Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepa sev neveiksmīgajā Štutgartes turnīrā šoreiz apstājas ceturtdaļfinālā

Halepa sev neveiksmīgajā Štutgartes turnīrā šoreiz apstājas ceturtdaļfinālā
Simona Halepa
Foto: EPA/Scanpix

ASV tenisiste Koko Vandevei piektdien Štutgartes "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:1 sakāva Simonu Halepu, trešo reizi pieveicot WTA ranga līderi un arī pirmoreiz sasniedzot pusfinālu māla seguma turnīros.

Simona Halepa amerikānieti pagājušajā sezonā ar 6:1, 6:1 izskoloja uz Madrides māla, bet šodien Štutgartē citādākos apstākļos hallē viņai nācās samierināties ar zaudējumu. Koko Vandevei izmantoja iespējas ar agresīvu tenisu diktēt izspēles un guva karjeras labāko uzvaru uz māla seguma, kas viņai nav segumu izvēles augšgalā, to kārtējo reizi uzsverot arī pēc šodienas uzvaras.

Halepu salauza viena neveiksmīga izspēle 1. seta desmitajā geimā, kad rumāniete servēja pie rezultāta 5:4. Viņa uzvarēja 10. geima pirmajā izspēlē, pēc tam kontrolēja arī nākamo, taču pabeidza ar sitienu tīklā pēc tam, kad Vandevei ļoti iespaidīgi aizsargājās. Simona uz notikušo reaģēja ar dubultkļūdu. Vandevei pēc tam jaudīgi uzsita ar diagonālo "backhand", iegūstot divas setbumbas. Halepai vēl viena dubultkļūda!

Vandevei nākamajā setā izcēlās ar 3-0 izrāvienu, turklāt trešajā geimā servi spēja nosargāt no 0:40. Pirmā breikbumba atspēlēta ar trāpīšanu uz gala līnijas, bet nākamās divas ar pirmo servi. Vēl vienu breikbumbu amerikāniete atspēlēja piektajā geimā, svarīgā brīdī trāpot eisu. Rezultāts drīz kļuva 4:1, nevis 3:2, bet vairāk iespēju Halepai nebija.

Vandevei trešo reizi uzvarēja pasaules pirmo numuru, iepriekšējās divas uzvaras gūstot pagājušajā gadā uz "Grand Slam" skatuves – Melburnā pret Andželiku Kerberi un Ņujorkā pret Karolīnu Pliškovu. Amerikānietei pret 1. vietā esošām spēlētājām tagad ir 3-1 bilance, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Serēnai Viljamsai 2014. gadā Maiami.

13 māla finālos spēlējusī Halepa, kurai ir seši tituli uz šī seguma, Štutgartē piecās viesošanās reizēs līdz finālam nav spējusi tikt – viņai šeit labākais rezultāts ir pusfināls (2015, 2017). Tikmēr Vandevei pirmoreiz sasniedza WTA pusfinālu uz māla seguma, kur viņai pieticīga karjeras bilance ar 14-17. Savukārt Halepai ir 96-40.

Ceturtdaļfinālu barjeru nespēja pārvarēt arī Halepas zara pusē bijusī Eļina Svitoļina, kura pirmoreiz spēlēja Štutgartes turnīrā un šodien nenosargāja seta un breika pārsvaru 7:6(4), 4:6, 2:6 zaudējumā Karolīnai Garsijai. Francijas tenisistei tā ir trešā uzvara pēc kārtas pār Svitoļinu, kuru viņa divreiz trīs setu mačos uzveica oktobrī – 6:7(4), 7:5, 7:6(6) Pekinā un 6:7(7), 6:3, 7:5 finālturnīrā Singapūrā. Garsija Pekinas mačā atspēlēja vienu mačbumbu un bez tās uzvaras nebūtu kvalificējusies "WTA Finals". Šodien gūtā uzvara pār Svitoļinu Garsijai ir gada pirmā Top 10 uzvara (1-3).

Kamēr "Premier" turnīru Štutgartē sāka astoņas Top 10 tenisistes, pasaules otrā rakete Karolīna Vozņacki šonedēļ spēlēja "International" turnīrā Stambulā, kur bija vienīgā no šobrīd divdesmitniekā esošām tenisistēm. Dānijas tenisiste ceturtdaļfinālā izstājās savainojuma dēļ mačā pret Paulīni Parmontjē – 6:4, 3:6. Francijas tenisistei 32 gadu vecumā ar 16. mēģinājumu veiksmīgā veidā izdevās tikt pie pirmās Top 10 uzvaras.

Šodien Turcijā fiasko piedzīvoja arī bijusī Top 10 spēlētāja Svetlana Kuzņecova, kura Stambulā bija izlikta ar otro numuru. Krievijas tenisiste nespēja izservēt maču un ar rezultātu 1:6, 6:1, 5:7 zaudēja Polonai Hercogai.

"Porsche Tennis Grand Prix", WTA "Premier 700" sērijas turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
CoCo Vandeweghe – (1) Simona Halep6:4 6:1
(6) Caroline Garcia – (3) Elina Svitolina6:7(4) 6:4 6:2
(5) Karolina Pliskova – (4) Aļona Ostapenko5:7 7:5 6:4
Anett Kontaveit – Anastasia Pavlyuchenkova7:5 6:7(6) 6:4

"TEB BNP Paribas Istanbul Cup", WTA "International" sērijas turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Pauline Parmentier – (1) Caroline Wozniacki4:6 6:3
Polona Hercog – (2) Svetlana Kuznetsova6:1 1:6 7:5
(7) Irina-Camelia Begu – Donna Vekic3:6 7:6(1) 6:1
Maria Sakkari – Arantxa Rus6:3 7:6(6)

Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.