Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Neaizstāvot Īstbornas titulu, Pliškova zaudēs Čehijas pirmā numura godu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Neaizstāvot Īstbornas titulu, Pliškova zaudēs Čehijas pirmā numura godu
Arina Sabaļenka
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada Īstbornas turnīra čempione Karolīna Pliškova ceturtdaļfinālā ar 3:6, 6:2, 6:7(5) zaudēja Baltkrievijas tenisistei Arinai Sabaļenkai un nākamajā nedēļā vairs nebūs Čehijas pirmais numurs.

Agresīvā Arina Sabaļenka aizvadīja uzbrukumā aktīvāku maču, ar pozitīvu tenisu nopelnot karjeras pirmo Top 10 uzvaru (1-3) un arī pirmo "Premier" līmeņa pusfinālu. Karolīna Pliškova pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru (4:1), jo arvien darbojās pasīvi, pārsvarā reaģējot uz viegli aizsniedzamām bumbiņām, bet stūros lidojušās bumbiņas regulāri nācās ignorēt ātruma trūkuma dēļ.

Lai pēc šīs nedēļas paliktu Čehijas pirmās raketes godā, Pliškovai bija nepieciešams aizstāvēt titulu Īstbornā un sagaidīt Petras Kvitovas izstāšanos pirms pusfināla. Kvitova izstājās jau pirms 3. kārtas mača, bet Pliškova savu uzdevuma daļu paveikt nespēja, tāpēc pirmdien oficiāli rangā visaugstāk esošā Čehijas tenisiste būs Kvitova, kura 2018. gadā ir līdere gan uzvaru (38), gan titulu (5) ieskaitē.

Ešlija Bārtija arī ar trešo mēģinājumu nespēja atrisināt Karolīnas Vozņacki aizsardzības tenisa radītās problēmas, Dānijas tenisistei zaudējot arī uz sava ērtākā seguma – 4:6, 3:6.

Darjai Kasatkinai pirmais zālāja seguma ceturtdaļfināls beidzās ar neveiksmi divreiz šī turnīra finālā spēlējušajai Andželikai Kerberei, kura ar 6:1, 6:7(3), 7:6(3) uzvaru panāca izlīdzinājumu savstarpējos mačos (3-3). Kasatkina kādreizējo ranga līderi uzveica trijās no iepriekšējām četrām spēlēm, ieskaitot iespaidīgo 6:0, 6:2 uzvaru martā Indianvelsā, kur Daša tika līdz finālam. Šodien Kasatkina izšķirošajā setā nenosargāja breiku pēc izvirzīšanās vadībā ar 4:2.

"Nature Valley International Eastbourne", WTA "Premier 700" turnīrs uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Caroline Wozniacki – (8) Ashleigh Barty6:4 6:3
Aryna Sabalenka – (2) Karolina Pliskova6:3 2:6 7:6(5)
(4) Angelique Kerber – (7) Daria Kasatkina6:1 6:7(3) 7:6(3)
Agnieszka Radwanska – (5) Aļona Ostapenko6:2 7:5