Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ranga 121. vietā esošā Kučova sasniedz Monreālas pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ranga 121. vietā esošā Kučova sasniedz Monreālas pusfinālu
Kristīna Kučova
Foto: AFP/Scanpix

Lai nodrošinātu iekļūšanu ranga pirmajā desmitniekā, karjeras labākajā formā esošajai Johannai Kontai piektdienas vakarā Monreālā vajadzēja uzvarēt ranga 121. vietā esošo Slovākijas tenisisti Kristīnu Kučovu. Konta cieta sakāvi ar rezultātu 4:6, 3:6.

Konta pagājušajā nedēļā Stenfordā izcīnīja karjeras pirmo WTA vienspēļu titulu, rangā pakāpjoties uz 14. vietu. Vēl trīs panākumu gūšana Kanādā viņu pietuvināja Top 10 debijai, kas tiktu nodrošināta ar uzvaru pār Kučovu.

Konta nospēlēja paviršu maču un zaudēja, lielā mērā pateicoties 42 nepiespiestajām kļūdām, kas ir pārāk daudz divu setu mačā ar tikai 19 geimiem. Kontai bija milzīgas grūtības ar slovākietes aizsardzības apspēlēšanu, pietrūka pacietības, bet veiksmīgās lietas – spēli pie tīkla un "dropšotus" – viņa nespēja izmantot biežāk.

Kučova tikai otro reizi spēlēs WTA līmeņa pusfinālā. Pirmais viņai bija 2014. gadā "International" sērijas sacensībās Bukarestē, bet tagad daudz lielāks panākums – pusfināls "Premier 5" turnīrā, turklāt tas sasniegts no kvalifikācijas. Kučova pirmajos trīs mačos pamatturnīrā pieveica Janīnu Vikmaijeri, Karlu Svaresu Navarro un Juženiju Bušāru, turklāt visās trīs cīņās uzvarēja pēc zaudēta 1. seta.

Kučova pirmdien debitēs ranga pirmajā simtniekā – viņas pašreizējais rekords ir 103. vieta, kas sasniegta pirms septiņiem gadiem. Pēc divām dienām viņa būs starp pasaules 80 labākajām tenisistēm. Par vietu finālā būs jāspēkojas ar Medisonu Kīsu, kurai 7:6(3), 1:6, 6:0 uzvar pār Anastasiju Pavļučenkovu.

Astoto uzvaru pēc kārtas guva pagājušā gada "Rogers Cup" fināliste Simona Halepa, kura ar 3:6, 6:1, 6:1 pieveica Svetlanu Kuzņecovu. Krievijas tenisiste mača ievadā dominēja ļoti izteikti, to darot gan ar agresīvu un precīzu uzbrukuma tenisu, gan sīkstu spēli aizsardzībā. Mača sākumā neizteiksmīgi nospēlējusī Halepa pēc tam iespaidīgi pārslēdza ātrumus un ar asiem uzbrukumiem no abām pusēm lika Kuzņecovai izskatīties bezspēcīgi.

Halepa pusfinālā sacentīsies ar tenisisti, kas viņai sagādājusi vienīgo zaudējumu pēdējos 13 mačos – Andželiki Kerberi, kura Simonu pieveica Vimbldonas ceturtdaļfinālā. Monreālā pirmajās divās cīņās uzvarot grūtos mačos trīs setos, Kerberei ceturtdaļfināls pret Darju Kasatkinu (6:2, 6:2) bija ļoti viegls, jo Krievijas tīne, kura pieradusi uzvarēt, pateicoties pretinieču kļūdām, nespēja ģenerēt pietiekami daudz labu uzbrukumu pret citu lielisku aizsardzības spēlētāju un regulāri izcēlās ar taktiskām kļūdām, ļaujot Kerberei izmantot savu lielāko ieroci – "forehand" sitienu pa līniju.

"Rogers Cup". WTA "Premier 5" turnīrs Monreālā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Angelique Kerber – Daria Kasatkina6:2 6:2
(5) Simona Halep – (9) Svetlana Kuznetsova3:6 6:1 6:1
(10) Madison Keys – (16) Anastasija Pavlyuchenkova7:6(3) 1:6 6:0
Kristina Kucova – (15) Johanna Konta6:4 6:3