Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Spānijai otrā uzvara Hopmana kausā

Spānijai otrā uzvara Hopmana kausā
Anabela Medina Garigesa
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Pertā aizvadītas Hopmana kausa izcīņas otrās dienas cīņas. Vispirms ASV izlase ar 2:1 pieveica DĀR komandu, bet pēc tam Spānija ar identisku rezultātu uzveica Franciju. Spāņiem tā bija jau otrā uzvara turnīrā, kas viņiem dod labas cerības iekļūt finālā.

Isners un Viljamsa izslēdz afrikāņus

Šodien cīņas aizvadīja B grupas komandas. Vispirms kortā devās ASV un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) izlases. Ja afrikāņi Kevins Andersons un Šanele Skīpersa pirmo cīņu bija aizvadījuši jau vakar (1:2 pret Spāniju), tad amerikāņiem Džonam Isneram un Venusai VIljamsai šī bija pirmā spēle šī gada Hopmana kausā. Pirmajā cīņā – vīriešu vienspēlē - tika spēlēti taibreiki. Abos (turklāt pirmajā ar graujošo 7:0) uzvarēja Andersons, izvirzot savu komandu vadībā.

Arī Skīpersa iesāka labi – pirmo setu pret vecāko no māsām Viljamsām viņa uzvarēja ar 6:4. Turpinājumā gan amerikāniete uzlaboja savu spēli, svinot panākumu otrajā un trešajā setā – 6:2, 6:3. Dubultspēlē amerikāņu pārsvars bija krietni izteiktāks – 6:3, 6:2. Līdz ar šādu iznākumu DĀR izlase krietni samazināja savas izredzes uz uzvaru grupā, bet pēc otrās grupas spēles šīs cerības izgaisa pavisam.

Spānijai otrā uzvara

Arī spāņiem Fernando Verdasko un Anabelai Medinai Garigesai bija jāaizvada otrās spēles divu dienu laikā. Pretiniekos franči – Žo Vilfrīds Tsonga un Matilde Johansone. Vīru vienspēlē Tsonga uzvarēja divos setos – 7:5, 6:3, kaut pirmajā atradās iedzinējos ar 3:5, turklāt Verdasko bija trīs setbumbas... Dāmu vienspēlē ļoti pārliecinoši uzvarēja Garigesa (6:3, 6:2), cīņas uzvarētāja noteikšanu atliekot uz dubultspēli.

Arī tajā Spānijas pārsvars bija pietiekami liels – 6:3, 6:3. Lai arī spāņiem ir divas uzvaras, tomēr vieta finālā vēl tik droša nav. Vēl jāspēlē ar amerikāņiem (3.janvārī). Bet nākamā spēle B grupā būs 1.janvārī, kad ASV tiksies ar Franciju.

Maleka aizvieto Petkoviču

Šodien apstiprinājās vakardienas aizdomas – vācietei Andrea Petkovičai šī gada turnīrs beidzies ceļgala savainojuma dēļ. Šobrīd viņa devusies uz Vāciju, lai veiktu papildu izmeklēšanu, un vēl nav skaidrības, vai kādreizējā WTA ranga desmitnieka spēlētāja varēs piedalīties „Australian Open”. Tikmēr Vācijas komanda no turnīra nav izstājusies – Tomijam Hāsam talkā dosies 25 gadus vecā Tatjana Maleka.

Rīt turnīrā notiks tikai viena spēle - pirmos mačus aizvadīs Itālijas (Andreass Sepi un Frančeska Skjavone) un Serbijas (Novaks Džokovičs un Ana Ivanoviča) komandas.

Izmantotie resursi:
Hyundai Hopman Cup - An official international...


Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.