Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pliškova revanšējas Lučičai-Baroni, pusfinālu sasniedz arī Vozņacki

Pliškova revanšējas Lučičai-Baroni, pusfinālu sasniedz arī Vozņacki
Karolīna Pliškova
Foto: AP/Scanpix

Maiami sieviešu turnīrā izspēlēti pirmie divi ceturtdaļfināli, kuros uzvarēja Karolīnas. Pliškova ar 6:3, 6:4 apspēlēja Mirjanu Lučiču-Baroni, bet Vozņacki ar līdzīgu rezultātu pieveica Luciju Šafāržovu – 6:4, 6:3.

Pliškovai un Lučičai-Baroni tā bija sezonas otrā tikšanās liela turnīra ceturtdaļfinālā. Janvārī "Australian Open" notikušajā cīņā Horvātijas veterāne uzvarēja ar 6:4, 3:6, 6:4. Pliškova toreiz pēdējā setā bija vadībā ar 4:3, turpinājumā pie vārda vairs netiekot.

Zīmīgi, ka Mirjanai pēc septītā geima bija medicīnas pārtraukums kreisās kājas savainojuma dēļ. Mačam atsākoties pēc pauzes, Pliškova bija zaudējusi ritmu, bet Lučiča-Baroni uzvarēja deviņās izspēlēs pēc kārtas un ieguva kopumā 12 no cīņas pēdējiem 13 izspēlētajiem punktiem.

Otrdien Maiami notikušajā mačā Lučičai-Baroni lielas problēmas spēlē ar otro servi – 10 dubultkļūdas, uzvarot tikai piecās izspēlēs (5/21), kad neizdevās trāpīt pirmo servi. Tā rezultātā Pliškova ieguva sešus breikus un pati varēja atļauties savu servi zaudēt trīs reizes. Zīmīgi, ka arī Pliškovai otrās serves punktu statistika nebija spoža – 5/20.

Pliškova pirmoreiz Maiami tikusi līdz pusfinālam. Iepriekšējās četrās viesošanās reizēs viņai sezonas otrajā "Premier Mandatory" turnīrā bija izdevies sakrāt tikai četras uzvaras. Pieticīgie rezultāti šajā turnīrā skaidrojami ar lēno segumu un sarežģītajiem laikapstākļiem.

Čehijas pusfinālam Maiami nebija lemts notikt, jo Šafāržovas uzbrukums zaudēja Vozņacki aizsardzībai. Lucija startēja ar breiku, trešajā geimā neizmantoja piecas breikbumbas, lai iegūtu vēl lielāku pārsvaru, bet pēc tam pati zaudēja servi. Neskatoties uz dominēšanu mača lielākajā daļā, Šafāržovai garajās izspēlēs trūka precizitātes.

Pusfināls Vozņacki ir atkārtots labākais rezultāts Maiami, kur viņa tik tālu tika arī 2012. gadā, toreiz mačā par iekļūšanu finālā piekāpjoties Marijai Šarapovai.

Vozņacki ar savu nākamo pretinieci Pliškovu šogad jau vienreiz ir tikusies, viņai februārī ar 3:6, 4:6 zaudējot Dohas finālā. Pliškovai tā ir pirmā uzvara četros mačos pret savu vārdamāsu.

Pārējie divi Maiami turnīra ceturtdaļfināli tiks izspēlēti šodien. Plkst. 20:00 gaidāms Simonas Halepas un Johannas Kontas mačs, bet divos naktī Andželikes Kerberes un Serēnas Viljamsas tikšanās.

No turnīrā palikušajām tenisistēm tikai viena ir iepriekš uzvarējusi Maiami – Venusa ir trīskārtēja čempione (1998, 1999, 2001). Pagājušā gada čempione Viktorija Azarenka grūtniecības dēļ pārtraukusi karjeru un plāno atgriezties vasarā uz "US Open Series" turnīriem.


, 2017-03-29 12:20, pirms 7 gadiem
.... bet divos naktī Andželikes Kerberes un Serēnas Viljamsas tikšanās

Šis ir labais. Tur ar Stenu blakus tekstā arī kāzusi
Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Stefanoss Cicipass. Foto: Rolex Monte-Carlo Masters
1

Cicipass trešo reizi izcīna Montekarlo čempiona titulu

Monako noslēdzies Montekarlo "ATP Masters 1000" tenisa turnīrs. Finālā grieķis Stefanoss Cicipass pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu - 6:1, 6:4.