Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Par Mecas turnīra uzvarētāju kļūst Monfīss

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Par Mecas turnīra uzvarētāju kļūst Monfīss
Gaels Monfīss
Foto: AFP

Par Mecas ATP ''World Tour 250'' vienspēļu turnīra uzvarētāju kļuvis francūzis Gaels Monfīss, kurš finālā trīs setos ar 7:6(1), 3:6, 6:2 pieveica vācieti Filipu Kolšraiberu. Monfīsam šis ir karjeras otrais vienspēļu tituls.

''Open De Moselle'' turnīrā šogad pērn izcīnīto titulu aizstāvēt nebija ieradies krievs Dmitrijs Tursunovs. Šoreiz nekādi lielie pārsteigumi nenotika, un finālu sasniedza ar pirmajiem diviem numuriem izliktie tenisisti – francūzis Gaels Monfīss (ATP 13.) un vācietis Filips Kolšraibers (23.). Abi līdz šim bija tikušies vienreiz. Pērn Vīnes turnīra pusfinālā nervozā un kļūdām bagātā spēlē trīs setos pārāks bija pirmais. Monfīss Mecas finālā spēlēja arī pirms četriem gadiem, toreiz atzīstot horvāta Ivana Ļubičiča pārākumu.

Pirmais pie breika iespējām tika Monfīss, kuram otrajā geimā bija trīs iespējas, taču visas tika izniekotas. Pirmajā gadījumā tīklā atsista bumbiņa pēc vācieša otrās serves, bet pēc tam divreiz izsists pāri gala līnijai pēc ilgām izspēlēm. Savus serves geimus francūzis uzvarēja bez piepūles, bet Kolšraibera servei otrreiz tika klāt 12.geimā. Esot vadībā ar 6:5, Monfīss ieguva 40:0 pārsvaru, kas nozīmēja trīs setbumbas, taču atkal nekā – visas trīs vācietis novērsa un panāca taibreiku. Tajā gan viss nostājās savās vietās, un Monfīss uzvarēja ļoti pārliecinoši – 7:1.

Otrā seta pirmajā geimā Monfīss palaida garām vēl divas breikbumbas, tobrīd realizācija 0/8, par ko viņam vēlāk nācās nožēlot. Sestajā geimā Kolšraibers pirmo reizi tika pie breikbumbām un ar ceturto mēģinājumu lauza francūža servi un iegūto pārsvaru neizlaida no rokām, setu uzvarot ar 6:3. Tāpat kā abu pirmajā savstarpējā mačā, arī šoreiz uzvarētājs tika noskaidrots trīs setos.

Izšķirošā seta lūzums notika sestajā geimā. Servēja Kolšraibers un pie 30:30 aizsita pavisam nedaudz garām sānu līnijai, devītā breikbumba spēlē Monfīsam. Šoreiz francūzis to izmantoja, ar neatvairāmu sitienu ar labo nokrāsojot līniju – 4:2. Monfīss uzvarēja vēl divos geimos un varēja sākt svinēt uzvaru – 7:6(1), 3:6, 6:2.

23 gadus vecajam Monfīsam pēc sešiem pēc kārtas zaudētiem fināliem izdevies atkal uzvarēt kāda turnīra finālā. Šodien izcīnītais tituls ir viņam otrais karjerā. Pirmais bija 2005. gadā Sopotā. Par uzvaru Mecā francūzis ieguvis 250 ranga punktus un 75 500 eiro prēmiju, bet Kolšraiberam tiks 150 punkti un 39 700 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-09-27 21:02, pirms 15 gadiem
Malacis! Bij apelnījis jau ilgi vel vienu titulu.