Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kārtējais savainojums aptur Nišikori Maiami turnīra ceturtdaļfinālā

Kārtējais savainojums aptur Nišikori Maiami turnīra ceturtdaļfinālā
Kei Nišikori
Foto: AFP/Scanpix

Ceļgala savainojums liedza pagājušā gada finālistam Kei Nišikori kvalitatīvi nospēlēt Maiami turnīra ceturtdaļfinālā pret Fabio Foņīni, Itālijas tenisistam zaudējot ar rezultātu 4:6, 2:6. Ar uzvaru divu setu spēlē atzīmējās arī Rafaels Nadals, kuram 6:2, 6:3 panākums pret Džeku Soku.

Traumatiskajam Nišikori problēmas bija jau iepriekšējos divos mačos, kuros izdevās izmocīt uzvaras trīs setu cīņās pret Fernando Verdasko un Federiko Delboni. Uzveikt ātro Foņīni ar ierobežotu kustēšanos nebija iespējams. Jāatzīmē, ka izklaidīgais Itālijas tenisists Maiami turnīra laikā nedemonstrējis sev neraksturīgi labas koncentrēšanās spējas un itin labi tika galā apstākļos, kad jāspēlē pret savainotu pretinieku.

Foņīni trešā (3-27) uzvara pret Top 5 spēlētājiem. Pirmās divas viņš guva 2015. gadā uz māla seguma, kad divreiz apspēlēja Nadalu. Foņīni tikai otro reizi ticis līdz "Masters 1000" pusfinālam, pirmais viņam bija 2013. gadā Montekarlo, toreiz zaudējot Novakam Džokovičam.

Nadala un Soka mačs bija stāts par amerikāņa jaudīgo, bet nestabilo "forehand" uzbrukumu. Sokam ar šo sitienu 18 tīri uzvarētas izspēles un 13 nepiespiestās kļūdas. Soks Nadalam zaudējis visus trīs mačus. Pirmajās divās tikšanās reizēs – 2015. gadā "French Open" un Pekinā – viņš spēja uzvarēt vienā setā un arī šodien bija iespējas to paveikt.

Džeks 1. setā izgāza divus savas serves geimus, bet uzņemšanā iespējas neieguva. Savukārt 2. setā viņam izdevās teicams sākums, uzvarot pirmajos divos geimos. Sokam trešajā geimā bija četras breikbumbas un trešā no tām jāizmanto, taču viņš kļūdījās ar "volley" sitienu. 3:0 un dubultbreika vietā tūlīt zaudēta sava serve. Soks no 2:0 pamanījās zaudēt piecus geimus pēc kārtas un atpakaļ mačā netika.


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.