Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ukrainas tenisistei Kozlovai pusgada diskvalifikācija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ukrainas tenisistei Kozlovai pusgada diskvalifikācija
Katerina Kozlova
Foto: Ralf Reinecke

Starptautiskā Tenisa federācija trešdien paziņoja par sešu mēnešu diskvalifikācijas piespriešanu šogad WTA ranga Top 100 sasniegušajai Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai. Par dopinga pārkāpumiem sodīts arī mazpazīstams Apvienoto Arābu Emirātu tenisists Hamads Abass Džanahi.

Kozlova pašreiz rangā atrodas 102. vietā, bet aprīlī bija divas pozīcijas augstāk, sasniedzot savu rekordu. Kozlova bija nodrošinājusi vietu gan "French Open", gan Vimbldonas pamatturnīrā, taču dalību no abiem prestižajiem turnīriem atsauca personisku iemeslu dēļ. Tagad kļuvis zināms, kāpēc Kozlova nav spēlējusi kopš marta beigām.

21 gadus vecajai tenisistei pozitīvas izrādījušās 16. februārī Dubaijā ņemtās analīzes. Aizliegtā viela ir dimetilbutilamīns, par tā lietošanu sportistei piešķirta sešu mēnešu diskvalifikācija.

Tā tiks skaitīta no 16. februāra, tātad Kozlova spēlēt atkal drīkstēs augusta vidū. Ukrainas tenisistei tiks anulēti piecos turnīros – Dubaijā, Dohā, Kualalumpurā, Indianvelsā un Maiami – nopelnītie 198 reitinga punkti, kā arī nāksies šķirties no prēmijās iegūtajiem aptuveni 40 tūkstošiem ASV dolāru.

Šodien diskvalifikāciju saņēma arī 24 gadus vecais Apvienoto Arābu Emirātu tenisists Hamads Abass Džanahi, kurš gan nav globāli pazīstams un šobrīd nemaz neatrodas rangā. Viņam par dopinga pārkāpumiem divu gadu diskvalifikācija.

Izmantotie resursi:
itftennis.com
itftennis.com