Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova pārtrauc trīs zaudējumu sēriju pret Kerberi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova pārtrauc trīs zaudējumu sēriju pret Kerberi
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

2014. gada Uhaņas turnīra čempione Petra Kvitova sezonas trešajā ilgākajā spēlē (3:20) milzu drāmā ar rezultātu 6:7(10), 7:5, 6:4 pieveica Andželiki Kerberi, ļoti ilgo cīņu pabeidzot ar krampjiem un punktu pieliekot ar septīto mačbumbu.

Kvitova Kerberei bija zaudējusi pēdējās trīs spēlēs, abām pavisam nesen tiekoties arī "US Open", kur čehiete nākamajai čempionei piekāpās divos setos ar rezultātu 3:6, 5:7. Šajā sāncensībā vienmēr viss bijis atkarīgs no Kvitovas – viņa uzvar vai zaudē pati, neveiksmīgajos mačos nespējot izvairīties no pārāk daudz kļūdām, kad nākas atdurties pret Kerberes izmisīgo atsišanos.

Trešdienas mačs Uhaņā nebija izņēmums – Petra pilnībā dominēja, bet tikt vaļā no sīkstās pretinieces bija ļoti sarežģīti, tomēr vairāk nekā trīs stundu mačā tas Kvitovai izdevās. Viņa ceturto reizi karjerā pieveica ranga 1. vietā esošo tenisisti. Pārējās trīs uzvaras bija 2009. gadā "US Open" pret Dinaru Safinu, 2011. gadā "WTA Finals" pret Karolīnu Vozņacki un 2015. gadā Madridē pret Serēnu Viljamsu.

Kvitovai šodien bija ļoti labas iespējas uzvarēt arī 1. setā, taču viņa divreiz nenosargāja breika pārsvaru un arī nespēja izmantot četras setbumbas. 2. setā Kvitovai bija nepieciešami trīs breiki, bet pēdējā setā pietika ar vienu, jau pirmajā geimā iegūtu, tiesa, viegli uzvaras noformēšana nenāca.

Kvitovai iespēju palielināt pārsvaru un tikt pie otrā breika netrūka. Viņa bija vadībā ar 4:2 un divām breikbumbām septītajā geimā, taču Kerbere atspēlējās. Astotajā geimā, kas ilga 13.5 minūtes, Kvitovai izdevās atspēlēt septiņas breikbumbas! Servējot pie rezultāta 3:5, Kerbere atspēlēja pirmo mačbumbu, liekot Kvitovai servēt par uzvaru mačā.

Ar lielisku servēšanu un neatvairāmiem "forehand" uzbrukumiem Kvitova ātri ieguva 40:0 pārsvaru jeb vēl trīs mačbumbas. Pēc tam trīs ātras kļūdas – "vienādi". Pēc trešās mačbumbas neizmantošanas čehietei bija krampji kājām, nespējot servēt ar pilnu jaudu. Tūlīt sekoja dubultkļūda, dodot Kerberei breikbumbu. Tā atspēlēta, vēlāk novērsta vēl viena. Kvitova maču pabeidza ar diviem spēcīgiem "forehand" uzbrukumiem un punktu pielika ar sesto mačbumbu šajā geimā, kas kopumā bija septītā mačbumba.

Kvitovai 54 tīri uzvarētas izspēles un 61 nepiespiestā kļūda, Kerberei šajos rādītājos 22 un 31. Tātad kļūdu divreiz mazāk, bet arī tradicionāli ļoti pieticīgs uzbrukums. Kvitova šodien atspēlēja 17 no 22 breikbumbām, ieskaitot visas 10 pēdējā setā! Problemātiskā servēšana skaidrojama gan ar ierasti daudz kļūdām izspēlēs, gan arī 11 neprecīzām otrajām servēm. Kerberei bija astoņas dubultkļūdas.

Mačs ilga 3:20 stundas! Šogad WTA tūrē ir bijušas tikai divas ilgākas cīņas. Irina-Kamēlija Begu "French Open" 2. kārtas mačā 3:38 stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6:7(4), 7:6(4), 10:8 pieveica Koko Vandevei, bet gada otrais ilgākais mačs notika martā Indianvelsas 2. kārtā, kur Šuaja Čžana 3:24 ilgā mačā ar rezultātu 4:6, 7:6(8), 7:5 apspēlēja Karolīnu Vozņacki.

Kerbere, kura karjeras labākās sezonas izskaņā izskatās acīmredzami nogurusi, nepārliecinoši nospēlēja jau savā pirmajā mačā šonedēļ, bet spēja trīs setos gūt neglītu uzvaru pār Kristinu Mladenoviču. Šis viņai bija pirmais turnīrs ranga līderes godā. Izstāšanās 3. kārtā Ķīnā Kerberei ir agrākais zaudējums kopš "French Open", kur viņai fiasko jau 1. kārtā pret Kiki Bertensu. Kerbere pēdējos četros turnīros sasniedza trīs finālus un vienreiz zaudēja pusfinālā.

Zaudējumu sēriju pret sev neparocīgu pretinieci pārtrauca arī Agņeška Radvaņska, kura ar 6:4, 6:2 pieveica pārgurušo un savainoto Vozņacki. Aga savu poļu draudzeni nebija uzvarējusi kopš 2013. gada februāra, viņai zaudējot četras reizes pēc kārtas. Pēdējā neveiksme bija pagājušajā nedēļā Tokijā, kur Radvaņska pusfinālā servēja par uzvaru mačā, bet izlaida uzvaru, zaudējot ar rezultātu 6:4, 5:7, 4:6.

Šodien Radvaņskas zaudējums būtu nepieņemams vismaz divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Vozņacki spēlēja jau sesto dienu pēc kārtas, kamēr Agai šajā laika posmā bija dažas brīvdienas. Otrkārt, Karolīna Uhaņā ieradās ar kreisā cirkšņa savainojumu. Un šodienas spēlē viņai vairākas reizes bija masāža kaklam. Zīmīgi, ka pirmais medicīnas pārtraukums palīdzēja izsist Radvaņsku no sliedēm. Aga sāka ar 4-0 starta izrāvienu, bet pēc tam zaudēja koncentrēšanos un četrus geimus pēc kārtas. Sets gan netika atdots, uzvarot tā pēdējos divos geimos. Savukārt 2. seta sākumā Radvaņska pirmajā geimā zaudēja servi, atspēlējoties jau ar pirmo piegājienu. Mača atlikušajā daļā Vozņacki spēlē pārāk daudz kļūdu.

Pagājušā gada Uhaņas čempione Venusa Viljamsa titula aizstāvēšanu pabeidza ar šokējoši nekvalitatīvu uzstāšanos mačā pret Svetlanu Kuzņecovu, Krievijas tenisistei ar ļoti daudz kļūdām ciešot pamatīgu sagrāvi – 2:6, 2:6. Abas "Grand Slam" čempiones nebija tikušās septiņus gadus! Venusa trīs setos bija pārāka 2009. gadā "WTA Finals" grupu turnīra mačā. Kuzņecova pēc šodienas uzvaras savstarpējos rēķinos izvirzījās vadībā ar 5-4. Savukārt Venusai daudzo punktu zaudēšana jaunnedēļ liks pamest Top 10.

Trešdiena Uhaņā bija lietaina diena, tāpēc visu plānoto programmu izspēlē neizdevās. Galvenajam kortam ir jumts, tāpēc zem tā visus plānotos mačus izspēlēja, bet divas 3. kārtas spēles nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pārceltas uz ceturtdienu, kad notiks arī ceturtdaļfināli. Tādējādi divām tenisistēm rīt vienspēļu turnīrā būs divi mači. Viņas gan būs "vienā laivā", jo abu pārcelto maču uzvarētājas vēlāk tiksies savstarpējā ceturtdaļfinālā.

"Wuhan Open". WTA "Premier 5" sērijas turnīrs Uhaņā uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(14) Petra Kvitova – (1) Angelique Kerber6:7(10) 7:5 6:4
(3) Agnieszka Radwanska – Caroline Wozniacki6:4 6:2
(4) Simona Halep – Yaroslava Shvedova6:3 6:3
(5) Karolina Pliskova – (10) Dominika CibulkovaCeturtdien
(9) Svetlana Kuznetsova – (6) Venus Williams6:2 6:2
(11) Johanna Konta – (7) Carla Suarez Navarro7:5 7:6(6)
(8) Madison Keys – Daria Kasatkina6:1 4:6 6:4
Jelena Jankovic – Barbora StrycovaCeturtdien

"Tashkent Open". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Kirsten Flipkens – Maria Sakkari7:6(0) 3:6 7:6(4)
(4) Nao Hibino – Risa Ozaki7:5 6:1
Kristyna Pliskova – (5) Kurumi Nara6:2 6:2
(6) Lesia Tsurenko – Ipek Soylu6:1 3:6 6:1
Irina Khromacheva – (8) Naomi Broady6:2 6:4
(9) Denisa Allertova – Patricia Maria Tig7:5 6:2
Kateryna Kozlova – Sofia Shapatava6:2 7:5
Stefanie Voegele – Francesca Schiavone6:2 3:2 izst.