Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Par favorītiem un pārsteigumu autoriem

Par favorītiem un pārsteigumu autoriem
Rodžers Federers
foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas „Grand Slam” turnīrā sākas otrā spēļu nedēļa. Kā kungu, tā dāmu vienspēļu turnīrā palikuši vairs 16 sportisti, kuri pretendē uz galveno balvu. Lai gan turnīrs priecējis ar vairākiem interesantiem rezultātiem, tomēr favorīti uz triumfu turnīrā joprojām ir tie paši, kas pirms nedēļas.

Īsi pirms Vimbldonas turnīra ieskatījos bukmeikeru vērtējumā uz šī gada sacensību favorītiem ( Blogs: Galvenie favorīti – pērnā gada čempioni ). Tagad pagājusi pirmā spēļu nedēļa, katrā no vienspēļu turnīriem palicis pa 16 dalībniekiem un bukmeikeri savu viedokli izteikuši vēlreiz. Pirmā nedēļa Vimbldonā palikusi atmiņā ar rekordspēli Džona Isnera un Nikolā Maū izpildījumā, kā arī ranga līderu Rodžera Federera un Rafaela Nadala mocīšanos pret maz zināmiem oponentiem. Dāmu turnīrā skaļu notikumu bijis mazāk, taču to noteikti netrūks šonedēļ.

Vīriešu vienspēļu turnīrs

Pirmā sacensību diena un no turnīra gandrīz izlido seškārtējais čempions Rodžers Federers. Gan savainojums, gan nervi pie vainas, ka Alehandro Falja nespēja pabeigt iesākto sensāciju, tomēr sacensību organizatori un tenisa fani no šāda iznākuma diezin vai būtu ieguvēji. Nākamajā spēlē Federers spēlēja četrus setus un divus taibreikus pret serbu Ilju Bozoljacu, bet trešajā kārtā jau bija pārliecinošs pret francūzi Arno Klemānu. Vai šveicietis ticis uz pareizās takas, redzēsim jau šodien, kad spēlēs pret austrieti Jirgenu Melceru. Nedaudz atšķirīgs scenārijs turnīrā Rafaelam Nadalam. Pirmajā kārtā kortos pavadīti tikai trīs seti pret japāni Kei Nišikori, taču gan otrajā, gan trešajā kārtā pēc trijiem setiem iedzinēja loma pret Robinu Hāsi un Filipu Petšneru. Visu cieņu – Nadals izkūlās sveikā un šodien tiksies ar francūzi Polu Anrī Matjē. Par viņa spējām novest Nadalu līdz pieciem setiem stipri šaubos. Federers un Nadals joprojām ir galvenie favorīti uz titulu bukmeikeru skatījumā, taču, ja Federera koeficients praktiski nav mainījies, tad Nadalam tas pieaudzis.

Pārliecinošāko sniegumu turnīrā līdz šim demonstrējis mājinieku favorīts Endijs Marejs un zviedrs Robins Soderlings. Abi turnīrā nav zaudējuši ne seta, turklāt demonstrē patiešām saturīgu spēli. Tāpēc nav brīnums, ka tieši viņi abi aizņem nākamās vietas prognozēs par titula iegūšanu. Turpat līdzās ir arī amerikānis Endijs Rodiks, tomēr viņa sniegums joprojām nepārliecina. Labāko sešpadsmitniekā manā skatījumā ir tikai divi pārsteigumi – taivānietis Jen-Suns Lu un vācietis Daniels Brandss. Tomēr arī viņu abu atrašanās astotdaļfinālā ir viegli izskaidrojama. Lu turnīra pirmajās trijās kārtās nav ticies ne ar vienu izsēto tenisistu, bet vācietim Brandsam un viņa spēles stilam zālāja segums ir ļoti piemērots. Astotdaļfināla spēlēs viņi varbūt uzvarēs kādu setu, bet ne vairāk.

Prognoze par Vimbldonas vīriešu vienspēļu turnīra čempionu

TenisistsBetsafe.com prognoze
Roger Federer2.75
Rafael Nadal4.50
Andy Murray5.00
Robin Soderling7.00
Andy Roddick9.00
Lleyton Hewitt26.00
Tomas Berdych29.00
Novak Djokovic31.00
Jo-Wilfried Tsonga41.00
Sam Querrey67.00
Jurgen Melzer151.00
David Ferrer201.00
Paul-Henri Mathieu251.00
Julien Benneteau251.00
Yen-Hsun Lu501.00
Daniel Brands501.00

Sieviešu vienspēļu turnīrs

Dāmu turnīrs sākās ar „French Open” finālistu fiasko – gan Frančeska Skjavone, gan Samanta Stosura nepārvarēja pirmo kārtu. Citas favorītes savu statusu gan apliecinājušas bez liekām problēmām, īpaši jau tas jāsaka par pērnā gada čempioni Serēnu Viljamsu, kura katrā no trijām spēlēm vienu setu uzvarējusi ar 6:0. Šodien 4. kārtā Serēna spēkosies ar citu Vimbldonas eksčempioni Mariju Šarapovu. Cerams, ka Marijai izdosies atrast kādu pretargumentu Viljamsai, lai būtu vismaz interesanta spēle. Serēnas māsai Viljamsai klājies nedaudz grūtāk, taču tas vēl neko nenozīmē – labāk pārliecinoši nospēlēt otrajā nedēļā. Aiz abām amerikānietēm favorītu tabulā ir abas beļģietes Klijstersa un Enina, bet jau šodien viņas abas tiksies savā starpā. Neņemos prognozēt, kura uzvarēs, taču tai, kura to izdarīs, būtu jātiek vismaz pusfinālā.

Patīkamus pārsteigumus saviem faniem spējušas sarūpēt gan igauniete Kaja Kanepi, gan bulgāriete Cvetana Pironkova un čehietes Petra Kvitova, Klara Zakopalova. Piemēram, 28 gadus vecā Zakopalova, kurai rangā 66. vieta, Vimbldonā nekad nebija tikusi tālāk par 2. kārtu, bet „Grand Slam” sacensībās kopumā tikai reizi bija tikusi 3. kārtā, šoreiz tikusi labāko 16 skaitā un spēkosies ar igaunieti Kanepi. „Grand Slam” turnīros tālāk par 2. kārtu nekad nebija tikusi arī Pironkova. Daudziem sensācija šķitīs arī Austrālijas slovākietes Jarmilas Grotas atrašanās astotdaļfinālā, tomēr der atcerēties, ka arī Parīzē viņa bija labāko 16 skaitā.

Prognoze par Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra čempioni

TenisisteBetsafe.com prognoze
Serena Williams2.40
Venus Williams3.10
Justine Henin9.00
Kim Clijsters10.00
Maria Sharapova11.00
Caroline Wozniacki15.00
Jelena Jankovic23.00
Na Li34.00
Vera Zvonareva51.00
Kaia Kanepi67.00
Petra Kvitova67.00
Agnieszka Radwanska67.00
Marion Bartoli67.00
Klara Zakopalova151.00
Jarmila Groth251.00
Tsvetana Pironkova251.00

Kuru finālu redzēsim Vimbldonā?

  • 6

  • 2

  • 7

  • 10



Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.