Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tīms apsteidz Džokoviču un iekļūst Minhenes finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms apsteidz Džokoviču un iekļūst Minhenes finālā
Dominiks Tīms
Foto: AFP/Scanpix

Minhenes turnīra pusfinālā gūtā uzvara pār Aleksandru Zverevu (4:6, 6:2, 6:3) Austrijas tenisistam Dominikam Tīmam ļāva kļūt par sezonas uzvaru līderi un sasniegt karjeras septīto ATP vienspēļu finālu.

Tīmam mača sākums bija ļoti sarežģīts, jo Zverevs ne vien regulāri guva vieglus punktus ar servi, bet arī ar agresīvu spēli dominēja garajās izspēlēs. Viņš Tīmu 1. setā nobreikoja divas reizes un varēja būt pat trīs, bet pats vienu breiku uzdāvināja ar dubultkļūdu. Tīms 2. seta pirmajā geimā ar labu servi atspēlēja breiku, novēršot vēl lielākas problēmas, un sāka atspēlēties.

Kopš tā brīža Austrijas pirmais numurs bija labāks garajās izspēlēs, izmantojot slaidā Vācijas tīņa pagurumu. Tīms 3. seta otrajā geimā ar diagonālo "forehand" sitienu ieguva 2:0 pārsvaru. Zverevs uzstājīgi protestēja par tiesneša lēmumu ieskaitīt punktu, jo viņam šķita, ka bumbiņa piezemējās aiz sānu līnijas. Izskatījās, ka tā tomēr nedaudz skāra līniju.

Tīms Zverevam punktu neatdeva, toties nākamo geimu gan, to ar kļūdām zaudējot no 30:0 pārsvara. Vājuma brīdis tika pārvarēts ar precīzu tenisu ceturtajā geimā, kas beidzās ar Tīma spēcīgu "backhand" sitienu pa līniju, nopelnot vēl vienu breiku, kas šoreiz tika nosargāts. Tīms šogad izšķirošajos setos vēl nav zaudējis (14-0). Tikmēr Zverevs turpina gaidīt pirmo ATP finālu, ceturto reizi zaudējot pusfinālā.

Tīms svētdien spēlēs karjeras septītajā finālā (5-1), viņš šogad jau uzvarējis divos turnīros, februārī izcīnot titulus Buenosairesā un Akapulko. Šodien gūtā uzvara pār Zverevu Tīmam ar 29 panākumiem (29-7) ļāva kļūt par sezonas uzvaru līderi, apsteidzot Novaku Džokoviču (28-2).

"BMW Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Minhenē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Dominic Thiem – (8) Alexander Zverev4:6 6:2 6:3
(4) Philipp Kohlschreiber – (5) Fabio Fognini6:1 6:4

"Istanbul Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Grigor Dimitrov – (3) Ivo Karlovic7:6(0) 7:6(2)
Diego Schwartzman – (4) Federico Delbonis6:7(5) 6:3 6:2

"Millennium Estoril Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Nicolas Almagro – (2) Nick Kyrgios6:3 7:5
(8) Pablo Carreno Busta – (3) Benoit Paire6:3 6:3

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 18:11, pirms 8 gadiem
Rekur Ērnija sparingpartneris ticis !