Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kontaveita izmanto iespējas, sasniedz pusfinālu Uhaņā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontaveita izmanto iespējas, sasniedz pusfinālu Uhaņā
Anete Kontaveita. Foto: EPA/Scanpix

Sestdien Uhaņā vienai tenisistei izdosies izcīnīt karjeras nozīmīgāko WTA titulu, tas kļuva skaidrs pēc piektdien notikušajiem šī "Premier 5" turnīra ceturtdaļfināliem.

No turnīrā četrām palikušajā tenisistēm tikai viena ir spēlējusi šāda līmeņa sacensību finālā – pagājušā gada fināliste Ešlija Bārtija, kurai ceturtdaļfinālā izdevās atspēlēties pret Anastasiju Pavļučenkovu (6:2, 5:7, 6:4), kad Krievijas tenisiste izšķirošajā setā nenosargāja breika pārsvaru. Pavļučenkovai tas ir septītais zaudējums pēdējos astoņos trīs setu mačos.

Bārtija pusfinālā tiksies ar Arinu Sabaļenku, kura ar 7:5, 6:3 sakāva Dominiku Cibulkovu. Baltkrievijas tenisiste pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt 1. setu, bet no 5:5 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, drīz svinot uzvaru. Cibulkova ir šīs nedēļas ceturtdaļfinālu vistitulētākā dalībniece, vienīgai no astoņām tenisistēm esot uzvarējušai "Premier 5" vai augstāka līmeņa turnīros.

Anete Kontaveita ar 6:4, 6:4 uzvarēja Kateržinu Sinjakovu, kuras aizsardzība nebija tik augstā līmenī kā iepriekšējā vakarā spēlētajā mačā pret Garbinji Mugurusu. Čehiete Spānijas tenisisti ar 7:6(3), 7:6(1) uzveica mačā, kas beidzās pusstundu pēc pusnakts. Atjaunošanās nākamās dienas mačam bija neatrisināma problēma.

Kontaveita 1. kārtas mačā bija iedzinējos ar setu un breiku pret Slounu Stīvensu, kura breika pārsvaru nenosargāja arī izšķirošajā setā un zaudēja ar rezultātu 6:4, 5:7, 4:6. Naidžela Sīrsa trenētā Kontaveita nākamajos mačos pieveica rangā zemāk esošās Donnu Vekiču, Šuaju Džanu un Sinjakovu, otro reizi tiekot līdz "Premier 5" līmeņa pusfinālam. Pirmais viņai bija šogad Romā, kur viņa zaudēja Eļinai Svitoļinai.

Igaunijas pirmā rakete par Uhaņas finālu sacentīsies ar turnīrā pēdējo palikušo mājinieci Cjanu Vanu. Pagājušajā nedēļā Guandžou turnīrā uzvarējusī ķīniete, spēlējot devīto maču 10 dienās, ar 6:3, 6:1 sagrāva šodienas jubilāri Moniku Puigu, kurai 25. dzimšanas diena.

Kontaveita ar Vanu nav tikusies, bet Bārtijai un Sabaļenkai ir viena iepriekšējā spēle – Bārtija šogad "Australian Open" 1. kārtas mačā savās mājās uzvarēja ar 7:6(2), 4:6, 6:4.

"Wuhan Open", WTA "Premier 5" sērijas turnīrs Uhaņā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(16) Ashleigh Barty – Anastasia Pavlyuchenkova6:2 5:7 6:4
Anett Kontaveit – Katerina Siniakova6:4 6:4
Aryna Sabalenka – Dominika Cibulkova7:5 6:3
Qiang Wang – Monica Puig6:3 6:1

     [+] [-]

, 2018-09-28 13:10, pirms 6 gadiem
Kontaveita finālā! 6:2, 2:1 - Vana izstājās.