Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cibulkova novērš trīs mačbumbas pret Radvaņsku, nodrošina vietu Top 10

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cibulkova novērš trīs mačbumbas pret Radvaņsku, nodrošina vietu Top 10
Dominika Cibulkova pirmdien debitēs ranga Top 10
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Slovākijas labākā tenisiste Dominika Cibulkova trešdien Maiami WTA "Premier Mandatory" turnīra ceturtdaļfinālā ar 3:6, 7:6(5), 6:3 uzveica Agņešku Radvaņsku, nodrošinot pirmdien debiju reitinga pirmajā desmitniekā. Cibulkova nozīmīgo uzvaru guva, atspēlējot trīs mačbumbas.

Dienas pirmajam ceturtdaļfinālam notiekot lielā vējā, abas tenisistes nespēja nodemonstrēt savu labāko tenisu. Patiesībā mačs kaut cik labu līmeni sasniedza vien brīdī, kad bija nospēlēts vairāk nekā pusotrs sets. Agņeškai Radvaņskai pie rezultāta 5:4 uzņemšanā bija trīs mačbumbas. Pirmās izspēlē viņa izsita autā, bet pārējās divas Dominika Cibulkova atspēlēja pati. Polijas pirmā rakete pēc tam taibreikā izlaida šķietami drošu 5:2 pārsvaru, zaudējot piecas izspēles pēc kārtas.

3. setā kopumā mazliet labāka bija Cibulkova, kurai nervozā galotnē izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 3:6, 7:6(5), 6:3. 2012. gada Maiami čempione Radvaņska pēdējā geimā nespēja realizēt nevienu no trim breika iespējām. Cibulkova pirmo reizi sasniegusi Maiami pusfinālu, trešdien gūtā uzvara viņai nodrošina debiju Top 10, kas notiks pirmdien.

Radvaņska savulaik uzvarēja pirmās trīs spēles pret Slovākijas šī brīža pirmo raketi, ieskaitot 6:0, 6:0 pagājušā gada Sidnejas finālā, bet Domi bijusi pārāka trijās no nākamajām četrām cīņām. Šogad Cibulkovai jau otrā uzvara pār Radvaņsku, polieti ar 6:1, 6:2 sagraujot arī "Australian Open" pusfinālā.

Cibulkova Melburnā finālā zaudēja Na Lī, ar kuru šonedēļ tiksies atkal – abām tā būs jau trešā savstarpējā spēle 2014. gadā. Abās iepriekšējās uzvarēja pasaules otrā rakete. Austrālijas finālā viņa bija pārāka ar 7:6(3), 6:0, bet Indianvelsas ceturtdaļfinālā ar 6:3, 4:6, 6:3. Lī uzvarējusi visos sešos mačos pret Cibulkovu.

Ķīnas pirmā vakar ar 7:5, 7:5 uzveica Karolīnu Vozņacki. Lī 1. setā izlaida 4:1 pārsvaru un pie 4:5 bija vien divu punktu attālumā no seta zaudēšanas. Savukārt 2. setā viņai izdevās izglābties, no 3:5 uzvarot četros geimos pēc kārtas. Āzijas labākā tenisiste kopumā nospēlēja sev ierasti "netīri", pieļaujot 49(!) nepiespiestās kļūdas. Lī palīdzēja labs uzbrukums (31 "winners"), kamēr Vozņacki šajā rādītājā 24 geimos kopā tikai 5!

Lī ir vienīgā no pusfinālistēm, kura vēl nav zaudējusi nevienu setu, tiesa, Na nospēlējusi par vienu maču mazāk nekā pārējās trīs pusfinālu sasniegušās sportistes. Lī bija brīva ne tikai no 1. kārtas, bet arī no 2., jo spēlēt nevarēja Aļisa Kļeibanova.

Lī un Cibulkovas pusfināls notiks piektdien plkst. 03:00 pēc mūsu laika, bet Serēna Viljamsa un Marija Šarapova pagājušā gada fināla atkārojumā sacentīsies plkst. 19:00 (ceturtdienā pēc Latvijas laika).

"Sony Open Tennis". WTA "Premier Mandatory" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (5) Angelique Kerber6:2 6:2
(2) Na Li – (11) Caroline Wozniacki7:5 7:5
(10) Dominika Cibulkova – (3) Agnieszka Radwanska3:6 7:6(5) 6:3
(4) Maria Sharapova – (8) Petra Kvitova7:5 6:1