Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kanjass liek punktu

Kanjass liek punktu
Giljermo Kanjass
Foto: AP/Scanpix

32 gadu vecumā par profesionāļa karjeras beigām paziņojis Argentīnas tenisists Giljermo Kanjass, kurš 15 gadu ilgās karjeras laikā izcīnījis septiņus vienspēļu titulus un saniedzis 8. vietu ATP vienspēļu rangā.

Kanjass karjeru sāka 1994. gadā un profesionālajā sportā pavadīja 15 gadus. Karjeras laikā Kanjass ATP vienspēļu rangā tika līdz 8. vietai (2005. gada jūnijs) un izcīnīja septiņus vienspēļu titulus, no kuriem prestižākais ir 2002. gadā izcīnītais Toronto ''Masters Series'' tituls (finālā uzvarēts Endijs Rodiks). Pēdējais panākums Kanjasam bija 2007. gadā Kosta Du Saupē, Brazīlijā.

''Grand Slam'' turnīros Kanjass vislabāk startējis ''French Open'', kur sasniegti trīs ceturtdaļfināli, Melburnā un Vimbldonā 4. kārta, bet ''US Open'' labākais panākums - 3. kārta. Karjeras laikā prēmijās nopelnīti 5,2 miljoni ASV dolāru.

Visnotaļ veiksmīgā karjera tika aizēnota 2005. gadā, kad viņš par dopinga lietošanu saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Karjeras pēdējo spēli ATP tūrē Kanjass aizvadīja pagājušajā gadā Umagas (Horvātija) turnīra kvalifikācijā.

Maimi karjeras beigšanas paziņošanai nav izvēlēta nejauši, jo šeit ir Giljermo Kanjasa tenisa akadēmija. Florida Kanjasam īpaša, jo ieši šeit pirms trīs gadiem Kanjass 4. kārtā pieveica Rodžeru Federeru, kuru pirms pusotras nedēļas bija uzvarējis arī Indianvelsā.

''Uzvarēju tenisa vēsturē vistalantīgāko tenisistu. Un izdarīju to divas reizes desmit dienu laikā. Tas bija neticami, kā sapnis. Man bijusi lieliska karjera. Domāju, ka šis ir īstais brīdis, lai beigtu un pievērstos citām lietām,'' nozīmīgajā brīdī paziņjoja Kanjass.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2010-03-27 12:03, pirms 14 gadiem
Visu cieņu! Vēlu veiksmi tālākajā dzīvē!
, 2010-03-27 12:16, pirms 14 gadiem
Ja Gumī Kanjasu aizveda liidz 8. vietai, tad ar Gulbi vinjam jaapaveic vismaz tas pats..

p.s. Korija prom, Kanjass prom.. Turies, Gaston..
, 2010-03-27 14:00, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: p.s. Korija prom, Kanjass prom.. Turies, Gaston..
Vecā, labā Argentīnas tenisa skola... bija bauda sekot līdzi šiem puišiem, sevišķi tad, kad bija māla seguma periods un RG. Bet cerēt, ka Gaudio kko vēl parādīs laikam ir naivi.
, 2010-03-27 14:16, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Vecā, labā Argentīnas tenisa skola... bija bauda sekot līdzi šiem puišiem, sevišķi tad, kad bija māla seguma periods un RG. Bet cerēt, ka Gaudio kko vēl parādīs laikam ir naivi.
veel jau ik pa briidim kaadaa challengerii kaut kas sanaak, bet citaadi nekaa..
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.