Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kvitova ar smagnēju finišu uzvar Azarenku, Šarapova izstājas savainojuma dēļ

Kvitova ar smagnēju finišu uzvar Azarenku, Šarapova izstājas savainojuma dēļ
Petra Kvitova. Foto: TASS/Scanpix

Spēlējot tikai četras dienas pēc zaudējuma "Australian Open" finālā, Petra Kvitova (WTA 2.) Sanktpēterburgā ar 6:2, 7:6(3) pieveica bijušo pasaules pirmo raketi Viktoriju Azarenku (WTA 51.). Kvitova 2. setā bija vadībā ar 5:1, taču divreiz nespēja izservēt maču, tomēr tālāk par taibreiku pretiniecei neļāva tikt.

Divkārtējās "Grand Slam" čempiones sacentās pirmoreiz kopš 2015. gada augusta, kad Toronto notikušajā mačā ar 6:2, 6:3 uzvarēja Viktorija Azarenka, toreiz pārtraucot četru zaudējumu sēriju pret Petru Kvitovu. Čehijas tenisiste pēc šodienas panākuma savstarpējo maču rēķinos izvirzījās vadībā ar 5-3.

Mačs sākās ar četru breiku sēriju, Azarenka divreiz nenoturēja pārsvaru. Baltkrievijas tenisistei daudz lielākas problēmas ar servēšanu – viņa līdz brīdim, kad bija nokļuvusi iedzinējos ar setu un 1:5, tikai vienreiz uzvarēja savas serves geimā, turklāt tas izdarīts, atspēlējot breikbumbu.

Kvitova divreiz pēc kārtas nespēja izservēt maču, sākot pieļaut regulārās kļūdas gan ar servi, gan izspēlēs (setā 25 nepiespiestās kļūdas). Petra pēkšņi izskatījās nogurusi, dodot Azarenkai cerības, tomēr spēja saņemties kritiskam posmam no 5:5 un uzvarēja taibreikā.

Azarenka zaudējusi pēdējos piecos mačos pret Top 10 tenisistēm. Viņai pēdējais panākums bija pagājušā gada martā Maiami pret sesto raketi Karolīnu Pliškovu, kurai Vika sezonas turpinājumā piekāpās gan Madridē, gan Vimbldonā.

Kvitova pagājušajā gadā uzvarēja Sanktpēterburgā, šeit izcīnot pirmo no sezonas pieciem tituliem. Viņa februārī uzvarēja arī Dohā un no janvāra beigām līdz 11. martam sasniedza 14 uzvaru sēriju, kas beidzās Indianvelsas "Premier Mandatory" 2. kārtā pret tolaik 16 gadus veco Amandu Aņisimovu.

Šovakar Sanktpēterburgā tika gaidīts Krievijas pirmo divu numuru mačs, taču Marija Šarapova (#29) labā pleca savainojuma dēļ atteicās no mača pret Darju Kasatkinu (#12), kura tādējādi izvairījās no ļoti ticama zaudējuma. Šarapova Kasatkinu pagājušajā sezonā ar 6:0, 6:2 sagrāva Monreālā, toreiz ar savu agresīvo spēka spēli nodarot lielu postu Kasatkinas maigajai aizsardzības spēlei.

Šogad bez uzvarām esošā Kasatkina (0-3), nenospēlējot nevienu maču, sasniegusi ceturtdaļfinālu. Viņai kā Top 4 izsētajai tenisistei (trešais numurs) turnīrs bija jāsāk no 2. kārtas, kas arī jāizlaiž, jo pretiniecei ir savainojums.

"St. Petersburg Ladies Trophy", WTA "Premier 700" turnīrs uz "hard" seguma telpās

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Petra Kvitova – Victoria Azarenka6:2 7:6(3)
(3) Daria Kasatkina – Maria SharapovaUzvara bez cīņas
Vera Zvonareva – (5) Julia Goerges4:6 6:4 6:4
(8) Donna Vekic – Veronika Kudermetova6:4 6:3

"Toyota Thailand Open", WTA "International" sērijas turnīrs Huahinā uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Garbine Muguruza – Mona Barthel6:3 7:5
(4) Saisai Zheng – Irina-Camelia Begu6:2 6:4
(6) Ajla Tomljanovic – Kateryna Kozlova7:6(1) 6:0
(8) Dayana Yastremska – Shuai Peng6:1 6:4

, 2019-01-30 18:11, pirms 5 gadiem
Šarapovas scenāriju uzrakstīju pirms 2 nedēļām. Kāds te apsolīja Top10
, 2019-01-30 20:14, pirms 5 gadiem
Gergesa maita, kas ar Tevi notika!!!
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.