Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Briti uzvar dubultspēlē, ļoti pietuvojoties titulam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Briti uzvar dubultspēlē, ļoti pietuvojoties titulam
Džeimijs un Endijs Mareji
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas tenisa izlase sestdien Ģentē nokļuva viena punkta attālumā no desmitā Deivisa kausa titula, svinot panākumu dubultspēlē pret Beļģiju. Endija un Džeimija Mareju panākums pār Davida Gofāna un Stīva Darsī duetu (6:4, 4:6, 6:3, 6:2) ļāva viesiem izvirzīties vadībā ar 2-1.

Kamēr briti iepriekš izvēlēto sastāvu nemainīja, uzticoties brāļiem Marejiem, Beļģijas komandā bija viena izmaiņa. Kimmera Kopežana vietu ieņēma vakar pirmo vienspēli nepārliecinoši sākušais un pret Kailu Edmundu piecus setus spēlējušais Davids Gofāns, kurš kļuva par piektdien nespēlējušā Stīva Darsī pārinieku.

Gofānam dubultspēlēs ļoti pieticīgi rezultāti. ATP līmenī viņš pirmo uzvaru guva tikai šoruden Pekinā, bet Deivisa kausā vienīgo iepriekšējo spēli 2012. gadā kopā ar Rubenu Bemelmansu zaudēja britiem, pirms trim gadiem Glāzgovā piekāpjoties Kolina Fleminga un Rosa Hačinsa duetam. Arī šodien Gofāns, spēlējot kopā ar citu partneri, zaudēja Lielbritānijas komandai.

1. setā abas breikbumbas bija pēdējos divos geimos. Beļģi savu iespēju devītajā geimā neizmantoja, jo Darsī nespēja atsist laukumā Endija servi. Britiem breikbumba nākamajā geimā bija setbumbas vērtībā. Teicami pie tīkla nospēlēja Endijs, kurš vairāku sitienu apmaiņā apspēlēja Darsī.

Beļģi 2. setā revanšējās, pateicoties jau trešajā geimā iegūtajam breikam. Vāji servēja un arī izspēlēs nepārliecinoši darbojās Džeimijs. Viņš spēja atspēlēt divas breikbumbas, bet trešo novērst neizdevās, jo precīzi pie tīkla nospēlēja Gofāns. Britiem seta turpinājumā bija tikai viena breikbumba, kuru sestajā geimā ar labu servi novērsa Darsī.

Džeimijs tika nobreikots arī 3. seta trešajā geimā. Darsī ar apvedošo sitienu ieguva breikbumbu, kuru realizēja Gofāns, teicami pa līniju atsitot Džeimija kārtējo nepietiekami labo servi. Šoreiz beļģiem pārsvaru nosargāt neizdevās, turklāt mājinieki šajā setā savu servi vairs nenoturēja ne reizi, tiekot nobreikoti trīs reizes! Briti labi uzņēma serves un spēlēja pie tīkla un seta turpinājumā vienīgo geimu zaudēja ar savu servi, kad pie 4:2 pārsvara vēlreiz ļoti vājš serves geims Džeimijam.

Britiem bija sarežģīts pēdējā seta sākums. Grūti ar serves sargāšanu otrajā geimā klājās Endijam. Lai arī beļģi breikbumbas šajā geimā neieguva, vairākas reizes bija "vienādi". Astoņas minūtes ilgušajā ceturtajā geimā beļģiem bija jāgūst breiks, taču šoreiz Džeimiju seta pirmajā pusē nobreikot neizdevās pat ar septiņām breikbumbām, ieskaitot trīs pēc kārtas – 0:40. Labākā iespēja bija Darsī, kurš kļūdījās ar diagonālo "backhand", iesitot tīklā. Briti iepriekšējā geimā paši bija ieguvuši breiku un 4. setā zaudēja vismazāk geimu (divus), visā mačā uzvarot ar rezultātu 6:4, 4:6, 6:3, 6:2.

Uzvara dubultspēlē britiem faktiski ir nodrošinājusi pirmo Deivisa kausa titulu kopš 1936. gada, jo maz ticams, ka Marejs rīt pirmajā vienspēlē zaudēs Gofānam. Endijs viņam divos mačos nav zaudējis nevienu setu, 2014. gadā Vimbldonā pieveicot ar 6:1, 6:4, 7:5 un pirms dažām nedēļām Parīzē sagraujot ar 6:1, 6:0.

Deivisa kauss 2015. Fināls Ģentē uz māla seguma telpās

Beļģija – Lielbritānija, 1-2

SpēleRezultāts
Davids Gofāns – Kails Edmunds3:6 1:6 6:2 6:1 6:0
Rubens Bemelmanss – Endijs Marejs2:6 3:6 5:7
Darsī/Gofāns – Marejs/Marejs4:6 6:4 3:6 2:6

     [+] [-]

, 2015-11-28 19:39, pirms 8 gadiem
apsveicu mareju ar deivisu

  +2 [+] [-]

, 2015-11-28 19:42, pirms 8 gadiem
Ja Kails Edmunds nebūtu atdevis spēli no 2:0 vadībā, tad Marejs šodien nespēlētu un nebūtu tik saguris, lai spēlētu rīt, jo rīt tad varētu sagraut Goffinu.

     [+] [-]

, 2015-11-28 19:51, pirms 8 gadiem
Vēl jau tas nav teikts, Marejam tomēr jātiek galā ar Gofinu, tas tomēr nav otrā simtnieka spēlētājs, bet gan top 20, bet nu novēlu Endijam izcīnīt arī šo trofeju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-29 08:53, pirms 8 gadiem
Atkal tas jocīgais eksperts izteicis savas prognozes. Marejs noteikti vinnēs utt. Vai nevar atturēties vienreiz no tās statistikas, teniss nav matemātika, kur 1 plus 1 ir 2.
Ja gribi saukties par ekspertu, tad prognozē, kāds būs spēle, ko mēģinās viens, ko otrs, kāda taktika būs vienam, kāda otram, nevis runā par statistiku un visu pārējo, ko ikviens var izlasīt. Nav jau tā, ka autors vienīgais māk lietot datoru. Latvijā jau pilns ar zvaigznēm un ekspertiem!!!!