Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa kvalificējas Singapūrai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa kvalificējas Singapūrai
Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Uhaņas turnīra ceturtdaļfinālā gūtā 6:4, 6:2 uzvara pār Medisonu Kīsu Rumānijas labākajai tenisistei Simonai Halepai ļāva trešo gadu pēc kārtas kvalificēties prestižajam "WTA Finals" turnīra, kas oktobrī notiks Singapūrā.

Medisona Kīsa, kura Simonai Halepai šosezon zaudēja arī Vimbldonā un Monreālā, ceturtdienas maču Ķīnā sāka labāk nekā pretiniece, taču 1. setā divreiz nenoturēja breika pārsvaru un maču pabeidza ar iegūtiem tikai sešiem geimiem. Kā jau tas ierasts agresīvās amerikānietes mačos, Kīsai pietrūka precizitātes, divos setos sakrājot 24 nepiespiestās kļūdas. Halepai bija tikai 15.

Aizvakar 25. dzimšanas dienu nosvinējusī Halepa kļuva par trešo tenisisti, kura kvalificējās sezonas finālturnīram Singapūrā. Pirms viņas to paveica ranga pirmajās divās vietās esošās Andželike Kerbere un Serēna Viljamsa. Halepa "WTA Finals" piedalīsies trešo reizi. 2014. gadā debijā viņa tika līdz finālam, zaudējot Viljamsai, kuru dažas dienas agrāk apspēlēja grupu turnīrā. Savukārt pērn Halepa netika ārā no grupas, uzvarot tikai vienā no trim spēlēm.

Kīsas iespētajam – uzvarētiem tikai sešiem geimiem nekvalitatīvā mačā – tuvojās Svetlana Kuzņecova, kurai tomēr izdevās sakārtot spēli un aizbēgt no zaudējuma mačā pret Agņešku Radvaņsku– 1:6, 7:6(9), 6:4. Pateicoties spēcīgākam uzbrukumam, Sveta iespaidīgi dominējusi mačos pret Radvaņsku – astoņas uzvaras pēdējās deviņās cīņās un kopējā bilance 12-4!

Kuzņecova šodien nesakarīgi nospēlēja 1. setu un nākamajā setā divreiz bija iedzinējos ar breiku, seta vidū jau sasniedzot 30 nepiespiesto kļūdu robežu. Kuzņecovai tomēr izdevās atspēlēties un izglābties no zaudējuma. Kuzņecova 12. geimā pie rezultāta 5:6 Radvaņskai neļāva izservēt maču, bet vēlāk taibreikā pie 7:8 atspēlēja mačbumbu, to izdarot ar asu un precīzi spēli uzbrukumā. Izspēle sākta ar jaudīgu tenisu un gala līnijas, bet pabeigta ar "smešu". Pati punktu setam spēja pielikt tikai ar sesto setbumbu.

Lai arī pēdējā setā pirmā breiku ieguva Radvaņska, vairāk enerģijas bija palicis Kuzņecovai, kura, esot iedzinējos ar 0:2, mierīgi atspēlējās un turpinājumā ieguva vēl vienu breiku, izmantojot daudz iespēju uzbrukt vājām polietes otrajām servēm. Radvaņska pie rezultāta 3:5 ar spēcīgu "forehand" sitienu atspēlēja mačbumbu, bet Kuzņecova nākamajā geimā iekļūšanu pusfinālā nodrošināja ar savu servi. Abas tenisistes finišēja ar pozitīvu tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību. Kuzņecovai, protams, lielāki skaitļi abās kategorijās: 51-48, kamēr Radvaņskai 28-23.

2014. gada Uhaņas čempionei Petrai Kvitovai pēc vakardienas "maratona" mača pret Kerberi (cīņa ilga 3:20 stundas!) pietika enerģijas ļoti agresīva spēles plāna realizācijai mačā pret Johannu Kontu, Lielbritānijas pirmo raketi sakaujot ar rezultātu 6:3, 6:4. Kvitova atspēlēja visas četras breikbumbas, savi servi šodien nezaudējot ne reizi. Piebilstams, ka lietus dēļ Kvitova arī šodien varēja spēlēt zem jumta, kas viņai ir priekšrocība – Petra allaž labi spēlējusi telpu apstākļos.

Dienas pēdējā mačā tikās tenisistes, kuras šodien kortā devās divreiz, jo pusdienlaikā izspēlēja 3. kārtas mačus, bet vakarā sacentās savstarpējā ceturtdaļfinālā. Kamēr Barbora Stricova savā pirmajā spēlē ar Jeļenu Jankoviču trīs setu cīņā galā tika 2:20 stundās, Dominika Cibulkova Karolīnu Pliškovu ar 6:2, 6:2 sakāva stundā un 14 minūtēs. Tieši lielākas enerģijas rezerves spēlēja izšķirošo lomu divarpus stundu ilgajā ceturtdaļfināla mačā, kas beidzās trīs minūtes pirms vieniem naktī. Cibulkova uzvarēja ar rezultātu 6:3, 3:6, 6:4, pēdējā setā divreiz atspēlējot breiku. Stricova pēdējā geimā servi zaudēja ar četrām kļūdām – trim sagurušiem sitieniem autā un vienu (pēdējo) tīklā.

"Wuhan Open". WTA "Premier 5" sērijas turnīrs Uhaņā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(9) Svetlana Kuznetsova – (3) Agnieszka Radwanska1:6 7:6(9) 6:4
(4) Simona Halep – (8) Madison Keys6:4 6:2
(10) Dominika Cibulkova – Barbora Strycova6:3 3:6 6:4
(14) Petra Kvitova – (11) Johanna Konta6:3 6:4

"Tashkent Open". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(9) Denisa Allertova – (2) Kirsten Flipkens7:5 6:4
(4) Nao Hibino – (6) Lesia Tsurenko7:6(6) izst.
Kateryna Kozlova – Stefanie Voegele6:3 6:3
Kristyna Pliskova – Irina Khromacheva6:3 6:5

  -1 [+] [-]

, 2016-09-29 20:29, pirms 8 gadiem
Kā Simonai ar ausi?