Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tīms Barselonā kapitulē šogad divreiz uzvarētajam Cicipam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms Barselonā kapitulē šogad divreiz uzvarētajam Cicipam
Stefanoss Cicips

Pagājušā gada Barselonas turnīra finālists Dominiks Tīms šoreiz Katalonijā netika tālāk par ceturtdaļfinālu, kur negaidīti ar 3:6, 2:6 zaudēja Grieķijas pirmajam numuram Stefanosam Cicipam.

Dominiks Tīms šobrīd ranga 63. vietā esošo Stefanosu Cicipu šogad jau divreiz bija uzvarējis – 7:5, 6:4 Dohā un 6:2, 3:6, 6:3 Indianvelsā. Abu trešā tikšanās sākās ar austrieša izvirzīšanos vadībā, kam sekoja strauja precizitātes mazināšanās. Tīms no 3:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas un saņemties atspēlēšanās misijas sākšanai neprata.

19 gadus vecais Cicips otro reizi pieveicis Top 10 spēlētāju, pret septīto numuru Tīmu svinot karjeras lielāko uzvaru. Interesanti, ka abas Top 10 uzvaras viņš guvis ceturtdaļfinālu mačos, pirmais tāds ceturtdaļfināls bija pagājušā gada oktobrī Antverpenē, kur grieķis pieveica 10. numuru Davidu Gofānu. Cicipass toreiz Beļģijā zaudēja pusfinālā, bet tagad Spānijā viņam būs otrais ATP pusfināls.

Negaidīti zaudējot Cicipam, Tīms neizmantoja iespēju kļūt par vienīgo sezonas līderi uzvaru ieskaitē. Viņš šobrīd 1. vietu dala ar Huanu Martinu Del Potro, abiem sakrājot 21 uzvaru.

Vakar divas mačbumbas atspēlējušais Grigors Dimitrovs vēl vienu izglābšanos noorganizēt nespēja un ar 3:6, 6:7(4) zaudēja Pablo Karenjo Bustam, kurš, starp citu, vakar izglābās mačā, kurā pretiniekam bija trīs mačbumbas. Spānis panāca izlīdzinājumu savstarpējos mačos pret Dimitrovu (3-3) un ir ar 3-1 vadībā māla cīņas.

Karenjo Busta piektdien savās mājās svinēja retu uzvaru pret Top 10 spēlētājiem, pret kuriem viņam tagad ir 3-22 bilance. Pirmās divas uzvaras gūtas pagājušajā gadā "French Open" pret Milošu Raoniču šogad Maiami pret Kevinu Andersonu. Pablo vajadzēja 17 mēģinājumus, lai pirmoreiz pieveikt ranga pirmā desmitnieka tenisistu.

Martins Kližans bija ļoti tuvu, lai pārtrauktu Rafaela Nadala uz māla pēc kārtas uzvarēto setu sēriju, tomēr 2. setā neizmantoja trīs setbumbas un desmitkārtējam Barselonas čempionam zaudēja ar rezultātu 0:6, 5:7. Kližans 2. setā pie 5:4 servēja par uzvaru setā un visas trīs setbumbas izniekoja ar sitieniem autā. Tāda pati neprecizitāte – sitiens autā – viņam gadījās aiznākamajā geimā pie 5:6, 40:30, un Kližans izvairījās no taibreika spēlēšanas. Šodien bija pirmā reize četros dueļos, kad Kližans Nadalam nespēja atņemt vismaz vienu setu. Rafa uz māla uzvarējis jau 42 setos pēc kārtas!

"Barcelona Open", "ATP World Tour 500" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Martin Klizan6:0 7:5
(5) Pablo Carreno Busta – (2) Grigor Dimitrov6:3 7:6(4)
Stefanos Tsitsipas – (3) Dominic Thiem6:3 6:2
(4) David Goffin – (8) Roberto Bautista Agut6:7(3) 6:2 6:2

"Hungarian Open", "ATP World Tour 250" turnīrs Budapeštā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Aljaz Bedene – Lorenzo Sonego6:3 2:6 6:2
Marco Cecchinato – (7) Jan-Lennard Struff5:7 6:4 6:2
(8) Andreas Seppi – Nikoloz Basilashvili6:4 7:6(3)
John Millman – Yannick Maden2:6 6:1 5:4 (tumsa)