Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cibulkova debijas turnīrā tiek līdz finālam Singapūrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cibulkova debijas turnīrā tiek līdz finālam Singapūrā
Dominika Cibulkova
Foto: AP/Scanpix

Pēdējā setā esot iedzinējos ar breiku un uzvarot cīņas pēdējos četros geimos, Dominika Cibulkova sestdien Singapūrā ar rezultātu 1:6, 7:6(2), 6:4 pieveica Svetlanu Kuzņecovu un savā debijas turnīrā sasniedza prestižā "WTA Finals" titula spēli.

Neskatoties uz to, ka viņai bija jāspēlē arī vakar, turklāt tika aizvadīta kārtējā trīs setu cīņa, Svetlana Kuzņecova šodienas cīņu sāka ļoti aktīvi un 1. setā iespaidīgi spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, pēc zaudēta pirmā geimā uzvarot nākamajos sešos šajā setā.

Tādu uzbrukuma līmeni viņai cīņas turpinājumā noturēt nebija pa spēkam. Tas ļāva Dominikai Cibulkovai dominēt vēl izteiktāk. Slovākijas labākā tenisisite 2. setā trīs reizes nenosargāja breika pārsvaru, tomēr setu paņēma ar precīzi nospēlētu taibreiku.

Pirms tam Cibulkova divas reizes neizservēja setu, 10. geimā izceļoties ar trim, bet 12. geimā pat četrām kļūdām. Kuzņecova šajā spēles posmā paļāvās uz aizsardzību, bet pilnībā dominējušajai Cibulkovai lielas problēmas ar precizitāti.Tās tika sakārtotas taibreikā, kuru viņa zaudēt nevarēja atļauties. Dominika izcēlās ar trim minibreikiem, pašai pieļaujot tikai vienu kļūdu.

Taibreika zaudēšana nozīmēja to, ka Kuzņecovai arī ceturtā spēle šajā turnīrā bija trīs setu cīņa. Abas tenisistes ir starp līderēm šogad nospēlētu trīs setu maču ieskaitē. Kuzņecovas kontā 32 (22-10), bet Cibulkovai 29 (19-10).

Runājot par trim setiem, tik bija nepieciešami arī septembra pēdējā dienā, kad abas sacentās Uhaņā. Cibulkova toreiz uzvarēja pēc neveiksmes 1. setā – 3:6, 6:3, 6:4. Arī šoreiz pārāka "maratonā" bija Cibulkova, kura svinēja jau sesto uzvaru pēc kārtas pār Kuzņecovu. Krievijas tenisiste šajā sāncensībā 2007. un 2008. gadā uzvarēja pirmajās trīs tikšanās reizēs, bet kopš tā laika ir bez panākumiem.

10 minūšu pauze, kas pirms pēdējā seta radās ļoti ilga Kuzņecovas labierīcību apmeklējuma dēļ, neizsita Cibulkovu no iepriekšējā setā iegūtā ritma un viņa 3. seta sākumā tika pie breika, kad Kuzņecova otro geimu pabeidza ar "forehand" sitienu tīklā. Cibulkova trešajā geimā tuvojās breika nostiprināšanai, kas viņai dotu 3:0 pārsvaru, taču geimu pamanījās zaudēt, esot priekšā ar 30:0. Dominikai divas kļūdas, Kuzņecova pēc tam ar "backhand" sitienu pa līniju ieguva breikbumbu, kuru realizēja, spēcīgi uzbrūkot vājai pretinieces otrajai servei.

Vēl viens uzbrukums Cibulkovas otrajai servei Kuzņecovai pēc nospēlētām precīzi divām stundām piektajā geimā deva kārtējo breika iespēju. Sveta atsita tīklā Cibulkovas otro servi, bet breiku tomēr ieguva, jo Dominika pēc tam divreiz pēc kārtas kļūdījās ar "backhand". Uzvarot nākamajā geimā, Kuzņecova no 0:2 bija tikusi līdz 4:2.

Tas bija viņas pēdējais iegūtais geims, jo turpinājumā ar četru pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju izcēlās Cibulkova, kurai mača izskaņā bija vairāk enerģijas. Vakardienas brīvdiena noteikti nenāca par sliktu. Agresīvi uzbrukumi astotajā geimā ļāva iegūt divas breikbumbas. Pietika ar vienu, jo Kuzņecovai dubultkļūda – 4:4.

Cibulkova devītajā geimā izdarīja to, ko iepriekšējā geimā nespēja Kuzņecova, proti, servi nosargāja no 15:40, to izdarot ar diviem spēcīgiem "forehand" uzbrukumiem. Kārtējā uzbrukumu sērija viņai pie rezultāta 5:4 uzņemšanā deva mačbumbu, kuras izspēlē viņai paveicās. Kuzņecova kontrolēja situāciju, kad notika neparedzamais. Cibulkovas sistā bumbiņa skāra tīklu, mainot lidojuma virzienu, kam pie tīkla esošā Kuzņecova nebija gatava, nenoorientējās un nespēja bumbiņu noturēt laukumā.

Cibulkova ir viena no trim debitantēm šī gada turnīrā un vienīgā, kura spēja izkļūt no grupas, turklāt to paveica ar 1-2 bilanci un arī vēlāk sasniedza lielo finālu. Pārējās divas debitantes Medisona Kīsa un Karolīna Pliškova arī grupu turnīrā finišēja ar 1-2 rādītāju, ar ko viņām gan nebija pietiekami, lai turpinātu sacensības.

Spēles statistika

     [+] [-]

, 2016-10-29 20:18, pirms 7 gadiem
Super Cibulka!!!

     [+] [-]

, 2016-10-29 23:51, pirms 7 gadiem
Malace!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-29 23:52, pirms 7 gadiem
Galvenais tas ka šogad fināls bez Godzillas aļa melnā Kinkonga. Un ruslandes pārstāvei arī nebija jābūt finālā - tā kā viss čiki piki.