Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadalam nebūs jāizlaiž ieplānotie turnīri

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadalam nebūs jāizlaiž ieplānotie turnīri
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien "Australian Open" finālā muguras savainojumu guvušajam ATP reitinga līderim Rafaelam Nadalam veselības problēmu dēļ iepriekš plānotos tuvākos turnīrus nenāksies izlaist, otrdien ziņo sportista pārstāvji.

Rafaels Nadals dzimtenē no Austrālijas atgriezās vakar, bet šodien spānim veiktas medicīnas pārbaudes. Rafa šonedēļ atpūtīsies, bet nākampirmdien spānim paredzētas atkārtotas pārbaudes, kurām jānovērtē atpūtas rezultāti. Lai paātrinātu atlabšanu, ārsti Nadalam izrakstījuši pretiekaisuma zāles, kā arī norīkojuši uz fizioterapiju.

Pagaidām no spēlēšanas februarī paredzētajos turnīros Nadals nav atteicies. Spānijas un arī pasaules pirmajam numuram nākamās sacensības paredzētas 10. februārī Buenosairesā startējošais turnīrs uz māla seguma. Nedēļu vēlāk Nadalam jāspēlē jaunajā turnīrā Riodežaneiro (arī māls), bet pēc tam sezonas pirmie divi "Masters 1000" turnīri Indianvelsā un Maiami.

Nadals svētdien "Australian Open" finālā ar 3:6, 2:6, 6:3, 3:6 zaudēja Stanislasam Vavrinkam, nespējot izcīnīt 14. "Grand Slam" titulu, kas Rafam ļautu noķert Pītu Samprasu. Starp citu, tieši leģendārais amerikānis bija ieradies čempionam pasniegt uzvarētāja trofeju. Nadals muguras savainojumu, kas viņam atņēma cerības uzvarēt, guva iesildīšanās laikā.

Ranga līderis pērn februārī sacensībās atgriezās pēc septiņu mēnešu pauzes, kas bija saistīta ar kārtējo ceļgala savainojumu. Nadalam pirmajā turnīrā (Vinja del Mārā) izdevās tikt līdz finālam), bet nākamajos trīs turnīros – Sanpaulu, Akapulko un Indianvelsā – viņš palika nepārspēts.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-29 15:27, pirms 10 gadiem
"Nadals muguras savainojumu, kas viņam atņēma cerības uzvarēt, guva iesildīšanās laikā."

Izteikšu ķecerīgu domu.
Nadala zemapziņa iesildīšanās laikā pasvieda signālu, ka čalis otrā tīkla pusē šodien ir neņemams un sportista ķermenis, nespējot ar to samierināties, attiecīgi noreaģēja.

SW pārliecība, uzsākot maču, bija acīmredzama un apbrīnojama. Pirmā seta pirmo pusi viņš nospēlēja praktiski bez pirmajām servēm (pirmajā setā pirmās serves tikai 38%!), taču tas neietekmēja sniegumu.

Acīmredzami, ka pēc uzvaras pār Džoko, SW ir pārstājis zaudēt mačus jau ģērbtuvē. Galvenais, lai nesamierinās ar sasniegto un dodas tālāk!

  -2 [+] [-]

, 2014-01-29 15:31, pirms 10 gadiem
man nez kaapeec liekas ka Nadals zaudeejot pirmo setu, saprata ka uzvareet neizdosies, taapeec saaka imiteet savu muguras traumu

  +4 [+] [-]

, 2014-01-29 15:36, pirms 10 gadiem
Varēja jau līdz Masteriem nespēlēt un pasaudzēt sevi. Atkal būs pārslodze.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 16:02, pirms 10 gadiem
Jā, kā tad, Nadals ir tieši tas spēlētājs, kas parasti padodas jau pēc pirmā seta Un protams SW pārliecība par uzvaru bija apbrīnojama, it īpaši ņemot vērā faktu, ka viņš pamanījās zaudēt veselu setu spēlētājam, kurš kustējās ļoti nosacīti.

     [+] [-]

, 2014-01-29 16:16, pirms 10 gadiem
LindaK rakstīja: Un protams SW pārliecība par uzvaru bija apbrīnojama, it īpaši ņemot vērā faktu, ka viņš pamanījās zaudēt veselu setu spēlētājam, kurš kustējās ļoti nosacīti.
Nadals nekustējās otrajā setā, SW, protams, atslāba un nebija gatavs, ka trešajā setā Nadals atsāks vicot kā nebēdnis. Tāpēc arī zaudēja breiku un setu. Nekā dīvaina!

Te neiet runa par Nadala simulēšanu, jo viņš tiešām nav no tiem, kas tā dara. Gluži vienkārši trešajā setā, acīmredzot, iedarbojās pretsāpju līdzekļi vai veiktās procedūras.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-29 16:59, pirms 10 gadiem
LindaK rakstīja: Jā, kā tad, Nadals ir tieši tas spēlētājs, kas parasti padodas jau pēc pirmā seta Un protams SW pārliecība par uzvaru bija apbrīnojama, it īpaši ņemot vērā faktu, ka viņš pamanījās zaudēt veselu setu spēlētājam, kurš kustējās ļoti nosacīti.
Tas , ka Vavrinka zaudēja setu, bija visparastākais "savainota pretinieka sindroms".

  -4 [+] [-]

, 2014-01-29 17:09, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Tas , ka Vavrinka zaudēja setu, bija visparastākais "savainota pretinieka sindroms".
Tam varētu piekrist, bet tam, ka Stans būtu viennozīmīgi vinnējis šo spēli arī tad, ja Rafa būtu bijis bez savainojuma, jo viņā jau pirmā setā bija pārliecība par uzvaru, par to gan šaubos.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 17:20, pirms 10 gadiem
LindaK rakstīja: Tam varētu piekrist, bet tam, ka Stans būtu viennozīmīgi vinnējis šo spēli arī tad, ja Rafa būtu bijis bez savainojuma, jo viņā jau pirmā setā bija pārliecība par uzvaru, par to gan šaubos.
Jā, to mēs tgd vairs neuzzināsim, vai Vavrinka būtu šo finālu vinnējis arī tad, ja Nadals spēlētu ar "pilnu spēku" un arī pēc1 seta un 2 geimiem kortā būtu kārtīgs teniss un vienlīdzīga cīņa.Tāpat arī to, vai Rafam tiešām bija muguras sāpes ...Vispār piekrītu Eurosport komentētājam, kurš teica apmēram tā "Dīvains fināls šoreiz..."

     [+] [-]

, 2014-01-29 17:29, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Jā, to mēs tgd vairs neuzzināsim, vai Vavrinka būtu šo finālu vinnējis arī tad, ja Nadals spēlētu ar "pilnu spēku" un arī pēc1 seta un 2 geimiem kortā būtu kārtīgs teniss un vienlīdzīga cīņa.Tāpat arī to, vai Rafam tiešām bija muguras sāpes ...Vispār piekrītu Eurosport komentētājam, kurš teica apmēram tā "Dīvains fināls šoreiz..."
Nu, bet tu tiešām tici, ka Rafam šo sāpju nebija un tas bija taktisks gājiens - vienu setu nekustēšos, neservēšu, pēc tam atgūšos un uzvarēšu? Protams, ka fināls bija dīvains, domāju, ka visdrīzāk jebkurš cits šajā gadījumā, otrajā setā būtu vienkārši izstājies, nevis mocījies tik bezcerīgi kā to darīja Rafa.

     [+] [-]

, 2014-01-29 17:53, pirms 10 gadiem
LindaK rakstīja: Tam varētu piekrist, bet tam, ka Stans būtu viennozīmīgi vinnējis šo spēli arī tad, ja Rafa būtu bijis bez savainojuma, jo viņā jau pirmā setā bija pārliecība par uzvaru, par to gan šaubos.
ja traumu it kā guva iesildoties, tad kāpēc trauma nelika sevi manīt pirmajā setā? un ja trešajā setā "iedarbojās pretsāpju līdzekļi", tad kur bija problēma tos paņemt arī pirms ceturtā?
nez nez... vai tik pie vainas nebija emocionāla nevēlēšanās zaudēt "tīri"

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 18:58, pirms 10 gadiem
Daži te tā runā it kā Nadalam tas būtu kāds pirmais zaudējums karjerā. Pirms šī fināla zaudējuma viņš jau 5reizes grand slam finālos bij zaudējis - kāpēc, lai viņš pēkšņi sāktu kko tēlot. Nadals vienkārši tāds ir - cīnītājs līdz pēdējam. Ja vien varēs nostāvēt kājās, tad kapāsies cik varēs - tāda ir viņa attieksme pret tenisu, pret darbu utt. Un ar šādu savu raksturu un kapāšanos līdz galam viņš arī pietiekami daudz uzvaras ir izcīnījis.

     [+] [-]

, 2014-01-29 19:29, pirms 10 gadiem
Abas teorijas pareizas, kā tas parasti dzīvē arī ir. Stans bija baigi labs, Rafa arī zināja to. Ja tu esi nedrošs ,jeb no medicīniskā viedokļa, novājiāta imūnsistēma, vīruss tevi ātrāk piebeigs, tas ir tikpat līdzvērtīgi kā zaudēt pirms spēles.
Trešajā setā tiešām Nadals gan varēja paskriet, gan trāpīt. Varbūt tiešām zāļu efekts. Diezgan jokaini arī tas, ka titula gadījumā atkārtotu pāris rekordus un pietuvotos vēstures pārrakstīšanai. Kāpēc to atlikt.

Visticamāk Indianvelsā vai Kībiskeinā viņu ceļi atkal krustosies. Tad varēs vērtēt kas un kā. Kautgan Stans arī nāk no māla plačiem un līdz French Open varēs vērot viņu attiecības.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 20:11, pirms 10 gadiem
Tik absurdi komentāri. Tiešām neviens tenisists nelasa rakstus par tenisu? Jeb vienkārši nekomentē? Nadals tēloja? Kas tas vispār par murgu!? Kaut ko tādu var uzrakstīt kāds, kurš tenisam seko pirmo gadu. Skaidrs, ka Vavrinka šajā turnīrā bija stiprs, bet, lai tieši no Vavrinkas tagad Nadals pārbītos? Ne pirmo un ne pēdējo reizi Nadals zaudējis pirmo setu mačā, kuru pēc tam uzvar!

Un šajā situācijā, protams, žēl Stana, jo īstu gandarījumu par uzvaru viņš nesaņēma. Bet, vai būtu vinnējis Nadalam esot normālā kondīcijā, to mēs tāpat vairs neuzzināsim. Kaut kāda varbūtība ir, bet tā ir stipri mazāka par 50%.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 22:04, pirms 10 gadiem
Tanabe rakstīja: Tik absurdi komentāri. Tiešām neviens tenisists nelasa rakstus par tenisu? Jeb vienkārši nekomentē? Nadals tēloja? Kas tas vispār par murgu!? Kaut ko tādu var uzrakstīt kāds, kurš tenisam seko pirmo gadu. Skaidrs, ka Vavrinka šajā turnīrā bija stiprs, bet, lai tieši no Vavrinkas tagad Nadals pārbītos? Ne pirmo un ne pēdējo reizi Nadals zaudējis pirmo setu mačā, kuru pēc tam uzvar!

Un šajā situācijā, protams, žēl Stana, jo īstu gandarījumu par uzvaru viņš nesaņēma. Bet, vai būtu vinnējis Nadalam esot normālā kondīcijā, to mēs tāpat vairs neuzzināsim. Kaut kāda varbūtība ir, bet tā ir stipri mazāka par 50%.
zinu, ka par tenisu interesejies
vai tiesham nekad neesi redzejis situacijas, kur tenisisti kaut ko pietelo, taja skaita savainojumu? vai vismaz stipri parspile to?
attieciba uz sho machu - un kas tur neparasts, ka Nadalam negribejas atzit, ka nav tadaa formaa, lai parspetu lieliski spelejosho Stanu? Stans jau (lidz shim turniram) redz neskaitijas tads Top speletajs, ka piemeram Dzoko, kuram zaudet negribas, bet nav kauns ari Nadalam

     [+] [-]

, 2014-01-30 12:01, pirms 10 gadiem
timoty rakstīja: zinu, ka par tenisu interesejies
vai tiesham nekad neesi redzejis situacijas, kur tenisisti kaut ko pietelo, taja skaita savainojumu? vai vismaz stipri parspile to?
attieciba uz sho machu - un kas tur neparasts, ka Nadalam negribejas atzit, ka nav tadaa formaa, lai parspetu lieliski spelejosho Stanu? Stans jau (lidz shim turniram) redz neskaitijas tads Top speletajs, ka piemeram Dzoko, kuram zaudet negribas, bet nav kauns ari Nadalam
Tikko gribēju rakstīt tieši tādu pašu atbildi Tanabe, labi , ka izlasīju tavu komentāru, sanāktu "špikošana"

     [+] [-]

, 2014-01-30 12:35, pirms 10 gadiem
LindaK rakstīja: Nu, bet tu tiešām tici, ka Rafam šo sāpju nebija un tas bija taktisks gājiens - vienu setu nekustēšos, neservēšu, pēc tam atgūšos un uzvarēšu? Protams, ka fināls bija dīvains, domāju, ka visdrīzāk jebkurš cits šajā gadījumā, otrajā setā būtu vienkārši izstājies, nevis mocījies tik bezcerīgi kā to darīja Rafa.
Es jau pēc fināla rakstīju - n e z i n u, vai ticēt, vai nē.Bija iespaids, ka Nadals tiešām kko tādu nemēdz darīt.Neizstājās - tomēr fināls, skatītāji jau vienubrī bija sadusmojušies uz Rafu (arī Vavrinka) par to, ka pirmajā med. palīdzības sniegšanas reizē Rafa atstāja kortu.Kāpēc?Parasti med. palīdzību sniedz turpat kortā.Un par to" 1 setu nekustēšos , pēc tam atgūšos un uzvarēšu" - kāpēc gan ne ?Domāju, ka pat līdz finālam Nadals īsti nesaprata, cik labs šai tunīrā ir Stans.Kā nekā - nevienu setu līdz šim taču nebija viņam zaudējis.Un te - 1.sets pilnīgi Stana "zīmē", 2.seta sākumā atkal Stanam breiks...Bet nu tā mēs varam fantazēt līdz bezgalībai.Neņemšos izteikt k a t e g o r i s k u s apgalvojumus.Palieku pie tā, ka n e v ie n s (lai cik gudrāku par citiem sevi tenisā neuzskatītu) nevar b';ut pārliecināts, kā patiesībā viss bija.

     [+] [-]

, 2014-01-30 15:21, pirms 10 gadiem
brīvību! rakstīja: Es jau pēc fināla rakstīju - n e z i n u, vai ticēt, vai nē.Bija iespaids, ka Nadals tiešām kko tādu nemēdz darīt.Neizstājās - tomēr fināls, skatītāji jau vienubrī bija sadusmojušies uz Rafu (arī Vavrinka) par to, ka pirmajā med. palīdzības sniegšanas reizē Rafa atstāja kortu.Kāpēc?Parasti med. palīdzību sniedz turpat kortā.Un par to" 1 setu nekustēšos , pēc tam atgūšos un uzvarēšu" - kāpēc gan ne ?Domāju, ka pat līdz finālam Nadals īsti nesaprata, cik labs šai tunīrā ir Stans.Kā nekā - nevienu setu līdz šim taču nebija viņam zaudējis.Un te - 1.sets pilnīgi Stana "zīmē", 2.seta sākumā atkal Stanam breiks...Bet nu tā mēs varam fantazēt līdz bezgalībai.Neņemšos izteikt k a t e g o r i s k u s apgalvojumus.Palieku pie tā, ka n e v ie n s (lai cik gudrāku par citiem sevi tenisā neuzskatītu) nevar b';ut pārliecināts, kā patiesībā viss bija.
protams, ka neviens tagad nepateiks kā būtu bijis, ja nebūtu traumas, bet pat pieņēmums, ka Grand Slam fināls, būtu tā reize, kad Nadals sakaunētos zaudēt pretiniekam un tādēļ jau 2 seta sākumā notēlotu traumu savā būtībā ir absurds. Pirmais sets pagāja Stana zīmē, tai pat laikā Rafam bija 3 breikbumbas un rezultāts tomēr nebija 0:6. Pieņemu, ka kortu atstāja tāpēc, lai viņam tiktu iešpricētas pretsāpju zāles un būtu visai dīvaini, ja tas notiktu kortā, ne?