Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tsonga zaudē Džonsonam, Janovičs nesalauž Andersonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga zaudē Džonsonam, Janovičs nesalauž Andersonu
Stīvs Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Vinstonseilemas ATP turnīrā līdz ceturtdaļfināliem tikuši vien trīs Top 8 izliktie tenisisti. Viņu vidū nav ar trešo numuru izliktā Žo-Vilfrīda Tsongas, kurš kapitulēja Stīvam Džonsonam (3:6, 6:4, 6:7(4)). Sacensības beigušās arī pagājušā gada finālistam Ježijam Janovičam, kurš nespēja atrisināt Kevina Andersona servēšanas mīklu, DĀR milzim zaudējot divos setos – 6:7(2), 4:6.

Žo-Vilfrīda Tsongas un Stīva Džonsona mačā bija tikai divi breiki – amerikānis izcēlās 1. setā, bet francūzis 2. seta pēdējā geimā. Savukārt pēdējā setā uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā Džonsonam pēc šķietami droša 6:1 pārsvara nācās krietni nopūlēties, maču pabeidzot ar ceturto mačbumbu.

Uzvara pār ranga 19. numuru Tsongu Stīvam ir tikai sezonas otrais Top 20 panākums, pirmais bija augusta sākumā Vašingtonā pret šogad nepārliecinoši spēlējošo Grigoru Dimitrovu. Džonsonam karjeras laikā izdevies gūt tikai sešas Top 20 uzvaras. Karjeras labākais sasniegums ir divas uzvaras pār 12. numuru, 2014. gadā Delrejbīčā pārspējot Tomiju Hāsu un togad Vašingtonā uzveicot Džonu Isneru.

Tsongas fiasko sekoja dienu pēc cita Francijas tenisista Žila Simona iespaidīgās izgāšanās. Viņš mačā pret Aljažu Bedeni neizmantoja divas mačbumbas (abas ar savu servi). Zīmīgi, ka britu slovēnis nākamajā cīņā pēc trīs taibreiku mača bija pagalam nevarīgs, 56 minūtēs ar 3:6, 0:6 zaudējot Pjēram-Igam Erbēram, kurš pirmo reizi ticis līdz ATP ceturtdaļfinālam.

Kevins Andersons mačā pret Ježiju Janoviču izcēlās ar 17 eisiem, uzvarēja 83% punktu ar pirmo servi (39/47) un atspēlēja visas trīs breikbumbas. Janovičs Andersonam zaudējis visus trīs mačus, šajās cīņās spējot uzvarēt tikai vienā setā (1-7), kas bija pagājušajā gadā Ņujorkā ar taibreika palīdzību.

Kā jau tas bieži gadās turnīros, kas notiek pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam", ir daudz pārsteigumu. Līdz ceturtdaļfinālam tikuši vien trīs Top 8 izliktie tenisisti – bez Andersona vēl arī Tomazs Belluči un Borna Čoričs. No Ziemeļkarolīnā notiekošajā turnīrā palikušajiem tikai divi spēlētāji iepriekš uzvarējuši APT vienspēļu turnīrā. Andersonam ir divi tituli, pēdējais pirms trim gadiem Delrejbīčā, bet Belluči uzvarējis četros (pēdējais maijā Ženēvā), tiesa visas trofejas iegūtas uz māla seguma.

"Winston-Salem Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Kevin Anderson – (16) Jerzy Janowicz7:6(2) 6:4
(13) Steve Johnson – (3) Jo-Wilfried Tsonga6:3 4:6 7:6(4)
(6) Thomaz Bellucci – (11) Jiri Vesely6:1 6:7(7) 6:4
(8) Borna Coric – Diego Schwartzman6:2 6:1
Malek Jaziri – (15) Teymuraz Gabashvili7:5 6:4
Pablo Carreno Busta – Simone Bolelli6:4 4:6 6:1
Yen-Hsun Lu – Hyeon Chung7:6(1) 1:6 7:5
Pierre-Hugues Herbert – Aljaz Bedene6:3 6:0

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Kevin Anderson – (8) Borna Coric
(6) Thomaz Bellucci – Malek Jaziri
(13) Steve Johnson – Yen-Hsun Lu
Pablo Carreno Busta – Pierre-Hugues Herbert