Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičs sesto reizi sezonu pabeigs pirmajā vietā, atkārtojot Samprasa rekordu

Džokovičs sesto reizi sezonu pabeigs pirmajā vietā, atkārtojot Samprasa rekordu
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

Sasniedzot Vīnes ATP 500 turnīra ceturtdaļfinālu, Serbijas tenisists Novaks Džokovičs garantējis sesto reizi gadu pabeigt ATP ranga virsotnē. Tas ir amerikāņa Pīta Samprasa sasnieguma atkārtojums.

Novaks Džokovičs šodien ar 7:6(11), 6:3 apspēlēja Bornu Čoriču (ATP 24.), gūstot ļoti līdzīgu uzvaru vakardienas panākumam pret Filipu Krajinoviču (ATP 30.), kurš tika pieveikts ar rezultātu 7:6(6), 6:3. Abos mačos pretinieks bija labāks pirmajā setā, taču Džokovičs spēja to "nozagt".

Krajinovičs vakar neizservēja setu un taibreikā neizmantoja vienu setbumbu, bet Čoričam šodien taibreikā bija četras setbumbas. Tiesa, ar savu servi gan tikai viena. Viņš pie rezultāta 7:6 netrāpīja pirmo servi, bet garu otrās serves izspēli pabeidza ar neprecīzu "forehand" uzbrukumu, bumbiņu raidot autā pēc lieliskas Džokoviča aizsardzības.

Džokovičs sezonas izskaņā cītīgi nodarbojas ar punktu rēķināšanu, Vīnē pirmoreiz kopš 2007. gada spēlējot tāpēc, ka šajā turnīrā var pievienot reitinga punktus, bet nākamajā nedēļā Parīzes "Masters 1000" turnīrā kā pagājušā gada čempions to nevarēs izdarīt. Tieši šī iemesla dēļ Džokovičs Parīzē nespēlēs.

Džokovičs 21. septembrī ATP ranga 1. vietā pavadīto nedēļu ieskaitē apsteidza Pītu Samprasu (286), esot tikai aiz Rodžera Federera. Šveicietim piederošais rekords ir 310 nedēļas, bet Serbijas tenisists šonedēļ pavada 292. nedēļu virsotnē. Paredzams, ka viņš Federeru apsteigs nākamā gada pavasarī.

Savukārt šodien Džokovičs praktiski atkārtoja Samprasa sasniegumu, garantējot sesto sezonas finišu 1. vietā. Samprasam visas sešas reizes bija vienā ļoti dominējošā posmā no 1993. līdz 1998. gadam. Džokovičs divreiz spējis divus gadus pēc kārtas būt 1. vietā sezonas noslēgumā (2011-12, 2014-15, 2018, 2020).

2. vietu ar pieciem gada noslēguma pirmajiem numuriem dala Federers, Rafaels Nadals un Džimijs Konorss. Džokovičam un Nadalam pieder vecuma rekords, abiem sezonu 1. vietā spējot pabeigt 33 gadu vecumā. Spānis tā izcēlās pērn, bet Džokovičs šogad.

Piebilde: Džokoviču šogad teorētiski vēl var apsteigt Nadals, taču tas nenotiks, jo vienīgais variants ir spānim uzvarēt Parīzē, Sofijā un Londonā. Nadals nav plānojis spēlēt Sofijā, kur notiks mazais ATP 250 sērijas turnīrs. Nadals tam nav pieteicies, "wild card" opcija nav ticama.


Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.