karolīna Vozņacki un Johanna Konta. Bijusī ranga līdere Vozņacki pusfinālā atguvās pēc neveiksmīga sākuma un apspēlēja Karolīnu Pliškovu, bet Konta izslēdza trīskārtējo čempioni Venusu Viljamsu.

Karolīna Vozņacki – Karolīna Pliškova 5:7, 6:1, 6:1

Čehu Karolīna labā līmenī nospēlēja tikai 1. setā, kurā viņa izlaida breika pārsvaru, bet bija precīzāka galotnē. Pliškova pie rezultāta 4:5 savas serves geimā atspēlēja trīs setbumbas, lietā liekot servi un "forehand" uzbrukumu. Vozņacki nākamajā geimā pieļāva trīs nepiespiestās kļūdas un zaudēja servi, bet Pliškova pēc tam izservēja setu.

Cīņas turpinājums Pliškovai bija lielas mocības, jo pirmās serves precizitāte bija zem 50% – 2. setā tikai 29, bet 3. setā 47 procenti. Vozņacki tas deva vairāk garo izspēļu nekā mača pirmajā nogrieznī, un Dānijas sportiste situāciju izmantoja, dominējot tādā tenisā, regulāri sagaidot čehietes kļūdas un arī pati dažreiz asi nospēlējot uzbrukumā. Pliškova pēdējos divos setos uzvarēja tikai 10/30 izspēlēm ar otro servi.

Pliškova no mačā sakrātajām 37 tīri uzvarētājām lielāko daļu jeb 24 izspēlēm guva 1. setā, bet turpinājumā vairs nespēja dominēt ar uzbrukuma tenisu. Pliškova finišēja ar 46 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Vozņacki bija precīzi divreiz mazāk. Vozņacki savstarpējos mačos izvirzījās vadībā ar 3-1, vienīgo zaudējumu piedzīvojot februārī Dohas finālā. Vozņacki sestdien būs pirmais Maiami fināls, kas viņai būs 45. WTA fināls (25-19).

Johanna Konta – Venusa Viljamsa 6:4, 7:5

Viljamsa trešdien pieveica pasaules pirmo numuru Andželiki Kerberi, bet 24 stundas vēlāk uzvarēt Kontu viņai neizdevās. Zaudējums lielā mērā tika piedzīvots noguruma dēļ, jo 36 gadus vecā Venusa, spēlējot divas dienas pēc kārtas, nevar būt konkurētspējīga pret 11 gadus jaunāku sāncensi, kura turklāt ir izteikti agresīva tenisiste.

Konta startēja ar "sauso" breiku, drīz bija vadībā ar 3:0 pārsvaru jeb šajā gadījumā diviem breikiem. Pirmais uzreiz tika zaudēts, bet otro viņa nosargāja. Savukārt 2. setā Johanna uzvarēja, esot iedzinējos ar breiku (1:3).

Abas tenisistes servēja ar tikai 49% precizitāti. Venusa sakrāja 11 dubultkļūdas un tika nobreikota piecas reizes, pretiniecei dodot 17(!) breikbumbas, kamēr Kontai situācija mazliet labāka – sešas dubultkļūdas, servi zaudējot trīs reizes un esot spiesta atspēlēt 10 breikbumbas. Kontai tīri uzvarētajās izspēlēs 25-16 pārsvars un par vienu kļūdu vairāk (40-39).

Konta ar iekļūšanu finālā nodrošināja atgriešanos Top 10. Arī Venusa būs atpakaļ desmitniekā, ja par turnīra čempioni kļūs Konta. Viņai parīt būs tikai ceturtais (2-1) WTA fināls, visus sasniedzot kopš pagājušā gada vasaras. Viņa ar Vozņacki ir vienreiz tikusies, Karolīnu šogad ar 6:3, 6:1 sagraujot "Australian Open".


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.