Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Stīvensa sagrauj Kerberi un nomainīs viņu ranga pirmajā desmitniekā

Stīvensa sagrauj Kerberi un nomainīs viņu ranga pirmajā desmitniekā
Slouna Stīvensa
Foto: Sipa USA/Scanpix

"US Open" čempione Slouna Stīvensa nākamajā nedēļā debitēs WTA ranga Top 10, no kura izstums Maiami "Premier Mandatory" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:2 sagrauto Andželiki Kerberi.

Stīvensa Vācijas tenisisti uzvarējusi jau četras reizes pēc kārtas, allaž esot pārāka ar rezultātu 2-0. Kerberes bezcerība mačos pret Stīvensu notiek laba līmeņa uzbrukuma trūkuma dēļ. No aizsardzības spēlēt pieradušajai Kerberi mačos pret Stīvensu pašai jādiktē spēle, jo Slouna to dara vien epizodiski, bet pārsvarā darbojas aizsardzībā un gaida iespējas pretuzbrukumos.

Tāds taktikas sadalījums Kerberei liek justies tā kā daudzām viņas pretiniecēm, proti, Kerbere nespēj apspēlēt sāncenses aizsardzību un apjukumā ar nepierastu uzbrukuma spēli kļūdās ļoti daudz. 25 nepiespiestās kļūdas 15 geimos ir Kerberei ļoti neraksturīga statistika. Stīvensai kļūdījās tikai 13 reizes un ne reizi netika nobreikota. Kerberei bija tikai viena breikbumba, to iegūstot uzreiz pēc nokļūšanas iedzinējos ar setu un breiku. Endžija svarīgā brīdī izcēlās ar "forehand" autu.

Ar tikšanu līdz Maiami pusfinālam Stīvensa nopelnījusi Top 10 debiju ar 9. vietu un pirmdien ranga pirmajā desmitniekā nomainīs tieši šodien uzvarēto Kerberi, kurai Top 10 spēlētājas statusa saglabāšanai Maiami nebija nepieciešams tikt līdz finālam.

Stīvensa ir otrā tenisiste, kura 2018. gadā debitējusi Top 10. Februārī tas izdevās Jūlijai Gērgesai, kura desmitniekā nav spējusi noturēties, bet Stīvensai ir daudz labāka situācija, jo viņai gada pirmie seši mēneši ir "brīvajā režīmā" – punkti būs jāsāk aizstāvēt tikai no Vimbldonas, jo Stīvensai pērn tieši tad sākās sezonas, kuras pirmā puse tika izlaista pēdas savainojuma dēļ.

Otrajā no otrdien spēlētajiem ceturtdaļfināliem trīskārtējā Maiami čempione Viktorija Azarenka ar 7:5, 6:3 pieveica Karolīnu Pliškovu, gūstot jau 11. uzvaru pēc kārtas šajā turnīrā. Vikai 1. setā pēc 5:2 pārsvara izlaišanas vajadzēja piecas setbumbas, lai finišētu. Arī 2. setā par savas serves zaudēšanu lielu bažu nebija, jo uzņemšanā Azarenka darbojās augstā līmenī – Pliškova 2. setā tika nobreikota četras reizes, bet visā mača septiņas.

Azarenka ar Stīvensu sacentīsies otrajā turnīrā pēc kārtas. Indianvelsā ar 6:1, 7:5 uzvarēja amerikāniete, kurai tā bija pirmā uzvara četros mačos pret Baltkrievijas tenisisti.


, 2018-03-27 21:40, pirms 6 gadiem
Kerbera vakar 3h nocīnījās ar Wangu, šodien acīmredzot tas lika manīt.
, 2018-03-27 22:33, pirms 6 gadiem
Kei kei rakstīja: Kerbera vakar 3h nocīnījās ar Wangu, šodien acīmredzot tas lika manīt.
Plus melnā nospēlēja turpat ideāli. paņems šo turnīru un varēs atkal pusgadu svinēt.
, 2018-03-27 22:51, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Plus melnā nospēlēja turpat ideāli. paņems šo turnīru un varēs atkal pusgadu svinēt.
Vai nu Azarenka vai Venusa. Abas reālākās finālistes.
, 2018-03-28 07:13, pirms 6 gadiem
Jeļena-Aļona šinī turnīrā rāda labāku spēli par Viktoriju un arī Venusu,ja saglabās koncentrēšanos tad paņems šo turnīru.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
6

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

12 reizes par Barselonas čempionu kļuvušais Nadals atgriežas ar uzvaru

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā sācies "ATP 500" māla turnīrs. Atgriežoties apritē, spānis Rafaels Nadals pārspēja itālieti Flavio Kobolli - 6:2, 6:3.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.