Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Svitoļina kļūst par pirmo pusfinālisti, Andresku izstājas savainojuma dēļ

Svitoļina kļūst par pirmo pusfinālisti, Andresku izstājas savainojuma dēļ
Eļina Svitoļina. Foto: AFP/Scanpix

Eļina Svitoļina (#8) Šeņdžeņā notiekošā "WTA Finals" turnīra Violetās grupas 2. kārtas ievadā ar 7:5, 6:3 pieveica Simonu Halepu (#5), kļūstot par pirmo tenisisti, kura nodrošinājusi spēlēšanu pusfinālā, turklāt ir arī jau uzvarējusi grupā. Dienas otrajā mačā tika nospēlēts tikai viens sets, jo Bjanka Andresku (#4) trešajā geimā gūta ceļgala savainojuma dēļ nespēja ar pilnu jaudu spēlēt pret Karolīnu Pliškovu (#2), izstājoties pēc nospēlēta viena seta – 3:6.

Svitoļinai septītā uzvara pēc kārtas finālturnīros

Eļinas Svitoļinas aizsardzība uz lēnā Šeņdžeņas korta Simonai Halepai radīja pacietības un precizitātes problēmas, bieži uzbrūkot sasteigti un pārāk agresīvi, kā rezultātā rumāniete sakrāja 38 nepiespiestās kļūdas. Svitoļina sāka ar 3:0 starta izrāvienu, izmantojot četras Halepas kļūdas rumānietes pirmajā serves geimā. Simona uzreiz atspēlējās, bet izgāza seta galotni, pie 5:6 neglītā serves geimā paliekot tukšā.

Halepa 2. setā uz neilgu brīdi bija vadībā ar breiku, kad precīzu uzbrukumu sērija viņai trešajā geimā deva "sauso" breiku. Halepa pēc tam neizmantoja divus geimpunktus, lai iegūtu 3:1 pārsvaru. Ar neatvairāmu "forehand" uzbrukumu atspēlējusi vienu breikbumbu, viņa vēlāk netika galā ar otro, kad ar sitienu no labās puses trāpīja tīklā.

Svitoļina vēl vienu breiku ieguva priekšpēdējā geimā, bet pēc tam no 15:40 izservēja maču, arī cīņas pēdējā geimā gūstot labumu no Halepas paviršībām. Svitoļina pirmo breikbumbu atspēlēja ar labu pirmo servi, bet otrās breikbumbas izspēlē Halepai "backhand" kļūda ar raidījumu autā un drīz mačbumbas izspēlē sitiens tīklā, nesekmīgi atsitot ukrainietes otro servi.

Svitoļina jūlijā Halepai bezcerīgi ar 1:6, 3:6 Vimbldonā zaudēja savā pirmajā "Grand Slam pusfinālā, bet ārpus "Grand Slam" turnīriem (0-2) pret Halepu spēlē sekmīgāk (5-3) un Simonu finālturnīrā pieveica arī 2017. gadā Singapūrā ar 6:3, 6:4.

Būdama vienīgā no šonedēļ notiekošā turnīra dalībniecēm, kurai šogad nav neviena titula, Svitoļina otro gadu pēc kārtas "WTA Finals" spēlē iespaidīgi. Viņa pērn ceļā uz titulu Singapūrā uzvarēja visos piecos mačos, bet šonedēļ Šeņdžeņā gūtās divas uzvaras viņas sēriju pagarināja līdz septiņiem mačiem un arī garantēja tikšanu pusfinālā.

Statistika

KategorijaSvitoļinaHalepa
Eisi41
Dubultkļūdas12
1. serves precizitāte53%66%
1. serves punkti26/3427/47
2. serves punkti13/309/24
Breikbumbas4/82/5
Tīri uzvarētās izspēles1922
Nepiespiestās kļūdas2538
Visi punkti7461

Andresku uzreiz nobreiko Pliškovu, taču pēc savainojuma gūšanas spiesta izstāties

Karolīna Pliškova pirmajā geimā servi zaudēja no 40:0 pārsvara un pēc tam nesekmīgi nospēlēja arī uzņemšanā, nokļūstot iedzinējos ar 0:2. Čehijas tenisiste mačā uzvarošo sitienu izpildīja ar diagonālo servi trešajā geimā pie rezultāta 0:2, 15:15. Sniedzoties pēc bumbiņas, Bjanka Andresku guva kreisā ceļgala savainojumu, kas viņai atņēma cerības ne tikai pacīnīties par uzvaru, bet arī laupīja jēgu maču turpināt ilgāk par vienu setu.

Kanādas tenisiste, kura šogad pleca savainojuma dēļ uz māla nospēlēja tikai vienu maču un izlaida visu zālāja sezonu, ārstei sacīja, ka ceļgalā dzirdēja krakšķi. Bjanka pēc medicīnas pārtraukuma, kura laikā viņai pamatīgi tika nosiets kreisais ceļgals, turpināja spēlēt, taču bija zaudējusi ātrumu un pēc nesekmīga seta noslēguma paziņoja par izstāšanos.

"US Open" čempionei nelaimīgs debijas "WTA Finals", kas sākās ar mačbumbas neizmantošanu pirmajā mačā, kad viņa ar 6:3, 6:7(6), 3:6 zaudēja Halepai. Bjankai pēc diviem zaudējumiem zudušas cerības uz pusfinālu, bet Halepa ar Pliškovu savstarpējā mačā noskaidros to spēlētāju, kura no Violetās grupas pusfinālos pievienosies Svitoļinai. Pagājušā gada čempione jau kvalificējusies kā grupas uzvarētāja.

Ja Andresku izstāsies no turnīra, viņu Violetās grupas pēdējā posmā piektdien aizvietos Sofija Kenina (#12), kurai rezervistes statusā būtu debija. Tādējādi Šeņdžeņā pie spēlēšanas tiktu abas rezervistes, jo vakar pēc Naomi Osakas izstāšanās pleca savainojuma dēļ izsaukumu dabūja Kiki Bertensa (#10), ar 3:6, 6:3, 6:4 pieveicot ranga līderi Ešliju Bārtiju.

Statistika

KategorijaPliškovaAndresku
Eisi30
Dubultkļūdas41
1. serves precizitāte56%62%
1. serves punkti15/238/16
2. serves punkti10/185/10
Breikbumbas2/51/4
Tīri uzvarētās izspēles176
Nepiespiestās kļūdas1514
Visi punkti3829

"Shiseido WTA Finals 2019" Šeņdžeņā uz "hard" seguma

Sarkanās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Naomi Osaka – (6) Petra Kvitova7:6(1) 4:6 6:4
(1) Ešlija Bārtija – (7) Belinda Benčiča5:7 6:1 6:2
(9) Kiki Bertensa – (1) Ešlija Bārtija3:6 6:3 6:4
(7) Belinda Benčiča – (6) Petra Kvitova6:3 1:6 6:4

Violetās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Eļina Svitoļina – (2) Karolīna Pliškova7:6(12) 6:4
(5) Simona Halepa – (4) Bjanka Andresku3:6 7:6(6) 6:3
(8) Eļina Svitoļina – (5) Simona Halepa7:5 6:3
(2) Karolīna Pliškova – (4) Bjanka Andresku6:3

Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.