Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova: "Mačos ar Viljamsu var iemācīties ļoti daudz"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova: "Mačos ar Viljamsu var iemācīties ļoti daudz"
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Marija Šarapova pēc kārtējā zaudējuma Serēnai Viljamsai (Maiami pusfinālā 4:6, 3:6) atzina, ka iemesla bēdāties nav, jo cenšas no tādām spēlēm paņemt pozitīvo. Proti, no pasaules labākās tenisistes var ļoti daudz iemācīties.

"Neskatoties uz maniem rezultātiem pret Viljamsu, arvien gaidu mačus pret Serēnu, jo no viņas spēles līmeņa var ļoti daudz iemācīties. Pēc spēles zini, kuras lietas tev jāuzlabo. Tik spēcīga un eksplozīva tenisiste kā Viljamsa, kura katru punktu izspēlē ar lielu intensitāti, savām pretiniecēm māca darboties tieši tāpat," pēc 15. zaudējuma pēc kārtas Viljamsai atzina Šarapova.

Krievijas pirmā rakete, kura Viljamsai arī pirms gada zaudēja Maiami, toreiz finālā nenosargājot seta un breika pārsvaru, pirmdien rangā noslīdēs jau uz 9. vietu. Bijusī reitinga līdere sezonu sāka 4. vietā, bet šogad jaunā trenera Svena Grēnevelda vadībā vēl nav uzvarējusi nevienā turnīrā. Šarapova pat nav bijusi finālā – viņas labākais rezultāts ir pusfināls (trīs turnīros).

Šarapova 2004. gadā 17 gadu vecumā Viljamsu apspēlēja gan Vimbldonas finālā, gan arī sezonas noslēguma sacensību "WTA Championsips" pēdējā spēlē. Kopš tā laika viņa amerikānieti apspēlēt vairs nav spējusi, bet neuzskata, ka iespaidīgā 15 zaudējumu sērija uz viņu izdara papildus spiedienu.

"Viljamsa ir lieliska čempione, kura ir sasniegusi ļoti daudz un ne velti atrodas virsotnē. Viņas spēle runā pati par sevi. Man spēlēs pret Serēnu nav, ko zaudēt," piebilda Šarapova, norādot, ka ar savu spēli Maiami turnīrā kopumā ir apmierināta, jo veikusi progresu, salīdzot ar Indianvelsu.

Serēna abos setos atspēlēja breiku – 1. setā viņa uzvarēja piecos, bet 2. setā četros geimos pēc kārtas. Ranga līdere pēc spēles norādīja, ka viņai pēc nokļūšanos iedzinējos bija jāuzlabo savs sniegums, jo citādi cerēt uz uzvaru pret tādu cīnītāju kā Šarapova nevarēja.

Sestdien finālā būs pasaules divu spēcīgāko spēlētāju sacensība – Viljamsai pretī stāsies "Australian Open" čempione Na Lī. Arī pret viņu Viljamsai ir ļoti laba statistika – Serēna Lī uzveikusi deviņos mačos pēc kārtas, vienīgo zaudējumu (10-1) pret Lī piedzīvojot 2008. gadā. Viljamsai tas būs devītais Maiami fināls (bilance finālos: 6-2), bet Lī pirmo reizi spēlēs šī turnīra finālā.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-28 11:19, pirms 10 gadiem
Jā, paties! Spēlējot pret Viljamsu, var iemācīties, ko nozīmē zaudēt.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-28 12:23, pirms 10 gadiem
Grūta galviņa viņai! Cik var mācīties,bet rezultāts viens un tas pats!

  -2 [+] [-]

, 2014-03-28 13:56, pirms 10 gadiem
Serēna ir tik gudra, ka farmācijas un aptieķnieku biedrība viņai gribot piešķirt goda doktores nosaukumu.

     [+] [-]

, 2014-03-28 17:46, pirms 10 gadiem
Garā jau ļoti labi nospēlēja.
Viņa nevar sēdēt aizsardzībā, iziet pie tīkla, slaisot, jo to nevar tīri fiziski. Mašas ampluā ir dauzīt, ja kāda uzdrošinās nenolikt bumbiņu pa sitienam, tad nākas zaudēt. Elementāri kā 2x2.