Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Džokovičs aizstāv Dubaijas titulu

Džokovičs aizstāv Dubaijas titulu
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Pirmo reizi karjerā kādu no ATP tituliem spējis aizstāvēt ATP ranga vicelīderis, serbs Novaks Džokovičs. Dubaijas turnīra finālā, kas lietus dēļ tika izspēlēts divu dienu laikā, viņš ar 7:5, 5:7, 6:3 pārspēja krievu Mihailu Južniju, tiekot pie 17. ATP vienspēļu titula.

Lai gan Dubaijas ATP turnīrā šogad tika fiksēti gana daudz pārsteigumi, tomēr līdz finālam bija aizkļuvuši divi turnīrā izliktie sportisti – pērnā gada čempions, serbs Novaks Džokovičs un krievs Mihails Južnijs. Serbs turnīra gaitā apspēlēja spāni Giljermo Garsiju Lopesu (6:4, 6:4), savu tautieti Viktoru Troicki (3:6, 6:4, 6:2), horvātu Ivanu Ļubičiču (2:6, 6:4, 6:0), bet vakar pusfinālā arī kiprieti Markosu Bagdati – 6:7(2), 6:3, 6:4. Tikmēr Južnijam sīvākā spēle iznāca pirmajā kārtā pret slovāku Lukašu Lačko – 6:7(3), 7:6(5), 6:1. Tālākajās spēlēs viņš bija uzvarējis divos setos – 7:6(2), 6:4 pret vācieti Bjornu Fau, 6:3, 6:4 pret serbu Janko Tipsareviču, kā arī 7:5, 7:6(4) pret austrieti Jirgenu Melceru. Lai gan lielāku nogurumu turnīra laikā noteikti bija uzkrājis serbs, tomēr viņš bukmeikeru skatījumā bija izteikts spēles favorīts. Savstarpējos mačos bilance bija 3:3, bet pēdējo maču pirms divām nedēļām Roterdamā ar 7:6(5), 7:6(6) bija uzvarējis Krievijas sportists.

Spēles sākums nedaudz sekmīgāks izdevās Džokovičam, taču savu iespēju uzvarēt pie pretinieka serves viņš nespēja. Uzreiz pēc tam sekoja Južnija atbilde breika izskatā – 3:2. Arī serbs nepalika savu gājienu parādā – nākamajos trijos geimos iniciatīva bija jau viņam un pie 5:3 jādodas izservēt sets. Tomēr arī tas pērnā gada čempionam neizdevās un viss liecināja, ka seta uzvarētāju noteiks taibreikā. Diemžēl Južnija faniem un par prieku Džokoviča atbalstītājiem līdz tam netika, 12. geimā Krievijas sportists trešo reizi setā nenoturēja savu servi un zaudēja setu – 5:7. Spēles turpinājumu Apvienotajos Arābu Emirātos izbojāja laika apstākļi. Jau pirmā geima laikā spēle tika pārtraukta negaisa dēļ, bet trešajā geimā to nācās darīt vēlreiz, turklāt šoreiz jau uz krietni ilgāku laiku – lietus nemitējās un spēle tika pārcelta uz svētdienu. Rezultāts otrajā setā jau bija kļuvis krietni par labu Džokovičam – 2:0 un 30:15.

Šodien Dubaijā laika apstākļi bija manāmi uzlabojušies un mačs atsākās. Spožā saule lika domāt, ka Džokovičam šodien varētu būt grūtāk, jo karstos laika apstākļos Nolem bieži rodas problēmas. Uzvarot pirmās divas izspēles, Džokovičs ieguva 3:0 pārsvaru, taču seta turpinājumā brīnumus sāka rādīt Južnijs. Vairāki sitieni pa līnijām viņam ļāva tikt pie breika un panākt izlīdzinājumu 3:3. Serbijas tenisa līderis gan bija ļoti tuvu, lai atgūtu divu geimu pārsvaru, taču pieļāva rupju kļūdu, sitot bumbiņu autā no tīkla. Izmantojis Džokoviča „dāvanu”, Krievijas tenisists tika pie breika devītajā geimā un servēja par uzvaru setā (5:4). Lai arī šī iespēja noslēgt setu labā netika izmantota un Džokovičs atspēlējās, tomēr nākamajos divos geimos krievs uzvarēja visās astoņās izspēlēs un panāca izlīdzinājumu pa setiem – 7:5.

Teorētiski psiholoģiskajai iniciatīvai nu vajadzēja pāriet Krievijas sportista pusē, tomēr tā nebija. Džokovičs ļoti labi nospēlēja ne vien pie savas serves, bet arī servējot Južnijam un ieguva 3:0 vadību. Tomēr arī šajā setā scenārijs bija līdzīgs otrajam. Pasīvais sākums iemidzināja Džokoviču, kamēr Južnijs ar pacietīgu spēli deldēja pārsvaru. Smagā cīņā viņam izdevās tikt pie breika piektajā geimā un cīņa par titulu atkal bija atsākusies. Krievijas sportists bija pārāks arī sestajā geimā un ieguva 40:15 vadību septītajā, tomēr abu breikbumbu izspēlēs nedaudz raidīja bumbiņu autā, ļaujot serba faniem uzelpot – 4:3 Džokoviča labā. Sekojošajā geimā iespējas tikt pie breika jau bija serbam un viņš savu iespēju izmantoja, nedaudz vēlāk arī noslēdzot setu un spēli savā labā – 7:5, 5:7, 6:3 triju stundu un 12 minūšu cīņā.

ATP ranga vicelīderim šis ir 17. ATP vienspēļu tituls karjerā, par kura uzvarēšanu viņš ieguva (aizstāvēja) 500 reitinga punktus un saņēma 383 000 ASV dolāru prēmiju. Tomēr ievērības cienīgākais fakts šajā sakarā ir tas, ka serbs pirmo reizi karjeras laikā ir aizstāvējis kādu no tituliem – visi līdzšinējie mēģinājumi viņam bija noslēgušies ar fiasko. Arī Južnijs neapmierināts ar paveikto Dubaijā nevarētu būt – nopelnīti 300 reitinga punkti un 180 000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2010-02-28 14:23, pirms 14 gadiem
Džokovičs baigais kapātājs tomēr. varēja jau tik ilgi neielaist un vinnēt ātrāk! šoreiz vēl trakāk -12 double-faulti, bet atkal uzvar!
, 2010-02-28 14:42, pirms 14 gadiem
Nu nepatīk man ta Džoko kačāšana....
Žēl ka Južnijs nepaņēma, kautgan toč to varēja....
, 2010-02-28 17:01, pirms 14 gadiem
double_fault rakstīja: Džokovičs baigais kapātājs tomēr. varēja jau tik ilgi neielaist un vinnēt ātrāk! šoreiz vēl trakāk -12 double-faulti, bet atkal uzvar!
nekļūdās tas , kas neko nedara.
, 2010-02-28 19:36, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: nekļūdās tas , kas neko nedara.
kaads sakars?
, 2010-02-28 19:41, pirms 14 gadiem
special rakstīja: kaads sakars?
Piegriezies tavs naids pret Džoko!!! Nu pieņem vienreiz, ka visiem nav jāmīl Rainis( lasīt - Federers!)!!!!!!!!
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.