Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadalam vajag trīs setus, lai uzvarētu Raoniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadalam vajag trīs setus, lai uzvarētu Raoniču
Tomāšs Berdihs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Maiami "Masters 1000" turnīrā pirmos trīs mačus aizvadījis bez lielām grūtībām, Rafaels Nadals ceturtdaļfinālā pamanījās zaudēt setu Milošam Raoničam – 4:6, 6:2, 6:4. Ranga līdera pretinieks pusfinālā būs Čehijas labākais tenisists Tomāšs Berdihs, kuram divu setu uzvara pār Aleksandru Dolgopolovu – 6:4, 7:6(3).

Tāpat kā Rafaels Nadals, arī Kanādas pirmais numurs Milošs Raoničs līdz ceturtdaļfinālam tika ne vien bez setu zaudēšanas, bet arī ne reizi nebija nobreikots. Raoničs šoreiz uzņemšanā spēlēja daudz labāk nekā to dara regulāri un mača ievadā pat brīžiem dominēja garajās izspēlēs. Raoničam jau pirmajā uzņemšanas reizē izdevās iegūt breikbumbu, taču viņš to neizmantoja, iesitot tīklā.

Raoničs 1. setā atspēlēja visas trīs breikbumbas, bet Nadals visas novērst neprata. Ranga līderis iespaidīgi izgāza seta galotni. Pie 4:5 viņam bija geimpunkts, lai panāktu izlīdzinājumu. Nadalam dubultkļūda. Pēc tam spānis trāpīja labu apvedošo sitienu, bet Raoničs izcili nospēlēja pie tīkla, iegūstot savu otro breikbumbu setā, kam bija setbumbas vērtība. Nadals otro reizi trīs punktos izcēlās ar dubultkļūdu, Raoničam setu pasniedzot uz paplātes – 6:4. Nadalam līdz seta pēdējam geimam nebija nevienas dubultkļūdas.

Raoničs pirmo reizi piecos mačos uzvarēja setā pret Nadalu, iepriekšējos astoņos pat ne reizi netiekot līdz taibreikam. 2. setā ar dubultkļūdām izcēlās Milošs, ar 2:6 zaudētajā setā abus breikus Nadalam uzdāvinot tieši tādā veidā.

Raoničs 3. seta pirmajā geimā atspēlēja breikbumbu, bet septītajā geimā to pašu izdarīt nespēja. Nadals labi uzņēma servi un spēlēja uz pretinieka "bekhendu", kas pilnībā attaisnojās – Raoničs kārtējo reizi no neērtās puses iesita tīklā. Tas, protams, nozīmēja mača beigas, jo Nadalam atlika tik vien kā nokārtot formalites, ko viņš viegli paveica, uzvarot ar 4:6, 6:2, 6:4.

Nadals pusfinālā sacentīsies ar Čehijas pirmo numuru Tomāšu Berdihu. Viņš turnīrā vēl nav zaudējis ne seta un savā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 7:6(3) apspēlēja Aleksandru Dolgopolovu. Berdihs vismaz vienu, ja ne abus setus, varēja zaudēt – Dolgopolovs abos setos bija vadībā ar breiku, pie tam 2. setā pie 5:4 neizmantoja vienu setbumbu. Berdihs minētajā geimā ļoti labi nospēlēja uz gala līnijas, pretinieku iespaidīgi "apšaudot" no abām pusēm.

Berdihs Dolgopolovu uzveicis visos četros mačos. Zīmīgi, ka abi sacentušies tikai "Masters 1000" turnīros. Visas trīs iepriekšējās spēles bija Kanādā – 2010. gadā Toronto, kā arī 2011. un 2013. gadā Monreālā. Ceturtdien gūtā uzvara pār Dolgopolovu Berdiham ir 450. uzvara augstākā līmeņa turnīros. Čehs kļuvis par devīto aktīvo tenisistu, kura kontā ir vismaz 450 uzvaru.

Nadals savstarpējos mačos ar Berdihu ir vadībā ar 17-3, uzvarot 16(!) spēles pēc kārtas. Berdihs pēdējo no savām trim uzvarām pret spāni guva 2006. gadā Madridē. Berdiham savulaik pret Rafu bija 3-1 bilance.

"Sony Open Tennis". ATP "Masters 1000" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (12) Milos Raonic4:6 6:2 6:4
(2) Novak Djokovic – (6) Andy Murray7:5 6:3
(20) Kei Nishikori – (5) Roger Federer3:6 7:5 6:4
(7) Tomas Berdych – (22) Alexandr Dolgopolov6:4 7:6(3)

     [+] [-]

, 2014-03-28 09:46, pirms 10 gadiem
Rajons paņēma pirmo setu karjerā pret Nadalu!

     [+] [-]

, 2014-03-28 10:51, pirms 10 gadiem
Brīžiem Rao izpildījumā parādās patiešām interesants, kombinacionāls teniss, nevis pierastais - serve - graujošais forhends. Nesen uzvarētajā mačā pret Mareju smuki un taktiski nospēlēja, bija pat situācijas, kad Marejs gāja uzbrukumā pie tīkla, bet Rao paspēja pēc bumbas un smuki apveda pretinieku zem asa leņķa a la Nadals vai Hjūits jaunībā... Pret Dolgopolovu atkal bija atgriezies vecais Rao-bliezējs.
Vakar pret Nadalu arī tīri sakarīgi nospēlēja. Progress ir, to nevar noliegt.